Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to jakbym go wsadzil jak jest bez immo to auto odpali bez niczego??

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Teoretycznie tak odpali ale koles z tego co pisze kodowanie zmienil... cholera wie jak z wsadem do takiego amerykanca bo trza by bylo by zmienic tarcze na europe chyba ze ktos by tak jezdzil... do tego podejrzana sprawa z tym wyswietlaczem daty godziny - nie spotkalem sie by te wyswietlacze siadaly... wiec cena wg mnie srednia :decayed:

Opublikowano

i ten znaczek s-line

nie bylo przeciez b5 s-line no chyba ze usa , kaju robi amerykanke tak?? moze sobie dla tarcz wezmie :kox:

Opublikowano

zeby ten wyswietlacz dzialal lewy to bym sobie wzial bo fajny :kox:

Opublikowano
Dzisiaj wyjeżdżam do GB, pod koniec tygodnia mogę Ci zrobić ten przelew? Odezwę się jeszcze na PW jak będę na miejscu :hi: BTW, Panowie, w drodze będę poprawiał tutka odnośnie przejścia na FIS, we wtorek wrzucę go tutaj w PDFie i napiszę do któregoś z modów o podwieszenie :whistling:

Jasne, tylko nie wiedziałem czy się rozmyśliłeś, na spokojnie, nie pali się :wink:

Opublikowano

powiem tak, kuzyn w passacie z 97' ma jakieś tam dziwne objawy lewego wyświetlacza. Raz świeci ładnie, raz nie...efekt tak jakby się rozlewał:wink:

Opublikowano

Panowie da się przerobić jakoś wsad aby wersja softu podskoczyła z d13 na d15? licznik z d15 paruje się z ecu, a z d13 nie chce (klucze przechodzą bez problemu)

Opublikowano
i ten znaczek s-line

nie bylo przeciez b5 s-line no chyba ze usa , kaju robi amerykanke tak?? moze sobie dla tarcz wezmie :kox:

Znaczek s-line mnie nie przeszkadza, bo mam tarczkę z UK, to bym wyciął tylko prędkościomierz, a tamte jakoś przymocował, bo są w kupie. Jak za 2-3 tygodnie jeszcze gościu będzie to miał, to przemyślę opcję, bo i tak wsad będę wrzucał od traktora :decayed:

Opublikowano

Powiedz mi tylko czy faktycznie jak ten licznik nie ma immo to auto na nim odpali normalnie ?

Opublikowano

Pany. Chciałem Wam powiedzieć ze na 99% da się wymodzić manetkę fis do waszych manetek które macie w aucie. Nie trzeba rozbierać całego kierata. Ja kupiłem kiedyś manetkę co 100 c4 ojca avant. A że instalacja nie doszła do skutku a ostatnio zakupiłem licznik do siebie i zacząłem kombinować jak tą manetkę wrezać do siebie. Co się okazało manetka jest identyczna (chodzi o budowę zewnętrznego pałąka) Jak ściągniecie tą zaślepkę co oryginalnie jest na niej reset i przełączanie góra dół fis to zobaczycie że odlew jest już przystosowany pod przyciski. Wtyczkę fis obciąłem bo i tak będę przedłużał przewody do licznika a nie mam kostki manetki więc przedłużę prosto do samych zegarów. W sobotę wrzucę dokładne fotostory.

P.S. Jedyną wadą mojego rozwiązania jest to że nie ma na manetce opisu reset. kupiona z C4 była z avanta więc teraz na zaślepce mam u góry mam rys sprysku tylnej wycieraczki ale z tym da się żyć.

Opublikowano

Pany a przy zmanie cyfraka na cyfraka trzeba wymieniać transpondery w kluczykach?

Bo niby jest tak, że transponder można kodować wielokrotnie, ale do tego samego auta, nie?

Opublikowano

Do każdego

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
Do każdego

Wystukane z Pegasusa

jak immo 3 to niekoniecznie

Opublikowano
Do każdego

Wystukane z Pegasusa

ale w b5 chyba nie bylo jeszcze immo 3 :)

Opublikowano
Do każdego

Wystukane z Pegasusa

ale w b5 chyba nie bylo jeszcze immo 3 :)

no nie byłow a4, ale duuu...użo osób ma tutaj z a6, w których było w.w immo:wink:
Opublikowano

Marcin wiem ze masz ale czekam aż cena zejdzie jeszcze trochę :decayed:

Jak masz propozycje cenową to wal na PW - tylko leży i przeszkadza ;)

---------- Post dopisany at 16:01 ---------- Poprzedni post napisany at 15:59 ----------

no nie byłow a4, ale duuu...użo osób ma tutaj z a6, w których było w.w immo:wink:

Ja tam nie wiem, mam a4 model 2000, cyfrowy zegarek (1/2 fis).

Opublikowano

Nie zaproponuje Ci swojej ceny bo nie chce Cię obrazić

A naprawa LCD to prawie 300 zł bo z tym co jest to ledwo co widać

A twój jest od jakiej wersji silnikowej ?

Opublikowano
Nie zaproponuje Ci swojej ceny bo nie chce Cię obrazić

A naprawa LCD to prawie 300 zł bo z tym co jest to ledwo co widać

A twój jest od jakiej wersji silnikowej ?

Aaaa to jesteś Ty co mnie tak zganiłeś dziale Sprzedam :facepalm:

Aceef

tu jest napisane że 100zł :)

A z jakiej wersji to nie wiem :facepalm:

Nie ważne, sprzeda sie to sie sprzeda, nie to nie :)

BTW ile są warte tarczki EU ori polift diesel fis?

Opublikowano

Tak ja :decayed:

Czekam na odpowiedz od nich z kosztem naprawy twojego licznika i wtedy pogadamy ;-)

Opublikowano

Marcin6 jestem zainteresowany tarczą predkosci,

pzdr.

assist