tomsta Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Witam Czy możliwe jest aby dobrze wyważona opona nadal biła, w wulkanizacji powiedziano mi że zdażaja sie takie opony niby dobra i wyważona a wali oczywiście przy wiekszych prędkościach i obawiam sie że uszkodziłem sobie przez to łożysko zanim przełożyłem ją na tył. Pozdro dla wszystkich
Gość spedyt Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 i obawiam sie że uszkodziłem sobie przez to łożysko zanim przełożyłem ją na tył. A myślisz że z tyłu to łożyska są nieśmiertelne, zaraz też sie uszkodzi
tomsta Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2007 To to ja też wiem, ale chodziaż tak nie słychać :biggrin: ale tak poważnie chyba musze kupić nową oponke choć ta tez jest 1 sezon, choć może łozysko wcześniej siadało a ja myślałem że to opona, choć na zimówkach było ok a po zmianie od razu waliło to pewnie opona
lukantos Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Dziś właśnie z tego powodu wymieniłem cały komplet opon. Kiedy założyłem opony letnie, które swoją młodość już dawno przeżyły pojawił się problem ze słyszalnym dudnieniem. Aby się przekonać czy nie padło łożysko (choć to z racji zmiany kół było mało prawdopodobne) zamieniałem koła przód na tył. Dudnienie ustąpiło. Od dziś cieszę się ciszą w aucie.
insula Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 prawdopodobnie poszło tzw. opasanie opony. http://maxxis.biz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=73
Gregory88 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 przy duzych predkosciach opona robi sie cieplejsza i w niektorych miejscach robi sie mieksza po pewnym zuzyciu bieznika z tad tzw bicie opon lub tez tak jak poprzednik potwierdzam poszlo opasanie
Rekomendowane odpowiedzi