Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kanał 03 chyba i tam zmianiasz wartości średniego spalania

i sa jakies specjalne wartosci dla danych silnikow czy na jakiej to zasadzie ? moze dobrze pokazuje

---------- Post dopisany 28-08-2013 at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany 27-08-2013 at 19:55 ----------

i jaki ma byc wkoncu ten tranzystorw tym emulatorze polarny, bipolarny, czy unipolarny bo sie mnie pyta gosciu ktory to robi, bo mow ze irf to oznaczenie jakiegos tam a na rysunku symbol innego

---------- Post dopisany at 17:06 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Kanał 03 chyba i tam zmianiasz wartości średniego spalania

no ja mam 100, skad mam wiedziec ile dac i czy dobrze pokazuje

i co z ta temp. mam licznik poliftowy i czujnik w podstawie filtra co zrobic zeby pokazalo temp na liczniku ?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

najpierw musisz ustalic ile faktycznie pali

czyli wiadomo do pelna z 500 km przejedz zobacz ile pokazuje znów do pelna i wylicz recznie i porównaj a pozniej metoda porób i bledow zmieniaj wartosci zeby zawycyc wskazanie badz zanizyc

Opublikowano

chlopaki... wiem ze lektura jest tutaj duza.. i szczerze mysle ze duzo szybciej bedzie jak zapytam :):decayed:

kupilem sobie zegary po II lifcie z ful fisem bla bla bla ;p sa one firmy VDO i niestety to angliki... od czego moge spasowac tarczke? czy od A6 C5 bedzie pasic?

Opublikowano

Będzie ale wsad trzeba zmienić zeby dobrze prędkość pokazywało bonw angolach w pionie jest 130 a w europach 100

Opublikowano

nie nie kolego nie zrozumiales chyba mojego pytania :) chodzi mi o sama tarczke predkosciomierza... :)

bo na fotkach na necie widzialem ze niektore podswietlaja sie na czerwono.. i teraz moje pytanie.. czy to jest tak bo ledy sa czerwone w zegarach czy tak jak w przedliftach tarczka jest poprostu czerwona?

Opublikowano

w I lifcie juz tarczka sama w sobie nie jest czerwona tylko ja diosy podswietlaja na czerwono

tarczka z i liftu rózni sie tym od II ze ikony w tarczy sa innego rodzaja, w I lifcie sa w kołkach a w II takie ładne gołe :decayed:

tarczka z I lifta pasuje to licznika z II lifta

a i dobrze zrozumialem bo napisales ze chcesz wsadzic tarczke eu do angola i zeby to mialo sens trzeba zmienic wsad no chyba ze wiesz juz to ;-)

---------- Post dopisany at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany at 20:51 ----------

tak wyglada ikona recznego w II lifcie

20110324402v.jpg

a tak w I

79765025_1_644x461_licznik-audi-a4-b5-98r-lublin.jpg

i tarczka z I lifta mozna wsadzic do II i na odwrót ale dla mnie brzydko :decayed:

Opublikowano

Na obu z A4 B5 ostatni lift jest o góry napisane AUDI C5

9352988055_810bff3df3_o.jpg

9355764574_428e156039_o.jpg

9352988351_762fac2e0a_o.jpg

Opublikowano

a u mnie na białychj jest napisane quattro :decayed:

WP_000152.jpg

Opublikowano

Ty to w ogóle masz dziwne te tarcze.

Ja nie wiem jak za dnia można dobrze czytać białe liczby z białego blatu :P

(Nie czytać) :P

Opublikowano

a swoja droga szkoda ze nie mam zdjecia 1/2 fis jaeger po rozebraniu ma przystosowana obudowe pod wskazniki ladowania i temp oleju, sa nawet tarczki do tego zalozone i brak jest silniczkow tylko

1/2 fis z 6 zegarkami zauwazylem ze w a6 chyba montowali oooo:

fis1.jpg

---------- Post dopisany at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:01 ----------

Ty to w ogóle masz dziwne te tarcze.

Ja nie wiem jak za dnia można dobrze czytać białe liczby z białego blatu :P

(Nie czytać) :P

a co ja mam czytac na nich ?? nie mów ze predkosc kontrolowac czy nie za szybko :grin::grin::grin::polew::polew::polew::polew::decayed::decayed::decayed:

nie no normalnie sie czyta

a tam dziwne , oryginalne :decayed:

---------- Post dopisany at 21:07 ---------- Poprzedni post napisany at 21:06 ----------

WP_000170.jpg

Opublikowano

No widać widać, ale tak dobrze jak białe na czarnym.

A jednak po przejściu z 1.7SDi 60KM na 1.8T 150KM mam pewne problemy ze zbyt mocnym naciskaniem pedału gazu. :wink:

Chyba sobie zakoduję komunikat KM/H1 i KM/H2 na fisie coby się kontrolować.

Opublikowano

zaloz gaz

Opublikowano
nie mów ze predkosc kontrolowac czy nie za szybko :grin:

Zaraz zadzwonimy do wojewódzkiej, spokojnie :decayed::decayed::decayed::decayed::grin::grin::grin:

Opublikowano
zaloz gaz

Gaz ułatwi mi kontrolowanie się? :P

Opublikowano

Dzisiaj widziałem jak nagrali gliniarzy w poznaniu masakra

A ja jeżdżę przepisów no bo jak można 1.6 prędkość przekraczać :decayed:

Opublikowano

To :decayed:

Gaz pozwoli Ci zapominiec o kontrolowaniu się :decayed:

Opublikowano

a propo jak to zrobici jak to dziala, bo ostatnio gdzies to wlaczylem ale teraz nie wiem gdzie

Opublikowano

Ah ta brutalność policji.

Ja się dalej pytam jakim prawem skuto mnie i kolanem do ziemi trzymano przez kilka minut.

To już w niedzielny poranek nie można przez godzinę spokojnie sobie siedzieć przed blokiem na ławeczce z AK47s na plecach?

---------- Post dopisany at 22:22 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ----------

To :decayed:

Gaz pozwoli Ci zapominiec o kontrolowaniu się :decayed:

Jest w planach, ale za mało jeżdżę na razie aby się opłacało.

---------- Post dopisany at 22:22 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

a propo jak to zrobici jak to dziala, bo ostatnio gdzies to wlaczylem ale teraz nie wiem gdzie

W instrukcji obsługi znajdziesz, ale strony ani metodologii nie pamiętam. Ale chyba robiło się to podczas jazdy.

Opublikowano

W czasie jazdy przy wybranej prędkości wsiskasz i trzmasz lewy pałąk , kasujesz resetem w czasie jazdy