Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 Avant ] Gdzie mocowana jest gaśnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega poniżej (może teraz powyżej) pytał gdzie gaśnica w B6 a ja pytam gdzie w B5. Bo sprowadziłem auto i gaśnicy nie było, teraz mam ją zawiniętą i jednym z boczków. Jak to jest u was. Macie jakieś jej mocowanie i gdzie?

Opublikowano

Moja lezy w kole zapasowym. :mrgreen:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

u mnie tak samo. To najlepsze miejsce na gaśnicę (koło zapas.)

Opublikowano

To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? :mrgreen:

Opublikowano
To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce????

Ale Kaziu ma gas chyba w kole to kolo lezy w bagazniku ??

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

To teraz wyobraź sobie , że jedziesz z rodzinką na wakacje.Bagażnik zapakowany walizkami i innymi pierdolami.Zaczyna Ci się palić fura.Dalej uważasz , że miejsce na gaśnice w kole zapasowym to najlepsze miejsce???? :mrgreen:

Dobra wygrałeś :]

Nie, nie mam gazu w kole. Mam butlę zaraz za kanapą.

Opublikowano
Nie, nie mam gazu w kole. Mam butlę zaraz za kanapą.

No to troche glupio ktos zrobil, lepiej w kole :mrgreen:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

z jednej strony tak bo w kole bardziej praktyczne ale z drugiej to chyba butle mocowane w miejscach na koło mają mniejszą objętość i częściej trzeba tankować. Ja sobie zalewam całą butlę i mam spokój.

Opublikowano
z jednej strony tak bo w kole bardziej praktyczne ale z drugiej to chyba butle mocowane w miejscach na koło mają mniejszą objętość i częściej trzeba tankować. Ja sobie zalewam całą butlę i mam spokój.

No ale w kole nie razi w oczy, a tu otwierasz bagaznik i :shock: butla jak w polonezie :mrgreen:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

akurat u mnie nie razi bo jest tak sprytnie zamocowana za dywanikiem z bagażnika. Z daleka wygląda to jak po prostu trochę mniejszy bagażnik :D

PS

Tak offtopic. Wojciech mamy wspólnych znajomych się okazało. Chodziłem do klasy z gościem od ciebie z Czernicy.

Opublikowano

Chłopaki macie gg albo pw na pogaduszki :wink: Koniec OT :twisted:

Opublikowano

Hugo, taka normalna mala gasnica kompletnie nic nie pomoze jak sie cos zapali...widzialem jak kolesiowi sie zaczelo tlic pod maska i w 3 takie gasnice nie dalismy rady! wg mnie to taki pic na wode

...ja nawet nie wiem gdzie mam...albo w kole, albo w takiej kieszonce :twisted: w bagazniku

Opublikowano
No ale w kole nie razi w oczy, a tu otwierasz bagaznik i butla jak w polonezie

To nie butla ale instalacja gazowa w audi to tak jak w polonezie

Opublikowano

Kaziu_Wichura, zobaczymy za jaki czas zmienisz zdanie...butla w kole ma same zalety, a zasieg nie jest az tak wazny...(a jak jest to sie TDI kupuje :P) w PL masz co chwile stacje z gazem a dlugie trasy poza PL chyba nie az tak czesto sie robi...

Opublikowano
Hugo, taka normalna mala gasnica kompletnie nic nie pomoze jak sie cos zapali...widzialem jak kolesiowi sie zaczelo tlic pod maska i w 3 takie gasnice nie dalismy rady! wg mnie to taki pic na wode

...ja nawet nie wiem gdzie mam...albo w kole, albo w takiej kieszonce :twisted: w bagazniku

Daje rade daje ... tylko trzeba umieć gasić, Jak juz się zaczęło jarać to się maski nie podnosi (niedopuszczać tlenu) tylko uchyla i wali cała zawartość gaśnicy.

Opublikowano

moim zdaniem gaśnica powinna być zawsze pod reka. tak sie sklada ze pracuje w strazy pozarnej i cos o tym wiem. pomysl wozenia w kole zapasowym jest dobry ze wzgledow estetycznych ale zupelnie niepraktyczny jak pisal HUGO. z drugiej jednak strony wiekszosc naszych gasnic ma 1kg proszu. to zdecydowanie za malo zeby ugasic pozar chocby w komorze silnika przez kogos kto nigdy tego nie robil. nie wykluczone ze moze sie udac. mimo to gasnica powinna byc jak najlepiej dostepna i gotowa do uzycia nawet w tak dobrym aucie jak :a4fan:.

Opublikowano

Przepraszam, że odgrzewam, ale przeglądałem ETKA i trafiłem na coś takiego:

fbe95ed318838860.jpg