Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana ori układu wydechowego na podwójny od 2.5TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak bedzie z wydechem od b6 podejdzie bez problemu do b7?? chodzi oczywiscie o tdi bez q

Opublikowano

Witam!

Szanowni koledzy wlasnie zakupilem podwojny wydech do Mojej niuni , chyba pochodzi z 1.8T z 2007R , chyba bo w opisie nie bylo nic wspomniane tylko rok.

I teraz tak czy ktos moze mi podpowiedziec jakie sa + i jakie - jezeli wywale srodkowy tlumik?

Z tego co czytalem w tym watku to pare osob posiada gotowe ori zestawy tlumikow bez srodkowego bodaj ze z BRD w Kabriolecie ale jak to sie ma jezeli chcialbym wywalic ten srodkowy ?

I ostatnie pytanko czy dokladka zderzaka nie S-Line (dopiero kpl. zderzaki S-Line w Grudniu) na dwa wydechy np. z 1.8T z Avant pasuje do Sedana?

Dziekuje pozdrawiam.

Opublikowano

diesel nawet na przelocie nie jest wiele głośniejszy także jak wywalisz środkowy raczej nie poczujesz różnicy ,co do dokładki to niewiem na 100% ale są chyba takie same, zderzaki różnią się górą

Opublikowano
  • Autor
diesel nawet na przelocie nie jest wiele głośniejszy także jak wywalisz środkowy raczej nie poczujesz różnicy ,co do dokładki to niewiem na 100% ale są chyba takie same, zderzaki różnią się górą

Nie - spojler zderzaka też jest inny (trzeba szukać dla konkretnego wariantu nadwozia). Sprawdzaj numery - sedan zaczyna się od 8E5, a Avant od 8E9...

Opublikowano

Ok dzieki koledzy serdecznie , czyli chyba przed zalozeniem pozbede sie srodkowego tlumika , zbedna nadwaga a co do dokladki tak tez myslalem :( nic trzeba szukac dalej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

również u mnie dokonałem wymiany wydechu, wpadł od 2,0 TDI 170KM także polegało na zdemontowaniu starego i zamontowaniu nowego i o to efekt:banan: w nie długim czasie wpadną końcówki proste 90mm:decayed: słabo widać wydech na zdjęciach...

613adf88faf26294med.jpg

06b1ced0c22a4b8fmed.jpg

Opublikowano

Vandit, graty modu :thumbup1: u mnie to samo, wczoraj wydech, dziś wspawanie końcówek :naughty:

Opublikowano

pokaz foto jak wspawałeś końcówki oraz jakie?

Opublikowano

Koledzy wlasnie zalozylem podwujny wydech do Mojego AWXa i teraz pytanko co jest przyczyna tego , ze patrzac od tylu to prawa koncowka jest lekko wyzej od tej lewej i kiedy silnik jest na wolnych obrotach to slychac jak koncowka dotyka zderzaka i powoduje rezonans na aucie :kwasny: ???

Kiedy przegazuje to jest ok i podczas jazdy tez jest ladnie i cicho ale na postoju wkur...a mnie to

Czy moze na laczeniu sie calego ukladu z ta rura wychodzaca z kata to maja byc zlaczone blizej siebie czy tez nie , chodz wydaje mi sie ze owe tlumiki powinny wisiec dosc luzno , nie powinny byc naciagniete aby nie pozrywac gumowych wieszakow.

Pomozcie prosze bo moze cos zle zrobilem.

Jedna mysl , ktora mi przychodzi aby to naprawic to odkrecic prawy wieszak i pod niego dac po jednej lub dwie na kazda ze srub mocujacych dosc grube podkladki tak aby obnizyc caly wieszak okolo 3-5 mm

To jest link do zdjecia tlumikow jakie zalozylem.

http://img155.imageshack.us/img155/6387/kgrhqjhe8f38yhbpzmmiy8k.jpg

Pozdrawiam.

