Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana ori układu wydechowego na podwójny od 2.5TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a tak sie zastanawiam czy jest możliwe dospawanie tylko prawego wydechu do katalizatora?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co to za końcówki wydechu z tego opisu całego? bo na pewno nie ulter wiec?:wink:

Opublikowano
  • Autor
Co to za końcówki wydechu z tego opisu całego? bo na pewno nie ulter wiec?:wink:

Nie pamiętam - jakieś no name. Dlatego zostały zmienione :wink:

Opublikowano

Niedługo biorę sie za montaż takie zestawu:

out.php?i=490579_wydech.jpg

Z tego co czytałem i sie dowiedziałem to tylko koncowe tłumiki wlecą:) Polecacie, jakiegoś tłumikarza z okolic poznania lub wrocławia ?

Opublikowano

to jest zestaw pod quattro. wiec pewnie dlatego tylko koncowe. jakie sa +/- ceny takiej przerobki tlumika przez tlumikarza?

Opublikowano

Na aledrogo znalazlem jedynie wydechy z 1.8t... Jeden jest chyba z tych co grzes283

opisywal wyzej... Nie powiem bo bardzo mnie sie podoba dwururka z tylu...qde pytanie czy zakladac od 1.8 czy grzebac z nadzieja ze pojawi sie od 2.5....

Tu te fotki z netu:

1

image.jpg

2

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

Ja mam zalozony w Moim AWXe od 1.8T juz od ponad roku i wszystko hula jak trzeba.

Opublikowano
Na aledrogo znalazlem jedynie wydechy z 1.8t... Jeden jest chyba z tych co grzes283

opisywal wyzej... Nie powiem bo bardzo mnie sie podoba dwururka z tylu...qde pytanie czy zakladac od 1.8 czy grzebac z nadzieja ze pojawi sie od 2.5....

Tu te fotki z netu:

1

http://s12.postimage.org/olp038bbd/image.jpg

2

http://s12.postimage.org/5un2t2gqx/image.jpg

http://s7.postimage.org/vz5cymkdj/image.jpg

Ja bym chyba szperał za dieselowskim. Później się okaże, że wyjdą jakieś dziwne rezonansowe dzwięki i kibel. Choć niby wszystko jest to samo....Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 18:01 ---------- Poprzedni post napisany at 17:58 ----------

A tak jeszcze z innej beczki. Panowie, czy ta osłona termiczna baku jest silnie potrzebna? Pytam z ciekawości, bo jeszcze nie kupiłem a mam ustawiony swap wydeszku i nie wiem, czy się powstrzymać z montażem i kupić osłone, czy odpuścić sobie i montawać wydech.....

Opublikowano

jak chcesz zeby wszystko ladnie wygladało i jak Ori to mozesz załozyc... ja nie mam... 2 lata smigam i jeszcze sie nie zapalił:decayed:

Opublikowano

Tak wyglada wydech od s4 po wstepnym czyszczeniu,końcówki jeszcze nie ruszone, myslalem zeby malowac srebrzanka ale odpada, raczej sie zastanawiam czy nie zjechalem jakiejś warstwy ochronnej druciakiem :>

out.php?i=497228_zdja-cie-2-.jpg

Opublikowano

Podziekowania dla autora tematu. Swap przebiegl bez problemow w czasie 1h10min. Wszystko juz siedzi na swoim miejscu.

Pozdrawiam

20130216_114258.jpg

Opublikowano
Podziekowania dla autora tematu. Swap przebiegl bez problemow w czasie 1h10min. Wszystko juz siedzi na swoim miejscu.

Pozdrawiam

http://s12.postimage.org/g2b4lyasp/20130216_114258.jpg

Dawca to 2.5 czy 1.8 T ?? ładnie wyszło :) :) pogratulowac !

Opublikowano

Pozdrawiam

http://s12.postimage.org/g2b4lyasp/20130216_114258.jpg

Ładnie się wpasowały, kolor robi robote :naughty:

Opublikowano

Fajnie wyszło, ja do siebie już od 2 lat szukam za jakies rozsadne pieniądze z 2,5 żeby pasował ale masakra...ciekawe jak z tym od 1.8T, czy nie ma róznicy miedzy wydechem pod benzyne a diesla:eusathink:

Opublikowano

Ja dorwalem z allegro za 450zł do 2.5 TDI razem z uszami i gumami. Niby od benzyny tez pasi, ale wolalem nie kombinować. Ten ułożył się idealnie, ale jeszcze bedą poprawki końcówek - nie jest idealnie, a musi być!!!

Opublikowano
Ja dorwalem z allegro za 450zł do 2.5 TDI razem z uszami i gumami. Niby od benzyny tez pasi, ale wolalem nie kombinować. Ten ułożył się idealnie, ale jeszcze bedą poprawki końcówek - nie jest idealnie, a musi być!!!

To Ci sie przyfarciło, kurde co ja bym dał żeby mi sie taki wydech za te pieniądze trafil :naughty:

Opublikowano

Generalnie jak ja szukalem, to w podobnej kasie byly 3 komplety. Kupilem ten, bo koles przez telefon wydal sie najbardziej wiarygodny. Jest tego malo, ale bez przesady do 600 zl spokojnie cos mozna znalezc. Nie szukajcie w tlumikach, tylko w calych ukladach wydechowych. Ludzie roznie aukcje zamieszczaja.

Pozdrawiam

Opublikowano

jak ktoś się zdecyduje na ten od cabrio to pasuje ja mam u siebie zamontowany

Opublikowano

Przydało by podwiesić cała wiedze z tego tematu jak ktoś już mówił, np spis które wydechy kompletne pasuje pod b6 1,9 ośke bez rezania :eusathink: jest ktoś kto by to ogarnął ?