Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tą wartością nie próbowałem a powiedz jak wyciągniesz kluczyk i zgasną wyświetlacze od przebiegu i z godziną po otwarciu drzwi kierowcy odpalają się?

Czy sie caly odpala? nie sprawdzalem

dla mnie najwazniejsze bylo bym mial podswietlenie blatu i wskazowek jak jezdze w dzien na drl-ach

zaraz bede z psem wychodzil to sprawdze...

Szyba wiem jaki Cwiara ma pomysl bo z nim konsultuje na bierzaco

ale jak jutro zakupie dawce to tez bede walczyl - najwyzej bede mial zbior uwalonych angolow poliftowych :facepalm::polew:

tylko kup numerami zbliżony, bo my mamy ale z inną końcówką, takiego dawce jak Kaju ma w aucie, zobaczymy czy to poleci :grin:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

przewalałem wyświetlacze między blatami.. jeden pacjent (wyświetlacz) nie przeżył... urwała mu się jedna nóżka :facepalm: niestety padło na ten od Macka który był perfecto...

ale przy okazji zrobiłem fotki różnic liczników z zegarem cyfrowym i radiowym...

pierwsze dwa licznika z zegarem cyfrowym 8D0 920 980

DSC04367.jpg

DSC04368.jpg

A to z zegarem cyfrowym sterowanym radiowo..

DSC04369.jpg

DSC04370.jpg

a wracając do tych waszych wsadów crypto i niecrypto... czy to nie jest tak że jak Commanderem ściągacie wsady to one przez procka przechodzą i dostajecie je już rozszyfrowane?? a jak próbujecie bezpośrednio na kostkę pamięci wgrać wsad to on powinien być zakryptowany ??? procek rozszyfrowuje dane z pamięci więc jak tam będą dane niezaszyfrowane to procek głupoty odczyta..

Opublikowano

Bronson dokladnie tak mi sie wydaje....

do tego jest jeszcze tak ze stan licznika musi sie zgadzac w procku i pamieci... inaczej nie ruszy...

Misiek jak otworze auto to swieci mi sie wyswietlacz daty i przebiegu

dopiero jak przekrece kluczyk to caly licznik sie podswietla ;P

Opublikowano

teraz szukam wyświetlacza w idealnym stanie.. :grin:

Maciek jak byś miał tam jeszcze jeden schowany to będę chętny...

Opublikowano
Bronson dokladnie tak mi sie wydaje....

do tego jest jeszcze tak ze stan licznika musi sie zgadzac w procku i pamieci... inaczej nie ruszy...

Misiek jak otworze auto to swieci mi sie wyswietlacz daty i przebiegu

dopiero jak przekrece kluczyk to caly licznik sie podswietla ;P

Spoko jutro to u siebie sprawdze

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Na tej aukcji co z h*ja spadł na ostatnim zdjęciu widać w polu kontrolek żółtych świeci aku na żółto pierwszy raz widzę od czego to ?

Opublikowano

halo pomóżcie zdecydowałem się na wymianę dalej nie bede trul tylko powiedzcie czy będzie tak jak pisze i czy np podejda zegary z 95r 2.6 v6 ją mam 96 1.8 adr

Opublikowano
halo pomóżcie zdecydowałem się na wymianę dalej nie bede trul tylko powiedzcie czy będzie tak jak pisze i czy np podejda zegary z 95r 2.6 v6 ją mam 96 1.8 adr

Tak podejda zienisz kodowanie na 4 cylindry i jazda

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano
teraz szukam wyświetlacza w idealnym stanie.. :grin:

Maciek jak byś miał tam jeszcze jeden schowany to będę chętny...

za tydz moze bede mial, dam znac :decayed:

Opublikowano
Na tej aukcji co z h*ja spadł na ostatnim zdjęciu widać w polu kontrolek żółtych świeci aku na żółto pierwszy raz widzę od czego to ?

Aku swieci na zolto jak masz za niskie napiecie np.... mogl podlaczyc jakis zasilacz slaby do zrobienia zdjec i mu wywalilo kontrolke...

---------- Post dopisany at 08:41 ---------- Poprzedni post napisany at 08:40 ----------

Wyswietlacz igle to moze i ja bede mial na handelek jak szafy nie postawie :facepalm:

Opublikowano

Aku swieci na zolto jak masz za niskie napiecie np.... mogl podlaczyc jakis zasilacz slaby do zrobienia zdjec i mu wywalilo kontrolke...

