Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam, bo u siebie też chce montować, ale to za jakiś czas. Podrzuć na PW w którym momencie trójnik wrzucałeś pod ryjem :hi:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

gdzie podpiety czy ktoredy idzie wezyk?:P

Opublikowano
I szacun na dzielni :decayed: Tobie ma się podobać :hi:od kogoś miałem brać licznik z A6, niech się do mnie, pamiętam Seba a dalej... :facepalm:
och...Karol...:decayed: to jest SebaMC :wink:
Opublikowano

O właśnie, w ciągu niedzieli mu napiszę, bo dzisiaj to już troche w szyje poszło... :kox: tak, gdzie w dolocie dawałeś trójnik, który wężyk gdzie odczepiałeś i podłączałeś przez trójnik z kompletu wskaźnika.

Opublikowano

właśnie...pioteros ujawnij rąbka tajemnicy

Opublikowano

ten silikonowy wywalilem i kupilem zbrojonego paliwowego FI 5mm, trojnik wpialem w kolektor tam gdzie idzie wezyk do DVki ale zmienie to chyba i wepne w wezyk regulatora paliwa, wezyk idzie normalnie przez dziure w scianie grodziowej obok weza idacego do serwa i dalej wypaloną dziurą w obudowie kompa do kabiny, tam jeszcze trzeba bylo zrobic dziure w tunelu powietrznym za kratkami, i trzeba bylo podciac tez skrzydlo ktore zamyka pokretło od nawiewu srodkowej kratki zeby nei wadzilo o wcisniety wskaznik

Opublikowano
ten silikonowy wywalilem i kupilem zbrojonego paliwowego FI 5mm, trojnik wpialem w kolektor tam gdzie idzie wezyk do DVki ale zmienie to chyba i wepne w wezyk regulatora paliwa, wezyk idzie normalnie przez dziure w scianie grodziowej obok weza idacego do serwa i dalej wypaloną dziurą w obudowie kompa do kabiny, tam jeszcze trzeba bylo zrobic dziure w tunelu powietrznym za kratkami, i trzeba bylo podciac tez skrzydlo ktore zamyka pokretło od nawiewu srodkowej kratki zeby nei wadzilo o wcisniety wskaznik

:shock3: spoko :shock3: ale do ogarnięcia, ale to dopiero będzie jak CAHA będzie siedziało pod maską:wink:

Opublikowano

Panowie jak zakodowac licznik po 2 lifcie od e-sy (dwa cyfrowe lcd) (ale czerwone podświetlenie) zebym na fisie miał info radia concert 2

kodowanie licznika

00342

kanał 60 1024

kanał 61 256

kanał 62 17

radio 03200

dodam ze mam system bose

dwa kable od can z licznika podłączone 5 i 6 siwa kostka podswietelenie po can idzie logike zapłonu tez ma przednie głosniki aktywne tylko brak inf. na fisie

Moze ktoś mi pomóc ogarnąc temat ?

Opublikowano

Już Ci to powinno chodzić, ale zmień kanał 62 na wartość 1 i wtedy patrz co się dzieje. CANy rozumiem w skrętce?

Opublikowano

ide sprubowac, no w skrętce ale nie prykładałem do tego duzej wagi :D

Opublikowano

Delikatne pasemko warkoczyka, nie za mocno, nie za lekko, w sam raz :wink:

Opublikowano

niestety zmiana na 1 nie pomogła;/ VAG-COM Version: Release 409.1-S

adam

Control Module Part Number: 8D0 920 930 C

Component and/or Version: B5-KOMBIINSTR. VDO D09

Software Coding: 00342

Work Shop Code: WSC 07777

Additional Info: ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ AUZ7Z0X1255709

4 Faults Found:

01128 - Immobilizer Pickup Coil (D2)

35-00 - -

01176 - Key

07-00 - Signal too Low

01177 - Engine Control Unit

49-00 - No Communications

01304 - Radio

49-10 - No Communications - Intermittent

błędy licznika

ROBIĆ JESZCZE RAZ TEN WARKOCZ ?

Opublikowano

Nie, zostaw. Ostatnia szansa, to kodowanie główne zmienić na X1XXX.

---------- Post dopisany at 10:45 ---------- Poprzedni post napisany at 10:41 ----------

A błędy jak kasujesz, to rozumiem, że wracają, tak? Tutaj ewidentnie jest spierdzielona komunikacja pomiędzy radiem a licznikiem, miałem to samo, jak miałem źle CANy przez majstra podpięte u siebie z RNS-E. Zamiast do CANów info, szyli w szarej wtyczce, to mi się podłączył pod kontrole trakcji i ABS i mi waliło na blacie błędy. Targaj licznik i radio i sprawdź jeszcze raz połączenia, przede wszystkim, czy CANy nie wyskoczyły gdzieś i czy są prawidłowo połączone w sensie CAN L do CAN L i CAN H do CAN H.

Opublikowano

Pioteros o co to za jakieś karty nawtykane w radio?

Opublikowano

kostka siwa pin 5 can H pin6 pod can L chyba tak powinno byc ? błędy wracają ale te 2 pierwsze to immo mam nie podłączone

Opublikowano
Pioteros o co to za jakieś karty nawtykane w radio?

to jest nowa odmiana kluczy do wyciągania radia:decayed:

Opublikowano
kostka siwa pin 5 can H pin6 pod can L chyuba tak powinno byc ?

Tak, pin 5 to CAN H, a pin 6 to CAN L. Do radia wiadomo - analogicznie.

Opublikowano

kodowanie główne zmienić na X1XXX.

nie pomaga

Opublikowano

No to targaj szafe, jadaczke i szukaj co tam się wydarzyło, będziemy kminić co począć.

Opublikowano

Panowie a ten wyświetlacz ma jakieś oznaczenie by sobie zamówić w sklepie elektronicznym czy trzeba szarpać ten z aledrogo w kosmicznej kasie??