Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te piny co wypisalem ta sa bolce we wtyczce czerwonej fis i wdg tej rozpiski te piny musisz podlaczyc dane kable np pin nr 11 musisz pociagnac do manetki w ktorej pin odpowiada za przicisk reset itd

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A jesli kupie sobie licznik do przedlifta z gniazdami zoltym i niebieskim to nic nie musze przerabiac tylko kupuje sobie manetke i kostke fis i podlaczam piny:

1 spalanie z ecu

5 temp zewnetrzna

9 czujnik spryskiwacza na stale do masy albo kupic czujnik

manetka

11 restet

14 left

18 right

Pytam bo niechce pruc wiazek z zegarow zeby wlozyc te nowsze poliftowe a co z manetka bo moja nie ma tej regulacji predkosci wycieraczek zalozylem sobie inny przekaznik 99 programowalny.

Dokładnie tak robisz jak napisałeś z tymże nie musisz nie musisz podłączać kabelka do masy od płynu :wink:

Mógłby ktoś trochę dokładniej wyjaśnić o które piny chodzi, z której kostki chodzi i do której to podłączyć? Najlepiej łopatologicznie :D

Z góry dzięki za pomoc!

Z takiej kostki, którą musisz dołożyć

KOSTKA FIS VW GOLF 4 BORA PASSAT B5 B5FL F-VAT (2954449394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

do takiej,

http://img228.imageshack.us/img228/3936/dsc07293h.jpg

która siedzi w tym miejscu w manetce sterującej FISem

manetka.jpg

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc, o to mi właśnie chodziło! Browar dla pomocników! :)

Opublikowano

Testowałem dziś różne warianty podświetlania przez edycje $1ED, ori było 00, wpisywalem różnie i ni c**ja nie hulało. Reset robiony.

Licznik VDO V13 A4 B5 01r

Opublikowano
Testowałem dziś różne warianty podświetlania przez edycje $1ED, ori było 00, wpisywalem różnie i ni c**ja nie hulało. Reset robiony.

to była komórka 1de to dlatego nie zadziałało i tam zmien z 35 na 3D i podświetli ci cały licznik

Opublikowano

to była komórka 1de to dlatego nie zadziałało i tam zmien z 35 na 3D i podświetli ci cały licznik

tylko że ja kminiłem jedynie same wskazówki, cała szafa mi nie potrzebna.

no fakt, jest 35, ale co ztrobić by wyświetlić jedynie wskazówki ?

Opublikowano

tylko że ja kminiłem jedynie same wskazówki, cała szafa mi nie potrzebna.

no fakt, jest 35, ale co ztrobić by wyświetlić jedynie wskazówki ?

spróbuj zmienić na 39.. :whistling:

Opublikowano

z tego co teraz patrze kilka stron wczesniej powinno śmigać. Ale już nie chce mi się lecieć do auta, jutro zobacze :wink:

Opublikowano
z tego co teraz patrze kilka stron wczesniej powinno śmigać. Ale już nie chce mi się lecieć do auta, jutro zobacze :wink:

idz idz sprawdź, będziesz prekursorem :wink:

Opublikowano

jak nie 39 to zobacz 3f lub 3b

Opublikowano

próbuj zmieniać ale nie wiem czy da się ogarnąć same wskazówki ale ogólnie jak będziesz zmieniał 5 to faktycznie załącza różne podświetlenia w aucie jak dasz np. 6 to podświetli ci całą dechę, D podświetla cały licznik trzeba próbować

Opublikowano

no a co z problemami następującymi ? nie ma problemu z wyświetlaniem daty po otwarciu drzwi czy innych skutków ubocznych ?

Opublikowano

nie ma :decayed:

Opublikowano

jak te d wprowadzisz to faktycznie nic nie ma

Opublikowano

ale nie cee całej szafy, chce tylko wskazówki :decayed:

Opublikowano
ale nie cee całej szafy, chce tylko wskazówki :decayed:

to posprawdzaj od 0-5 bo tego nie sprawdzałem i od A-F może jakaś wartość podpasi

Opublikowano

można tak powiedzieć, ale i tak na razie nie możemy rozwalić wsadu z 10 lat wstecz aby odpalić wskazówki po zapłonie... :facepalm:

w takim tempie, to będziemy mieli rozcykane co i jak w momencie kiedy samochody będą już latały :grin:

Opublikowano

A ja co niektórym poryram troszkę baniaczek i wieczorem wrzucę fotki mojej dzisiejszej weny w dziedzinie licznikowej... Zapewniam, że h*j Was zastrzeli :decayed:

Opublikowano

no jutro się pobawie. P.s. w $1ED jest coś zwiazane z immo, bo jak edytowałem komórkę to mi rozsynchronizowało się ecu z licznikiem, musiałem adaptować.

Sam chętnie przygarnął bym jakąś szafe na testy i zabawy z wsadami

Opublikowano

bo inżynierowie z ingolstadt nam za bardzo nie ułatwiają co szafa to jakieś cyrki

---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 17:43 ----------

no jutro się pobawie. P.s. w $1ED jest coś zwiazane z immo, bo jak edytowałem komórkę to mi rozsynchronizowało się ecu z licznikiem, musiałem adaptować.

Sam chętnie przygarnął bym jakąś szafe na testy i zabawy z wsadami

za każdym razem jak wgrywasz wsad to musisz kodować kluczyki nie wiem czemu tak się dzieje

---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 17:45 ----------

A ja co niektórym poryram troszkę baniaczek i wieczorem wrzucę fotki mojej dzisiejszej weny w dziedzinie licznikowej... Zapewniam, że h*j Was zastrzeli :decayed:

a co ty majster tam ciekawego wymyśliłeś