Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tu sa ciekawe rzeczy jesli chodzi o podświetlenia ;) zapożyczone z forum paska :

Ciekawostki licznikowe

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tu sa ciekawe rzeczy jesli chodzi o podświetlenia ;) zapożyczone z forum paska :

Ciekawostki licznikowe

bawił się ktoś tym w A4?

Opublikowano

Ciekawostki licznikowe

bawił się ktoś tym w A4?

Tak. Nie próbowałem wszystkiego, ale tylko wyłączyłem podświetlenie wskazówek i zadziałało, potem włączyłem je spowrotem, bo taki właśnie efekt miałem po zamontowaniu blatu z A6 i do tego też wróciłem. VCDSem bodajże poszło.

---------- Post dopisany at 18:10 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ----------

Kaju a to wlanczanie podswietlenia vagcomem do jakich licznikow sie tyczy?

Przemo, grzebałem w bodajże 3 paskach B5FL i golfie IV mi to wszystko banglało, jeśli chodzi o audi to tylko w swojej, gdzie mam licznik z A6 Allroad z 2003 roku. Liczników przedliftowych nie miałem niestety w łapach, mam tylko rozpiski pinów do nich, doświadczenia zero, tylko polifty.

Opublikowano

no wlasnie wydaje mi sie ze w przedliftach moze to nie zadzielac... tak jak brak opcji pokazyniwania otwartych dzwi...

Opublikowano

dziś się troszkę pobawiłem z tą temp. oliwy i co zauważyłem że wsad licznika też ma za***iste znaczenie. Ja zakładałem licznik z angola i misie z czujnikiem mam z tego samego auta. Po podłączeni temp pokazuje idealnie. Dorwałem na elektrodzie inny wsad licznika od Europejczyka i jak go wgrałem niby wszystko ok ale ku mojemu zdziwieni wskaźnik temperatury oleju po załączeniu zapłonu poszedł na daną temperaturę po czym opadł. I tak nasunęła mi się myśl że może różna liczniki mają różne odpowiadające im czujniki. Może nie wszystkie czujniki dają takie same sygnały??????????

Opublikowano

Pany, mam pytanie:

podobno do Fis'a pasuje manetka od A8D2..

Moze to ktoś potwierdzić?

pzdr.

assist

Opublikowano

Bawilem sie wlasnie z czujnikiem w warunkach domowych. goraca woda - byla wrzaca po chwili stygla... czujnik do szklanki i pomiary

na 1-2 pokazywalo 600 na zakresie 2000kOmow i malalo z kazda chwila

na 2-3 pokazywalo ciut wiecej

wniosek - czujnik bangla... przynajmniej wg mnie

Moim zdaniem cos ma sie na roznicy miedzy tdi a pb lub miedzy czujnikami a licznikami

co do twierdzenia miska547 uwazam ze wsad nie ma znaczenia bo wgrywalem rozne i na zadnym czujnik nie chodzil - nawet na orginalnym

pociagne jeszcze nowy przewod do licznika na tym czujniku co go dzisiaj moczylem - bede wymienial oliwe ;P

Opublikowano

a widziales a8d2 w avancie? pasuje 2 strona od tempomatu ale chyba kostki sa jak w przedlifcie

Opublikowano

@dropsone

wiem, ze d2 nie było w avancie :)

ale do sedana nie przypasuje?

z tą moje pytanie, czytaj opis

AUDI A4 A8 MANETKA WYCIERACZEK FIS 4D0953503B (2845801374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pzdr.

assist

Opublikowano

do sedana pewnie i tak, sugerowalem sie opisem w profilu, ale kostki raczej przedliftowe beda

Opublikowano

chyba gdzies mam taka z a8 manete ;P

Opublikowano

ok,

dzieki za info

pzdr.

assist

Opublikowano

Assist, ja mam za 50zł z KW manetke z sedana. Pasuje do a4, a6 i a8.

Opublikowano

Ta manetka faktycznie jest do a4 po pierwszym lifcie bo kiedyś w etce sprawdzałem , przed 97 i po 97 są inne manetki ale ta 4D0 napewno z polifta

Opublikowano
Ta manetka faktycznie jest do a4 po pierwszym lifcie bo kiedyś w etce sprawdzałem , przed 97 i po 97 są inne manetki ale ta 4D0 napewno z polifta

Tak, to jest manetka po 98 roku, czyli polift.

Opublikowano
Bawilem sie wlasnie z czujnikiem w warunkach domowych. goraca woda - byla wrzaca po chwili stygla... czujnik do szklanki i pomiary

na 1-2 pokazywalo 600 na zakresie 2000kOmow i malalo z kazda chwila

na 2-3 pokazywalo ciut wiecej

wniosek - czujnik bangla... przynajmniej wg mnie

Moim zdaniem cos ma sie na roznicy miedzy tdi a pb lub miedzy czujnikami a licznikami

co do twierdzenia miska547 uwazam ze wsad nie ma znaczenia bo wgrywalem rozne i na zadnym czujnik nie chodzil - nawet na orginalnym

pociagne jeszcze nowy przewod do licznika na tym czujniku co go dzisiaj moczylem - bede wymienial oliwe ;P

Ja jutro wkładam czujnik Helli jak wskazówka się nie bujnie to się załamę :)

Opublikowano

obstawiam na 99% ze nie wstanie, tak z ciekawosci ile nowy czujnik hell-i i jakie oznaczenia?

moj w a6 ma:1J0907660B

Opublikowano

już mnie nie dobijaj :D te same oznaczenia 300 kosztuje :/

Opublikowano

heh ja bym 3paczek nie dal :decayed: ale trzymam kciuki

ciekaw jestem bo sa tez z literka C na koncu - jaka jest roznica?

no nic w koncu razem dojdziemy chyba do sedna zagadnienia czujnika oleju :facepalm:

Opublikowano

Też bym nie dał ale nie chce ryzykować niedziałającej używki, a zamiennika już nie ryzykuję. Jak nie pomoże to nie wiem co może być przyczyną :/ wcześniej jeździł w A4 2,5 TDI a tam czujnik ten sam.

Z literką C są w B6 pakowane wg ETKI, wszystkie 99-01 mają B, C chyba ma jeszcze info o jakości oleju czy coś takiego :)

---------- Post dopisany at 23:11 ---------- Poprzedni post napisany at 23:07 ----------

A tu opis działania G266 przetłumaczone z języka wschodnich sąsiadów :)

G266.jpg

<br /><br />