Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli ma kto szara wtyczkę do fisa i wtyczkę do manetki to pisać do mnie proszę ;-)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie ogarnąłem dzisiaj fis. Niestety nie działa cosik :P

Wyświetla mi spaloną żarówkę oraz brak płynu sprysku. Przewody są przykręcone do śruby pod/za bezpiecznikami po stronie kierowcy. Manetka też tam jest podpięta i działa dobrze :/ (generalnie to zrobiłem to tak że polutowałem 3kable (kontla żar, płyn,manetka) i dolutowałem kabelek aż do nóg. Może tu tkwi problem??

Do sygnała Ecu wlutowałem się w żółty kabelek ja w instrukcji ale nic go nie ciąłem. Nie wiem czy pokazuje prawdziwe spalanie bo tylko jechałem z garażu pod dom jakieś 2km

Klima działa raczej ok sygnał do fis kostka czerwona pin 1. U mnie był tam kabel żółto brązowy ale wpiąłem się w niego i chyba nie przekłamuje

W garażu pokazało 4,5st a jak jechałem to spadło do 1,5 na klimie kanał 55 pokazało 1st.

P.S. Wbrew zapewnień sprzedającego fis jest wypalony w połowie. Ehhh ci uczciwi sprzedawcy.

Po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu miałem włączony zapłon kilka minut, potem sprawdzałem jeszcze błędy VCD bez odpalania samochodu myślicie że przepustnica się sama zaadaptowała?? Klima np mi się nie wyzerowała i nie musiałem na nowo jej kodować

Przewod plynu spryskiwaczy NIE podlaczamy do masy i do niczego innego

czemu nie... ja podłączyłem i nic mi nie świeci, ani sprysk i żarówy:wink:. Spryski będę odłączał od masy, bo mam czujnik i jak bęzie cieplej se go podłącze :decayed:
Opublikowano
Panowie ogarnąłem dzisiaj fis. Niestety nie działa cosik :P

Wyświetla mi spaloną żarówkę oraz brak płynu sprysku. Przewody są przykręcone do śruby pod/za bezpiecznikami po stronie kierowcy. Manetka też tam jest podpięta i działa dobrze :/ (generalnie to zrobiłem to tak że polutowałem 3kable (kontla żar, płyn,manetka) i dolutowałem kabelek aż do nóg. Może tu tkwi problem??

Do sygnała Ecu wlutowałem się w żółty kabelek ja w instrukcji ale nic go nie ciąłem. Nie wiem czy pokazuje prawdziwe spalanie bo tylko jechałem z garażu pod dom jakieś 2km

Klima działa raczej ok sygnał do fis kostka czerwona pin 1. U mnie był tam kabel żółto brązowy ale wpiąłem się w niego i chyba nie przekłamuje

W garażu pokazało 4,5st a jak jechałem to spadło do 1,5 na klimie kanał 55 pokazało 1st.

P.S. Wbrew zapewnień sprzedającego fis jest wypalony w połowie. Ehhh ci uczciwi sprzedawcy.

Po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu miałem włączony zapłon kilka minut, potem sprawdzałem jeszcze błędy VCD bez odpalania samochodu myślicie że przepustnica się sama zaadaptowała?? Klima np mi się nie wyzerowała i nie musiałem na nowo jej kodować

Przewod plynu spryskiwaczy NIE podlaczamy do masy i do niczego innego

To zostawić luźne czy jak?

