Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

licznik po 98r.

który pin odpowiada za gong otwartych drzwi kiedy mamy włączone światła?

wydaje mi się, że jest to pin:

niebieska kostka 32-pin

21 - Czujnik stykowy drzwi po stronie kierowcy

ale zalazłem jeszcze takie coś, co to jest?

Green 32-pin

8 - Input for outside buzzer actuation (currently vacant)

9 - Input for outside gong/chime actuation (currently vacant)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wszytko ogarnięte, jednak zastanawia mnie... da się jakoś prosto podłączyć kontrole żarówek? :mysli:

bo póki co "hamulce" i "lampy" mam podłączone pod masę

Aby podłączyć kontrola żarówek trzeba dołożyć osobny moduł który mierzy spadek napięcia na obwodzie żarówki co wiąże się z przerobieniem instalacji do świateł. Moduł ten to jest w takiej samej obudowie jak przekaźnik od wycieraczek.

Tu jest wszystko opisane http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=38404

Opublikowano

dzięki kolego, to to odpuszczam

Za to zapomniałem podłączyć drzwi pasażera ale przód :blink: Panowie jak to podłączaliście bo w odróżnieniu od tyłu nie ma tego czujnika :rolleyes:

Opublikowano

Ja tego jeszcze nie ogarniałem u siebie, bo chcę zrobić na początku porządek z wsadem, ale nawet na to ciężko chwilę znaleźć, a jak już jest chwila, to mój magik zajęty... Generalnie jak rozkminiałem temat z Gwertym, to on u siebie w prawym słupku gdzieś pod nogami miał już kable puszczone pasażera przód i pasażerów lewa/prawa strona, niestety nie pamięta kolorów kabli. Podłączył je tylko pod odpowiednie piny i mu na fisie wszystko zabanglało.

Opublikowano

kolejny problem... nie mam "palemki" czyli zegara radiowego, jakieś pomysły?

Opublikowano

Poszukaj w tematach z vagiem, powinno gdzieś to być...[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 20:37_________________________________________________Ale ale... Podstawowe pytanie. Ile czasu masz podłączony licznik? Bo on bodajże 2 lub 3 razy w ciągu dnia się atualizuje, więc tak od razu Ci się palemka z poprawną godziną nie pojawi.

Opublikowano

palemka a masz licznik z radiowym zegarkiem???

masz odbiornik na liczniku??

Opublikowano

na poprzednim liczniku miałem palmę i synchronizował się sam.... licznik w aucie chodzi już jakieś 10godzin bez odłączania

Opublikowano

na poprzednim liczniku miałem palmę i synchronizował się sam.... licznik w aucie chodzi już jakieś 10godzin bez odłączania

Czy w liczniku jest jeszcze puste 4 pinowa złącze? Ja u siebie mam palmę ale musiałem dożyć moduł odbiorczy.
Opublikowano

nie nie ma żadnego dodatkowego złącza, tak samo jak w starym liczniku nie było takiego, dawca licznika to AJM czyli jak mój i rocznik też ten sam

Opublikowano

A jaki jest numer tego licznika, może po prostu niema synchronizacji

Opublikowano

8d0 920 980[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 22:20_________________________________________________ale wiadomo że wsad jest z europejczyka, tylko nie pamiętam z jakiego nr licznika, jutro zerknę :mysli: chyba że to nie chodzi o wsad a o soc mechanicznego :mysli:

Opublikowano

8d0 920 980

Jest to licznik z anglika i według informacji jakie znalazłem nie posiada on funkcji synchronizacji, w ogóle to z tego ci widzę to żaden anglik takiej funkcji nie posiada :mysli: Czy ktoś może to potwierdzić?

Opublikowano

na podwórku mam a4 z anglii z palmą przy godzinie (pół fis) :decayed:

Opublikowano

na podwórku mam a4 z anglii z palmą przy godzinie (pół fis) :decayed:

Aha :) na pewno fizycznie licznik musi mieć moduł odbiorczy, ewentualnie 4 pinowe złącze na zewnętrzny odbiornik i po mojemu wsad raczej też musi być z licznika który ma synchronizację

Tak wygląda zewnętrzny odbiornik http://allegro.pl/modul-odbiorczy-zegara-4b0919145b-audi-a3-a4-a5-a6-i1665983271.html

Opublikowano

ktoś wie jak ten moduł wewnątrz zegarów wygląda :mysli: lub jak to sprawdzić?

Dodam iż pewnie za parę nie będę na to zwracał uwagi ale dziś mnie to"gniecie"

[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 22:38_________________________________________________zewnętrzny to pewnie musi być dodatkowa wtyczka a ja miałem tylko dwie kostki, nie było nawet tej od fisa

Opublikowano

Miałem licznik z A6 z zamiarem zamontowania ale go spaliłem :> i różnił się tym od a4 że chyba miał wbudowany ten moduł to była cewka z rdzeniem ferrytowym coś takiego jak antena fal długich w radiu, bo właśnie na takich jest nadawany sygnał

Opublikowano

Panowie nie mogę w tym wątku znaleźć gdzie mam podczepić kabel do drzwi przednich pasażera :mysli:

ktoś pomoże? tył zrobiłem

Opublikowano

Panowie nie mogę w tym wątku znaleźć gdzie mam podczepić kabel do drzwi przednich pasażera :mysli:

ktoś pomoże? tył zrobiłem

Musisz szukać w kostkach przy nogach pasażera, będzie to przewód brązowo-biały w kostce żeńskiej czyli tej w którą wkładasz kostkę z drzwi. (Nie wiem jaki kolor ma przewód który idzie w drzwiach.) Ogólnie to szukaj przewodu opisanego wyżej.

W moim roczniku tak jest, nie wiem jak u ciebie :hi:

Opublikowano

OK, będę szukał :hi: