Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana ori układu wydechowego na podwójny od 2.5TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słłłłłiiiitttttttttt.....!

---------- Post dopisany at 20:09 ---------- Poprzedni post napisany at 20:09 ----------

a tutaj moja z wydechem z 2.5 tdi i koncowkami ultera 90mm

http://mlodyfot.webd.pl/icon/IMG_5214.jpg

Fota By Mlody_Drog

Powinien podejsc

:hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czesc,

sorry za małe OT .. ale wysyałał ktoś wydech na 2 rury kurierem ?

jakiś koszt, problemy?

Opublikowano

ja kupowałem to sprzedawca zaznaczył wzdłuż rur i odciął końcowe tłumniki ,w całości chcieli 300-400zł za wysyłkę ze względu na gabaryt, spawanie u znajomego gratis przesyłkę wytargowałem w cenie, główny problem to gabaryt z tąd wysoka cena za wysyłkę

Opublikowano

Ja płaciłem za przesyłkę 50zł, ale gościu od którego kupowałem pocioł wydech na trzy części, wcześniej robiąc kreski więc z pospawaniem nie było problemu...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak to jest ze zderzakami ? Pasuje zderzak od B7 do B6 ? Strasznie ciezko dostac ladny spojler do b6, a jak juz jest to w kosmicznych cenach :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Nie - zderzak z B7 nie pasuje do B6.

Opublikowano

Dzieki wielkie Bart

mozolne poszukiwania cd.....

Opublikowano
  • Autor

Czasem trzeba pospać na allegro ale w końcu się trafi. Ja swój tył dorwałem w komplecie z nakładką za 330zł.

Opublikowano

panowie a co daje wydech na 2 tłumiki???? :banan:

Opublikowano

wyglad a co ma dawac mamone?:decayed:

Opublikowano

+10 do lansu

Opublikowano

+10 do lansu

i jest o wiele wiele szybszy:wink::decayed:

Opublikowano

dziękuję za info :facepalm:

Opublikowano

mi się udało wyrwać jakiś czas temu samą dokładkę na 2 rury więc zderzaka nie muszę kupować :D

Opublikowano

Witam.

Pragnę podzielić się info o udanej zamianie pojedynczego wydechu na podwójny w A4 B7 Avant z 2006r. Wzorowałem się oczywiście na swapie Bartka. Udało mi się odkupić dwururkę (zaczepy w komplecie) z A4 B7 2.0 TDI 170KM od jednego z forumowiczów, wyczyściłem i pomalowałem ją "srebrolem", kupiłem termoosłonę pod prawy tłumik wraz z nakrętkami oraz czarny spojler na dwa wydechy. Wszystko zmontowałem bez żadnych właściwie problemów sam. Jedynie na koniec trzeba było trochę pogimnastykować się, aby poustawiać równo w otworach spojlera obie końcówki wydechu. Koszt około 700 zł + własna robocizna, ale chyba się opłaciło. Wrzucam kilka fotek z przed i po zmianie.

stary_wydech.jpg IMG_5283.jpg przed_swapem_wydechu.jpg po_swapie_wydechu.jpg

Opublikowano

ale super

Opublikowano
  • Autor

Za takim tyłkiem od razu bym się obejrzał :decayed:

Opublikowano

Ja trochę z innej beczki. Czytałem że co niektórym po założeniu podwójnego wydechu dużo ciszej chodzi samochód na niskich obrotach w szczególności posiadaczom skrzyń multitronic. U mnie na pojedynczym wydechu najbardziej odgłos buczenia dawał po uszach przy prędkości ok 90km/h. Po założeniu podwójnego wydechu zmieniło się to całkowicie ale buczenie pozostało (tylko na niskich obrotach), oraz przy innych prędkościach.

Wczoraj ze znajomym zmieniliśmy wydechy ( u niego tego buczenia nie ma). Na moim wydechu u niego też cisza wiec mój wydech jest sprawny.

Jak myślicie co może powodować takie buczenie?? Dodam że kolega nie ma kata w tej chwili ja jeszcze go mam. Stawiamy, że to kat jest już przypchany i blokuje przepływ spalin co powoduje buczenie....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czasem trzeba pospać na allegro ale w końcu się trafi. Ja swój tył dorwałem w komplecie z nakładką za 330zł.

Patrze caly czas na alledrogo, ale ceny za zderzaki do B6 maja zaporowe :kwasny: nie dam 1000 czy nawet 600 zl za zderzak :facepalm::doh:

Opublikowano

Witam!

Jakis czas temu o to zapytywalem i zadnej odpowiedzi nie dostalem. Po przeszukaniu forum wiele osob wspominalo , ze owe buczenie pochodzi ze skrzyni biegow , ze niby tam jakies lozysko pada itp.

U mnie w aucie buczalo tylko przy malych predkosciach i w przedziale obrotow 1200-1600 nie zaleznie od biegu jaki byl zapiety.

Przed pojawieniem sie owego buczenia zmienilem wydechy na takie z 2.5 TDi i to mi dalo do myslenia , ze moze juz dobiegl ich koniec. Po jakims czasie zmienilem wydechy na duzo mlodsze od 1.8 T z 2007r. i buczenie ustalo , teraz cisza jak makiem zasial.

Tak wiec wydaje mi sie , ze owej przyczyny buczenia trzeba szukac w wydechu , moze ma juz sporo nalatane i juz dlugo nie pociagnie.

Skoro przed zmiana tlumikow wszystko bylo wporzadku , zadnego buczenia to co w tym jest.