Opublikowano

Luzny ma zostac, jak wymienisz zbiornik na spryskiwacze na taki z czujnikiem to wtedy bedziesz mogl podlaczyc :)

Opublikowano

Wytestuje. Chociaz wszyscy pisali ze zmasowac

Opublikowano

bo to czy zmasowac czy nie zalezy od rocznika i od czujnika czy w pompce czy osobny

Opublikowano

U mnie jak zmasuje to swieci a mam 1995r wiec mam kabel od plynu wolny i jest OK

Opublikowano
U mnie jak zmasuje to swieci a mam 1995r wiec mam kabel od plynu wolny i jest OK

też mam 95 czyli wolny zostawię :)

Opublikowano

Na bank popalone ale weź się dopros żeby jakieś zdjęcie fisa dali :facepalm:

Opublikowano
Na bank popalone ale weź się dopros żeby jakieś zdjęcie fisa dali :facepalm:

Większość sprzedających jak nie ma licznika jeszcze w aucie to nie ma pojęcia jak podłączyć na krótko licznik żeby fisa było widać... a nawet jak wiedzą to niechce im się z tym bawić... bo liczniki to tylko 1/100 tego co sprzedają...

Opublikowano

Pany a macie doświadczenia z wymianą wyświetlacza? Dać zarobić czy robić samemu? W telefonie wyświetlacz pochytany to może tu też dam radę a może za duże ryzyko??

Opublikowano

Ostatnio byłem u kolegi z serwisu telefonów kom pytam czy w razie co wymieni mi wyświetlacz w liczniku to stwierdził ze za tak prosta robotę nie będzie mnie kroil:grin:

A ludzie kroja dlatego tak bo sprzęt progi do tego jest po prostu drogi

Opublikowano
Ostatnio byłem u kolegi z serwisu telefonów kom pytam czy w razie co wymieni mi wyświetlacz w liczniku to stwierdził ze za tak prosta robotę nie będzie mnie kroil:grin:

A ludzie kroja dlatego tak bo sprzęt progi do tego jest po prostu drogi

tak jak wcześniej pisałem...liczą se za to tyle, bo wiedzą, że jest popyt na to i by "chlebek" stracili. I potwierdzam... nawet u obcego kolesia z serwisu by mnie skasował ze 30-40 zeta za wymianę fis-a:wink:

Opublikowano

do mnie wpadl taki licznik

imag0648w.jpg

troche wypalony ale z czasem sie ogarnie

a tym samym mam idealny licznik z FIS na sprzedaz

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/licznik-fis-benzyna-1998-2000r-8d0919880n-pin-nowy-wyswietlacz-261730/

Opublikowano

Wskaźnik od BOOSTa?

Opublikowano
do mnie wpadl taki licznik

http://img7.imageshack.us/img7/3672/imag0648w.jpg

troche wypalony ale z czasem sie ogarnie

a tym samym mam idealny licznik z FIS na sprzedaz

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/licznik-fis-benzyna-1998-2000r-8d0919880n-pin-nowy-wyswietlacz-261730/

kwestia oczywiście gustu, ale ten ze "for sale" jest ładniejszy...czemu sprzedajesz taki z zayebistym wyświetlaczem a sobie takie "coś" zostawiasz ??:wink:

Opublikowano

bo ten bialy jest swego rodzaju rodzynem, tylko w AJL byl montowany, i dlatego siedzi tez u mnie bo zaden inny nie chce dzialac z kompem od AJL razem z immobiliserem, jednym słowem licznik daje mi +30KM :D

---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ----------

a w kratce, tak wsakznik boost, srodkowa kratka wywalona i wstawiona plaska pomalowana na czarno matowa plexa z otworem 52mm po srodku

Opublikowano

I szacun na dzielni :decayed: Tobie ma się podobać :hi:od kogoś miałem brać licznik z A6, niech się do mnie, pamiętam Seba a dalej... :facepalm:

Opublikowano
bo ten bialy jest swego rodzaju rodzynem, tylko w AJL byl montowany, i dlatego siedzi tez u mnie bo zaden inny nie chce dzialac z kompem od AJL razem z immobiliserem, jednym słowem licznik daje mi +30KM :D

---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ----------

a w kratce, tak wsakznik boost, srodkowa kratka wywalona i wstawiona plaska pomalowana na czarno matowa plexa z otworem 52mm po srodku

1. :slina::kox::decayed:

2. też będę coś podobnego robił, ale z czasem