adadur Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Kolega poniżej (może teraz powyżej) pytał gdzie gaśnica w B6 a ja pytam gdzie w B5. Bo sprowadziłem auto i gaśnicy nie było, teraz mam ją zawiniętą i jednym z boczków. Jak to jest u was. Macie jakieś jej mocowanie i gdzie?
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 u mnie tak samo. To najlepsze miejsce na gaśnicę (koło zapas.)
Hugo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 u mnie tak samo. To najlepsze miejsce na gaśnicę (koło zapas.) To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? :mrgreen:
wojtas-audi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? Ale Kaziu ma gas chyba w kole to kolo lezy w bagazniku ??
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 u mnie tak samo. To najlepsze miejsce na gaśnicę (koło zapas.) To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? :mrgreen: Dobra wygrałeś :] Nie, nie mam gazu w kole. Mam butlę zaraz za kanapą.
wojtas-audi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie, nie mam gazu w kole. Mam butlę zaraz za kanapą. No to troche glupio ktos zrobil, lepiej w kole :mrgreen:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 z jednej strony tak bo w kole bardziej praktyczne ale z drugiej to chyba butle mocowane w miejscach na koło mają mniejszą objętość i częściej trzeba tankować. Ja sobie zalewam całą butlę i mam spokój.
wojtas-audi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 z jednej strony tak bo w kole bardziej praktyczne ale z drugiej to chyba butle mocowane w miejscach na koło mają mniejszą objętość i częściej trzeba tankować. Ja sobie zalewam całą butlę i mam spokój. No ale w kole nie razi w oczy, a tu otwierasz bagaznik i :shock: butla jak w polonezie :mrgreen:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 akurat u mnie nie razi bo jest tak sprytnie zamocowana za dywanikiem z bagażnika. Z daleka wygląda to jak po prostu trochę mniejszy bagażnik PS Tak offtopic. Wojciech mamy wspólnych znajomych się okazało. Chodziłem do klasy z gościem od ciebie z Czernicy.
Hugo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Chłopaki macie gg albo pw na pogaduszki Koniec OT :twisted:
Gość Murzyn Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Hugo, taka normalna mala gasnica kompletnie nic nie pomoze jak sie cos zapali...widzialem jak kolesiowi sie zaczelo tlic pod maska i w 3 takie gasnice nie dalismy rady! wg mnie to taki pic na wode ...ja nawet nie wiem gdzie mam...albo w kole, albo w takiej kieszonce :twisted: w bagazniku
Radek321 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 No ale w kole nie razi w oczy, a tu otwierasz bagaznik i butla jak w polonezie To nie butla ale instalacja gazowa w audi to tak jak w polonezie
Gość Murzyn Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Kaziu_Wichura, zobaczymy za jaki czas zmienisz zdanie...butla w kole ma same zalety, a zasieg nie jest az tak wazny...(a jak jest to sie TDI kupuje ) w PL masz co chwile stacje z gazem a dlugie trasy poza PL chyba nie az tak czesto sie robi...
Wihajster Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=757019 gaz coraz bardziej sie nie bedzie opłacac tylko tdi :twisted:
Gość Murzyn Opublikowano 7 Czerwca 2006 Opublikowano 7 Czerwca 2006 przeniesmy sie z tematem o lpg tutaj http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=1032 bo Hugo znowu bedzie niezadowolony ze zmianu tematu, a troche doswiadczen z LPG mam....od gasnicy do LPG :mrgreen:
adadur Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2006 Hugo, taka normalna mala gasnica kompletnie nic nie pomoze jak sie cos zapali...widzialem jak kolesiowi sie zaczelo tlic pod maska i w 3 takie gasnice nie dalismy rady! wg mnie to taki pic na wode...ja nawet nie wiem gdzie mam...albo w kole, albo w takiej kieszonce :twisted: w bagazniku Daje rade daje ... tylko trzeba umieć gasić, Jak juz się zaczęło jarać to się maski nie podnosi (niedopuszczać tlenu) tylko uchyla i wali cała zawartość gaśnicy.
ryssioo Opublikowano 2 Września 2007 Opublikowano 2 Września 2007 moim zdaniem gaśnica powinna być zawsze pod reka. tak sie sklada ze pracuje w strazy pozarnej i cos o tym wiem. pomysl wozenia w kole zapasowym jest dobry ze wzgledow estetycznych ale zupelnie niepraktyczny jak pisal HUGO. z drugiej jednak strony wiekszosc naszych gasnic ma 1kg proszu. to zdecydowanie za malo zeby ugasic pozar chocby w komorze silnika przez kogos kto nigdy tego nie robil. nie wykluczone ze moze sie udac. mimo to gasnica powinna byc jak najlepiej dostepna i gotowa do uzycia nawet w tak dobrym aucie jak .
august Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Przepraszam, że odgrzewam, ale przeglądałem ETKA i trafiłem na coś takiego:
Rekomendowane odpowiedzi