---------- Post dopisany at 08:41 ---------- Poprzedni post napisany at 08:40 ----------

Wyswietlacz igle to moze i ja bede mial na handelek jak szafy nie postawie :facepalm:

To go trzymaj dla mnie, bo mój jak się rozgrzeje to zaczyna lekko góra zanikać - wczoraj zauważyłem :facepalm:

Opublikowano

Cos sie wymysli... :naughty:

bede mial jutro szafe niby z igla wyswietlaczem polift... wiec jakas napewno szafa poliftowa trafi na handelek z igla wyswietlaczem i ori ringami oczywiscie ;) i moze byc tez tak ze wyswietlacz tez bedzie...

Opublikowano

A jeśli chciałbym do przedlifta włożyć zegary z fisem też od przedlifta to jak podpiąć tą kostkę od fisu? Chciałbym żeby na fisie było spalanie, temperatura zewnętrzna.

Opublikowano
A jeśli chciałbym do przedlifta włożyć zegary z fisem też od przedlifta to jak podpiąć tą kostkę od fisu? Chciałbym żeby na fisie było spalanie, temperatura zewnętrzna.

odezwij się do kolegi dropsone - miał ostatnio kompletną wiązke do fisa do banalnego podpięcia, może jeszcze ją ma :decayed:

Opublikowano
A jesli kupie sobie licznik do przedlifta z gniazdami zoltym i niebieskim to nic nie musze przerabiac tylko kupuje sobie manetke i kostke fis i podlaczam piny:

1 spalanie z ecu

5 temp zewnetrzna

9 czujnik spryskiwacza na stale do masy albo kupic czujnik

manetka

11 restet

14 left

18 right

Pytam bo niechce pruc wiazek z zegarow zeby wlozyc te nowsze poliftowe a co z manetka bo moja nie ma tej regulacji predkosci wycieraczek zalozylem sobie inny przekaznik 99 programowalny.

Dokładnie tak robisz jak napisałeś z tymże nie musisz nie musisz podłączać kabelka do masy od płynu :wink:

Opublikowano

Szukając po necie czegoś o relnym emulatorze sensora oleju tego w miskę znalazłem takie coś TinyTOG - ALM

nie wiem, może już było ale nadało by się to do aut liftowych bo tam czujnik temp. oleju jest w podstawie filtra, a to ustrojstwo zamienia sygnał z analogowego czujnika na sygnał cyfrowy zrozumiały przez zegary po II lifcie i te z A6...

Kiedyś nawet bawiłem się prockami Atmela.. ale dawno to było... i jakiś dużych osiągnięć nie miałem... ale jak by się znalazł ktoś kto trochę bawi się AVRami to moglibyśmy coś zmontować... kwestia lekkiej modyfikacji wsadu, bo orginalnego procka ATTINY15L ciężko dorwać w posce...

Opublikowano

acha no to ekstra dzięki gripen a powiedzcie jeszcze jak się zmienia to kodowanie na 4 garnki.

Opublikowano
acha no to ekstra dzięki gripen a powiedzcie jeszcze jak się zmienia to kodowanie na 4 garnki.

zerknij jakie masz teraz i wpisujesz identiko w nowym :decayed: ustawiasz w 17 instrument soft coding i wpisujesz ale o tym to było milon razy :wink:

Opublikowano
A jesli kupie sobie licznik do przedlifta z gniazdami zoltym i niebieskim to nic nie musze przerabiac tylko kupuje sobie manetke i kostke fis i podlaczam piny:

1 spalanie z ecu

5 temp zewnetrzna

9 czujnik spryskiwacza na stale do masy albo kupic czujnik

manetka

11 restet

14 left

18 right

Pytam bo niechce pruc wiazek z zegarow zeby wlozyc te nowsze poliftowe a co z manetka bo moja nie ma tej regulacji predkosci wycieraczek zalozylem sobie inny przekaznik 99 programowalny.

Dokładnie tak robisz jak napisałeś z tymże nie musisz nie musisz podłączać kabelka do masy od płynu :wink:

Mógłby ktoś trochę dokładniej wyjaśnić o które piny chodzi, z której kostki chodzi i do której to podłączyć? Najlepiej łopatologicznie :D

Z góry dzięki za pomoc!