Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dieslu stoją w pion wszystkie wskazówki (europejczyk)

diesel anglik prędkościomierz pokazuje faktycznie nie w pionie :)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja też zmieniałem zegary na takie z anglika z fisem i przy teście zegarów obroty zatrzymują się na 3 tys a prędkość na 100 km/h.

Wskazówki od paliwa i temperatury stoją pionowo, a od ładowania i temp. oleju wogóle nie dygają nawet.

Opublikowano

No dobra, a moze by tak po prostu przeprowadzic testy VAG-em. Wziac pasazera i sie przejechac. Sprawdzic obroty na VAG-u i obrotomierzu. A czy jest mozliwosc sprawdzenia predkosci w sterowniku licznika i sterowniku ABS w czasie jazdy?

Opublikowano
a od ładowania i temp. oleju wogóle nie dygają nawet.

a u mnie "dygają" :naughty:

Opublikowano

Ja też zmieniałem zegary na takie z anglika z fisem i przy teście zegarów obroty zatrzymują się na 3 tys a prędkość na 100 km/h.

Wskazówki od paliwa i temperatury stoją pionowo, a od ładowania i temp. oleju wogóle nie dygają nawet.

Nie dygną bo w liczniku z zegarkiem analogowym nie są diagnozowalne dopiero te z cefrowym zegarkiem są

No dobra, a moze by tak po prostu przeprowadzic testy VAG-em. Wziac pasazera i sie przejechac. Sprawdzic obroty na VAG-u i obrotomierzu. A czy jest mozliwosc sprawdzenia predkosci w sterowniku licznika i sterowniku ABS w czasie jazdy?

Można też prędkość i obroty wyświetlić na klimatroniku

Opublikowano

Fakt, mamy jeszcze klimatronik :) Bo jezeli zegary wskazuja prawidlowo obroty i predkosc to tak naprawde szukamy dziury w calym.

Opublikowano

VAGiem sprawdzałem i obroty mi dobrze wskazuje, prędkość sprawdzałem z nawigacją to też dobrze wskazuje,

natomiast przekłamuje mi wskaźnik paliwa, ostatnio mi się wacha skończyła zaraz po zapaleniu rezerwy.

Nie wiem w sumie dlaczego, wydaje mi się że wcześniej mi dobrze wskazywał.

Opublikowano

to można jakoś przestawić, znajomy miał taki problem że po zapaleniu rezerwy przejeżdżał do 20km ~

Opublikowano

to można jakoś przestawić, znajomy miał taki problem że po zapaleniu rezerwy przejeżdżał do 20km ~

A no właśnie, Jadąc do Chorwacji w Austrii przejechałem 40 kilosów na rezerwie, a wracając w Czechach mi się skończyło

paliwo po około 5 kilometrach od zapalenia kontrolki. Dziwne :mysli:. Będę musiał sprawdzić pływak....

Opublikowano

o ile dobrze pamiętam to na kanale 30 można zmienić wartość między 120 a 136 - domyślna to 128[br]Dopisany: 18 Sierpień 2011, 18:32_________________________________________________

A no właśnie, Jadąc do Chorwacji w Austrii przejechałem 40 kilosów na rezerwie, a wracając w Czechach mi się skończyło

paliwo po około 5 kilometrach od zapalenia kontrolki. Dziwne :mysli:. Będę musiał sprawdzić pływak....

Po takich objawach to chyba jednak coś z pływakiem

Opublikowano

o ile dobrze pamiętam to na kanale 30 można zmienić wartość między 120 a 136 - domyślna to 128[br]Dopisany: 18 Sierpień 2011, 18:32_________________________________________________

Po takich objawach to chyba jednak coś z pływakiem

Dokładnie, kanał 30, wartości są już od 96. Domyślna potwierdzam - 128, przy tej wartości zrobiłem na rezerwie 70km (wiem, ryzyko w pieruna, ale po drodze brak stacji ;/ ) "normalnym" stylem jazdy i nie zgasła.

Opublikowano

Dzięki Panowie :good: A ja tu 5 razy wsad wgrywałem, bo nie stało w pionie :kox::decayed:

Opublikowano

I tak bywa, dlatego najpierw warto zaczerpnąć informacji, upewnić się, podrapać po sutkach i wtedy działać :wink4:

Opublikowano

dziś zamontowałem tą diodę, sprawdziłem i.... działa :decayed::naughty: więc podziękował bardzo

No i git :good: i wcale trudno nie było, prawda? :decayed:

Opublikowano

no nie :) Dzięki za pomoc

Opublikowano

dziś zamontowałem tą diodę, sprawdziłem i.... działa :decayed::naughty: więc podziękował bardzo

rozumiem, że ten patent z diodą trzeba zastosować we wszystkich drzwiach? (oprócz kierowcy, bo to działa)

Opublikowano

rozumiem, że ten patent z diodą trzeba zastosować we wszystkich drzwiach? (oprócz kierowcy, bo to działa)

Dokładnie :)

Opublikowano

to wszytko już wiem :good:

oprócz kolorów kabli

Opublikowano

oprócz kolorów kabli

Prawy przód brązowo-biały, tył nie pamiętam, ale zdejmujesz wypełnienia oparcia tylnej kanapy i będziesz widział tylko dwa kabelki na wysokości "guziczka" :decayed:

Opublikowano

oprócz kolorów kabli

Prawy przód brązowo-biały, tył nie pamiętam, ale zdejmujesz wypełnienia oparcia tylnej kanapy i będziesz widział tylko dwa kabelki na wysokości "guziczka" :decayed:

oka, a ten brązowo-biały będzie w prawym słupku?