PS. jeszcze jedna rzecz a mianowicie jakis czas temu dolaczylem sie do pytan jednego z klubowiczow w innym temacie na temat buczenia podczas jazdy na kazdym biegu w okolicach 1600-1800 obrotow , po wymianie tlumikow owe buczenie ustalo , jest cisza jak makiem zasial , wczesniej mialem tlumiki od 2.5TDi z 2004r i chyba dobiegl ich koniec.

Pisze o tym gdyz czytalem pare postow na ten temat i wiele osob sugerowalo po opini mechanika , ze to nie uklad wydechowy tylko lozysko w skrzyni padlo i dlatego tak buczy. W moim przypadku pomogla wymiana wydechow.

Opublikowano
Koledzy wlasnie zalozylem podwujny wydech do Mojego AWXa i teraz pytanko co jest przyczyna tego , ze patrzac od tylu to prawa koncowka jest lekko wyzej od tej lewej i kiedy silnik jest na wolnych obrotach to slychac jak koncowka dotyka zderzaka i powoduje rezonans na aucie :kwasny: ???

Kiedy przegazuje to jest ok i podczas jazdy tez jest ladnie i cicho ale na postoju wkur...a mnie to

Czy moze na laczeniu sie calego ukladu z ta rura wychodzaca z kata to maja byc zlaczone blizej siebie czy tez nie , chodz wydaje mi sie ze owe tlumiki powinny wisiec dosc luzno , nie powinny byc naciagniete aby nie pozrywac gumowych wieszakow.

Jedna mysl , ktora mi przychodzi aby to naprawic to odkrecic prawy wieszak i pod niego dac po jednej lub dwie na kazda ze srub mocujacych dosc grube podkladki tak aby obnizyc caly wieszak okolo 3-5 mm

Pozdrawiam.

PS. jeszcze jedna rzecz a mianowicie jakis czas temu dolaczylem sie do pytan jednego z klubowiczow w innym temacie na temat buczenia podczas jazdy na kazdym biegu w okolicach 1600-1800 obrotow , po wymianie tlumikow owe buczenie ustalo , jest cisza jak makiem zasial , wczesniej mialem tlumiki od 2.5TDi z 2004r i chyba dobiegl ich koniec.

Pisze o tym gdyz czytalem pare postow na ten temat i wiele osob sugerowalo po opini mechanika , ze to nie uklad wydechowy tylko lozysko w skrzyni padlo i dlatego tak buczy. W moim przypadku pomogla wymiana wydechow.

Od jakiejAudiki sa te tłumole ? wrzucisz jakies parametry ?

---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:55 ----------

Pozdrawiam.

Od jakiejAudiki sa te tłumole ? wrzucisz jakies parametry ?

Opublikowano

No wlasnie z tym mam maly problem gdyz nawet z aukcji od sprzedajacego na ktorej kupilem owe tlumiki nie jest napisane z od jakiego silnika dokladnie.

Na pewno z A4 2007r ale czy to 1.8t (podejrzewam ze tak) lub 2.0T nie mam pojecia , jedno co wiem to jak przymiezalem do starego zestawu tlumikow od 2.5TDi to wygladaja dokladnie tak samo poza tym , ze nie musialem juz dorabiac dodatkowej 8cm rury z dlugosci , wszystko pasi p&p tyle ze ta prawa koncowka lekko dotyka zderzaka :eusathink:

Opublikowano

podjedź do tłumikarza to nagnie trochę rurę tłumnika i będzie równo ,u mnie jedna strona trochę schodziła na bok lekko naciągnął rurę między środkowym a końcowym i jest ok

Opublikowano

Witam!

Problem rozwiazany :naughty: po dwie podkladki na kazda ze srub pod wieszak od tlumika + dluzsze sruby i teraz oba tlumiki sa rowno i nic nie puka o zderzak :banan:

PS. Kolego "greg2505" to nie jest takie proste w UK :facepalm: podjechac do tlumikarza dac powiedzmy 20-30zl na piwko i problem rozwiazany i banan na gebie.

Tu ciezko takie warzsztaty gdzie cos klepia i sami dorabiaja znalesc , wszedzie masowki i sieci warsztatow gdzie kasuja jak za zboze a do tego jeszcze zero pojecia , fachu i doswiadczenia.

Kiedys w UK jezdzilem VW Golfem II z Polski i wymienilem przednie wachacze a pozniej pojechalem na ustawienie zbieznosci do takiego warsztatu (jedna wielka siec w UK) gdzie robia wszystko niby :polew: i gosc po godzinie czasu przychodzi do mnie z wydrukiem z komutera i mowi ze nic nie da rady zrobic bo na koncowce od przekladni skonczyl sie gwint i On juz nic nie moze nastawic i musi byc tak jak jest.

Skasowali mnie 90 Funtow (wtedy jakies 550zl a w ASO VW chcieli z ta robote 180 funtow) wypchneli auto z warsztatu i na tym skonczyla sie moja wizyta i ustawianie zbieznosci :doh:

NIGDY WIECEJ teraz SAM DBAM O SWOJA NIUNIE :kox:

Opublikowano
Witam!

Problem rozwiazany :naughty: po dwie podkladki na kazda ze srub pod wieszak od tlumika + dluzsze sruby i teraz oba tlumiki sa rowno i nic nie puka o zderzak :banan:

PS. Kolego "greg2505" to nie jest takie proste w UK :facepalm: podjechac do tlumikarza dac powiedzmy 20-30zl na piwko i problem rozwiazany i banan na gebie.

Tu ciezko takie warzsztaty gdzie cos klepia i sami dorabiaja znalesc , wszedzie masowki i sieci warsztatow gdzie kasuja jak za zboze a do tego jeszcze zero pojecia , fachu i doswiadczenia.

Kiedys w UK jezdzilem VW Golfem II z Polski i wymienilem przednie wachacze a pozniej pojechalem na ustawienie zbieznosci do takiego warsztatu (jedna wielka siec w UK) gdzie robia wszystko niby :polew: i gosc po godzinie czasu przychodzi do mnie z wydrukiem z komutera i mowi ze nic nie da rady zrobic bo na koncowce od przekladni skonczyl sie gwint i On juz nic nie moze nastawic i musi byc tak jak jest.

Skasowali mnie 90 Funtow (wtedy jakies 550zl a w ASO VW chcieli z ta robote 180 funtow) wypchneli auto z warsztatu i na tym skonczyla sie moja wizyta i ustawianie zbieznosci :doh:

NIGDY WIECEJ teraz SAM DBAM O SWOJA NIUNIE :kox:

sorry nie zwróciłem uwagi że masz UK w podpisie ,no rzeczywiście kolega tam mieszka i większoś rzeczy robi sam lub przy okazji jak jest w Polsce

Opublikowano

A tak wyglada Moja A4 z podwujnym wydechem :naughty:

http://img818.imageshack.us/img818/9120/mojaaudi.jpg

http://img804.imageshack.us/img804/2972/mojaaudi2.jpg

Troszke za duzo wystaja koncowki poza zderzak choc tragedii nie ma , podejrzewam ze ciutke sie schowaj jak zaloze zderzaki z pakietu S-Line lub jak sie uda wkoncu kupic do sedana zderzaki od S4 :kox:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a tutaj moja z wydechem z 2.5 tdi i koncowkami ultera 90mm

IMG_5214.jpg

Fota By Mlody_Drog

Opublikowano

Słłłłłiiiitttttttttt.....!

---------- Post dopisany at 20:09 ---------- Poprzedni post napisany at 20:09 ----------

a tutaj moja z wydechem z 2.5 tdi i koncowkami ultera 90mm

http://mlodyfot.webd.pl/icon/IMG_5214.jpg

Fota By Mlody_Drog

Powinien podejsc