MALIN-PL Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam mam takie pytanko, paliła mi się kontrolka absu pojechałem na komputer to mi powiedzieli ze walnięty jest tylni lewy czujnik, wymieniłem go i dalej pali się kontrolka, pojechałem do tego warsztatu to wcale nie chciało mi wejść w komputer (odmawiało dostępu). Co to może być??
mlodyy Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 mieli slabego kompa, czujnik trzeba prawidlowo ustawic i skasowac blad jedz do innego mechaniora koszt to okolo 80zł a na przyszlosc zakup sobie vag z allegro za 100zł i zaoszczedzisz duzo na tego typu pierdolach
maro0806 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 mi czsto wyskakiwal bład ABS i mechanior też stwierdził że czujka do wymiany,hm dokładnie wyczyściłem impulsator,a było tam troche bródu i problem zniknął a VAG też sobie kupiłem i teraz zaden "mechanik"od wymiany a nie naprawy nie jest potrzebny
MALIN-PL Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 mam vaga ale nie mam oprogramowania muszę to zrobić a czyścić to czyściłem wszystkie czujniki, mam jeszcze pytanko czy jak końcówka tego czujnika absu jest lekko starta to on jest do wymiany??
m1chal Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 nie jest do wymiany , oznacza to ze miales go za mocno wcisniety . trzeba go ledkko wysunac z obudowy.
MALIN-PL Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 dzięki wszystkim za odpowiedzi ABS już naprawiony wyczyściłem tą wtyczkę co jest przy pompie ABS-u i pogrzebałem trochę przy czujniku i jest oki pozdro [br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 00:14_________________________________________________i znowu problem jeden dzień było dobrze ale dziś już zaczęło się walić. Co chwile miga mi czerwony wykrzyknik a przy tym pika, włącza się wyłącza i tak w kółko!! szalu idzie dostać, i kontrolka absu tez się momentami zapala. Jak coś to mam prawie na maxa płynu hamulcowego
Rekomendowane odpowiedzi