Pablo___ Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam wszystkich mam problem jestem nowym posiadaczem starszego modelu Audi A4 z silnikiem 2.4 V6 mianowicie .... Wyswietlacz mowa o tym znajdujacym sie miedzy zegarami gdzie powinny sie wyswietlac inf. np. o niskim poziomie paliwa nie wlancza sie co moze byc tego przyczyna ... moge to zrobic sam czy lepiec oddac to w rece mistrza ?? Jesli wyswietlacz jest uszkodzony interesije mnie cena orjetacyjna Dziekuje za cierpliwosc(jestem nowy )i uwage !!
Guregoru Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Na dole prawej manetki kierownicy (tej od wycieraczek) znajduje się taki przycisk "reset" (tzn w roczniku 96 u mnie jest a u ciebie nie jestem pewien) krótkie naciśnięcie go powoduje włączenie lub wyłączenie fisa. Spróbuj może jest po prostu wyłączony
Pablo___ Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Guregoru lece do auta zaraz zobacze !!
Guregoru Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nie powiedziane że to akurat to ale ja bym zaczął od najprostszych rzeczy zanim wybebeszysz pół auta
Pablo___ Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 teraz jest ciemno i widac ze sie swieci tylko ze nie wyraznie w dzien poprostu myslalem ze nie dziala ... jest mozliowsc jakos wzmocnic jego dzialanie czy czy czeka mnie wymiana ps. auto kupilem dzisiaj zeby nie bylo
Guregoru Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Wiesz co ciężko powiedzieć zależy jak bardzo jest źle na allegro możesz poszukać licytacji od gości co się zajmują naprawą takich wyświetlaczy ale ile to kosztuje i jak dobrze działa (i na ile) to niestety nie wiem
Pablo___ Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Guregoru no jak by nie bylo !! wielkie dzieki !! Pozdrawiam !!
kornel Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ...Skoro już jesteśmy przy "najprostszych rozwiązaniach" - nie masz przypadkiem przyciemnionego podświetlenia zegarów? Z tego co pamiętam, jak przyciemniasz podświetlenie deski rozdzielczej, to razem z nią ciemnieje fis.
krzyniek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ...Skoro już jesteśmy przy "najprostszych rozwiązaniach" - nie masz przypadkiem przyciemnionego podświetlenia zegarów? Z tego co pamiętam, jak przyciemniasz podświetlenie deski rozdzielczej, to razem z nią ciemnieje fis. dokładnie tak, pokręć guzikiem od kasowania licznika dziennych kilometrów
deve Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 u mnie kręci się tym pod obrotomierzem rok 95
Pablo___ Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2009 tak bawilem sie juz tym wszystkim i rozpracowalem to ale niestety wyswietlacz do wymiany ... gdyby ktos mial do sprzedania albo namiary do wyswietlacza dawajcie na GG mieszkam w hiszapnii tu za takie pierdoly kasuja masakrycznie !! Wiec czekam na pomoc !!
kepasa Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 być może to żarówki są spalone podświetlające fis... sprawdź sobie czy są wymienne i jeśli tak to spróbuj...
Pablo___ Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 kepasa ... on swieci reaguje na ustawienia jak reguluje jasnosc zegarow tylko ze slabo i w pewnych miejscach bardziej swieci w innych mniej no ale chyba zabiore sie za to sam tylko ze chyba tam trzeba cala deske rozbierac (rozebrac rozbiore ale kto to zlozy) mialem praktyki za blacharza samochodowego moze co z tego bedzie !! ... ufffffffffff :Daaaaaaaaaaaa .... i co najwazniejsze zeby sprawdzic czy sa wymienne te zarowki musze rozebrac deske czy jest jakas szybsza metoda aby sie tego dowiedziec ... ¿?¿?¿?
Guregoru Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Poszukaj na forum bo o wyciąganiu zegarów już sporo było napisane
ppaziuu Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 aby wyjąć zegary wystarczy dwie śrubki odkęcić i już go wyciągasz .. .. zdejmujesz osłonke na górze na kolumnie kierownicy - ona jest na zatrzaskach .. i natępnie masz dwie śruby torxy jakieś .. .. odkręcasz je i wyciągasz zegary na wierzch .. nie trzeba całej deski rozbierać .. .. odpinasz taśmy i wszytsko masz na wierzchu .. .. i robisz z zegarami co chcesz .. Pozdrawiam
Pablo___ Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Panowie jak wpadniecie do hiszapnii stawiam Browary !! hehe dzieki piekne
pablo_9 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Proponuję przed rozłączeniem zegarów odłączyć aku...
adamwpi5l64 Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 witam jestem nowy. chcialbym sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc podlczenia fis w moim aucie dodam ze to 1.6 i ze nie bylo go wczesniaj. co bym musial kupic, jesli da sie wogole to zrobic.pozdrawiam
aju Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 witam jestem nowy. chcialbym sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc podlczenia fis w moim aucie dodam ze to 1.6 i ze nie bylo go wczesniaj. co bym musial kupic, jesli da sie wogole to zrobic.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi