Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany jak do przedlifta się pakuje licznik z polifta to immo nawet mnie nie interesuje? Nie muszę nic kombinować? Bo mam poza licznikiem. Czy trzeba wyłączyć to w liczniku?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Musisz zaslepic taśma od spodu zeby nie migalo :decayed:

Ktoś tu coś robił ze podpinal kabel od licznika do puszki immo pod kierownicą zeby się zapalala i gasla jak ori ale nie wiem czy wyszło

Opublikowano

dobra teraz pytania za milion punktow: :decayed:

wgralem wsad dodalem klucze odpala

mam immo 2 czy 3?

bo mam te h...jowe kropki przed vinem

jak nadpisac vin?

i co sie stanie jak mam immo 3 a dodaje klucze tylko jak przy immo2 i nic pozatym?

Opublikowano

Tzn ze masz immo 2 , możesz wejść w kanał 50 i wpisać orginalny pin immo ze sterownika silnika czyli z ten z pierwszego licznika , masz go ?

Opublikowano

masz

---------- Post dopisany at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany at 23:10 ----------

Bo ori wsad z auta mam

ale nie bangla z licznikiem tym co mam

tzn wsio oki procz wywalania komunikatu co 100km o oil min i brak temp oil

a teraz wgralem inny wsad od kumpla co tyz ma 1.8T eu

Opublikowano

Zaloguj się do licznika obecnym pinem , następnie wchodzi w kanał 50 i tam wpisujesz org pin i ok, w okienku w górnym lewym rogu powinien się pojawić twój vin wtedy, jak wyjdzie to musisz na nowo dodać klucze i wio

Opublikowano

i myslisz ze kropeczki znikna? :naughty:

Opublikowano

A jak się vin nie pojawi a np napis malfunction to od razu wy***rdalaj z auta bo wybuchnie w przeciągu 10 sekun:decayed:

---------- Post dopisany at 23:16 ---------- Poprzedni post napisany at 23:14 ----------

No mi znikły i vin się pojawił ale ja mam na stówę immo 3 i bez tego bym auta nie odpalił nawet co na początku doświadczyłem :decayed:

Opublikowano

dobra

tylko pytanie

immo mam w liczniku

i teraz originalny pin to wg Ciebie:

pin na jakim auto wyszlo z fabryki

czy pin licznika jaki zostal oryginalnie wgrany?

Opublikowano

Z fabryki , ten który był w orginalnym liczniku czyt zamontowanym w fabryce

Opublikowano

gut :decayed:

podziekowal serdecznie Dobry Kolego :hi:

powalcze z tym jutro

i dam znac jakie efekty i co daly

ide w kime bo jade jutro eSe ogladac :guma:

Opublikowano
Musisz zaslepic taśma od spodu zeby nie migalo :decayed:

Ktoś tu coś robił ze podpinal kabel od licznika do puszki immo pod kierownicą zeby się zapalala i gasla jak ori ale nie wiem czy wyszło

Spoko to wiem bo akurat u siebie tak robiłem. Kontrolke podłączyłem i działa. Ale ja swój licznik wysłałem do cwiary. A z kontrolka airbag ktoś już coś wymyślił?

Opublikowano

witam,

orientuje sie ktoś czy w okolicy Wrocławia nie ma kogoś kto bawi sie w montaż od A do Z pełnego FIS'a?

Opublikowano
witam,

orientuje sie ktoś czy w okolicy Wrocławia nie ma kogoś kto bawi sie w montaż od A do Z pełnego FIS'a?

Cwiara, kolega do Ciebie :grin:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Zaloguj się do licznika obecnym pinem , następnie wchodzi w kanał 50 i tam wpisujesz org pin i ok, w okienku w górnym lewym rogu powinien się pojawić twój vin wtedy, jak wyjdzie to musisz na nowo dodać klucze i wio

a ja tez to musze robic? wsadzilem do przedlifta licznik polift ? vin widzialem chyba pokazuje ale przed tym mam xxxxxxxx

Opublikowano

nie pojdzie to raczej ale sprobowac mozesz

Opublikowano
witam,

Zależy jakiej okolicy? Ja bede niedługo robił kolejną operację u kumpla.,

Opublikowano

Kto podpowie jak zmienic kodowanie licznika na 1.9 gdzie i jak to sie wklikuje

Wysyłane z mojego HUAWEI Y300-0100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ostatnio podłączałem u siebie w przedlifcie zegary z fisem (z przedlifta), przy podłączeniu czujnika temperatury zewnętrznej (nie mam klimy:kwasny: czujnik dokładałem) wywala mi błąd- nie pamiętaj dokładnie jaki ale coś w stylu zwarcie do plusa- błąd sporadyczny. Wszystkie polutowane kable były ładnie poizolowane opaskami termokurczliwymi, także nie wiem co jest nie tak:kwasny: Zauważyłem to, gdy przy odpalaniu samochodu była jakaś dana temperatura a po chwili jazdy temperatura rosła o kilka stopni w górę. Czujnik przyczepiłem na trytytke do lewego odboju zderzaka, jest on delikatnie schowany w belkę. No i podłączyłem 1 pin do licznika a drugi do masy.