Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

hamulce s4/ dokładka CUPRA/ nowe felgi / nowe fotki str. 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawde ladnie jej w tym kolorku i jak tak patrze na te zdjecia to coraz bardziej zaluje ze do mojej nie zamowilem 18" :wallbash: :wallbash:

Gratuluje wyboru :good:

Opublikowano

Fotograf87, znalazłem alu dystanse 17mm, myślę, że uzyskane ET37 będzie w sam raz pod felgi z et54 :wink4: więc nie powinno nic szorować, przy Twoim zawiasie:

http://allegro.pl/item973200144_dystanse_17mm_audi_vw_5_100_i_5_112_57_1_sruby.html

Opublikowano

Widzę że kolega poszedł na łatwizne. Wrzucił fotki zrobione na szybko :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: a na dodatek to już je widzialem :cool1:

Ładnie się prezentuje, ale muszę jeszcze ocenić na żywo. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Fotograf87, znalazłem alu dystanse 17mm, myślę, że uzyskane ET37 będzie w sam raz pod felgi z et54 :wink4: więc nie powinno nic szorować, przy Twoim zawiasie:

http://allegro.pl/item973200144_dystanse_17mm_audi_vw_5_100_i_5_112_57_1_sruby.html

wiem wiem kolego... juz kupiłem tylko troszke lepsze jakosciowo http://allegro.pl/item958730211_profesjonalne_przykrecane_dystanse_audi_17mm.html ... montaz jutro ;p

Opublikowano

wiem wiem kolego... juz kupiłem tylko troszke lepsze jakosciowo http://allegro.pl/item958730211_profesjonalne_przykrecane_dystanse_audi_17mm.html ... montaz jutro ;p

super wybór polecam mam takie :wink4:
Opublikowano

Brałem je pod uwagę i mam obawy czy gwint w aluminium się nie wyrobi po kilkukrotnym odkręcaniu i przykręcaniu felgi.

Nie jestem fachowcem ale z tego co wiem, to nie jest dobrym rozwiązaniem połączenie szpilki stalowej z aluminiowym gwintem.

Inaczej koroduje alu i inaczej stal. Przy utlenianiu aluminium, stalowe śruby mogą się zapiekać, co może prowadzić do zrywania gwintu w dystansie.

Podobną sytuację widziałem przy połączeniu ramienia wycieraczek z trzpieniami. Trzpień jest alu a ramię stalowe, albo trzpień stalowy a samo gniazdo ramienia aluminiowe, już nie pamiętam. Oddzielenie tych dwóch lelementów od siebie jest kłopotliwe nawet używając odpowiedniego ściągacza, a co dopiero gwint w kole.

No ale nie jestem pewny na 100% czy przy kole będzie podobnie, niemniej jednak ja zdecydowałem się na dystanse przelotowe z długimi szpilkami.

Dogadałem się z HBM, że mi dorobią takie 17mm, bo to nie jest standard rozmiar w ich ofercie.

Opublikowano

Ja miałem kiedyś H&R 25 mm przykręcane do piasty i było ok, BTW śruby a szpilki to różnica, szpilki przeważnie są w japońcach

Firrmy takie jak H&R i Eibach mają specjalne aluminium do dystansów

Opublikowano

Ja miałem kiedyś H&R 25 mm przykręcane do piasty i było ok, BTW śruby a szpilki to różnica, szpilki przeważnie są w japońcach

Firrmy takie jak H&R i Eibach mają specjalne aluminium do dystansów

Pisząc szpilki, miałem na myśli oczywiście śruby do przykręcania felgi do dystansu. HBM do dystansów skręcanych z piastą stosuje aluminium P6061-T1, więc może nie będzie problemów z zapiekaniem.[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2010, 10:36_________________________________________________Daniel, mam prośbę, czy możesz zmierzyć średnicę zewnętrzną swoich dystansów ?

Opublikowano
  • Autor

kolego ale juz mam je przykrecone na tyle w swojej b7 i z tego co widze to maja średnice o jakies 4-5mm wiekszą niż piasta... (chyba dobrze to nazwałem)

Opublikowano

fajny ten felunek i fajnie z dystansem wyglada ale czemu kupiles od A3 a nie od A4 ?

Opublikowano
  • Autor

hmmm... moze mialem zle informacje.. ale chyba oryginał w tym wzorze był tylko w 19-stce...

Opublikowano

był i w 18' i w 19'

Opublikowano
  • Autor

no to mialem złe info ;p;p a Siemian a mozesz podac nr. etka?

Opublikowano

Sorki fotograf87, że ci mały ot zrobię, ale mam jeszcze pytanie do @tudzi bo też ostatnio dorabiał dystanse na zamówienie, turdzi czy pamiętasz jaką średnicę miały Twoje dyski ? Pytam bo moje przyszły i wydaje mi się że mają za małą średnicę 140mm.

Opublikowano

18' w A4 8Jx18 ET43 8E0601025BA lub 8E0601025BF ( w zależności od koloru)

[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2010, 19:44_________________________________________________19' w tym wzorze były w rs4

Opublikowano
  • Autor

dzieki Siemian... ogolnie to sie ciesze ze kupiłem od S3... raz, ze opona jest mniej naciągnięta a dwa ze felga waży minimalnie mniej bo ma 7,5cala szerokosci a nie 8cali :polew: (tylko ze w sumie doszła waga dystansu :kwasny:)

Opublikowano

hmmm... moze mialem zle informacje.. ale chyba oryginał w tym wzorze był tylko w 19-stce...

nie no to tez jest orginal tyle ze od S3/A3 , myslalem ze moze ne wiedziales , ale ladna ta felega jest i faldnie na aucie wyglada.

Sorki fotograf87, że ci mały ot zrobię, ale mam jeszcze pytanie do @tudzi bo też ostatnio dorabiał dystanse na zamówienie, turdzi czy pamiętasz jaką średnicę miały Twoje dyski ? Pytam bo moje przyszły i wydaje mi się że mają za małą średnicę 140mm

z checia bym ci pomogl ale nie wiem jaka maja srednice bo do mojego mechesa moj ojciec zawiozl cala felge i on sobie wszystko pomierzyl

Opublikowano

Ok, thx's i sorki za off topa ... zmykam już.

Fotograf87 felunek wypasik :naughty:

Opublikowano

dzieki Siemian... ogolnie to sie ciesze ze kupiłem od S3... raz, ze opona jest mniej naciągnięta a dwa ze felga waży minimalnie mniej bo ma 7,5cala szerokosci a nie 8cali :polew: (tylko ze w sumie doszła waga dystansu :kwasny:)

przy 8 calach też nie masz mocno naciągniętej opony, bo 8 cali to 203mm a opona ma 235mm szerokosci

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

troszkę nowych fotek w związku z 2 modami

:naughty:

KÓŁKA RS4 :evil: i ściemna szybek :cool1:

DSC_6442m.jpg

DSC_6429.jpg

DSC_6422m.jpg

DSC_6416.jpg

DSC_6428.jpg

DSC_6419.jpg