Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakby mi wytłumaczył ktoś krok po kroku co muszę zrobić, gdzie poprzekładać piny ( o ile trzeba ) co wymienić , gdzie co zmienić w kodowaniu itd to byłbym niezmiernie wdzięczny . no i przede wszystkim czemu nie mam z nim komunikacji ? a ze starym mam .

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Piotr przecież Ci mówię, że masz CAN`a włączonego w liczniku dlatego Ci ciśnienie wywala... :whistling:

najczęstszy objaw, że obroty nie chodzą i cisnienie oleju się wyrzuca, nie mówimy o sensorze... :whistling:

o ile obroty uda się jeszcze uruchomić to z ciśnieniem bywa ciężej, może sie okazać, że nie idzie go wyłączyć i nic tego nie zmieni, ani otwieranie maski ani nic, bo otwieranie maski pomaga na sensor a nie na czerwonego alladyna...

Obrotkę to z defaulta 60 kanał ustawiłem na 1024, z tym czujnikiem ciśnienia to musze e końcu dojść co mam u mnie wkręcone w oryginale... bo czujnik w chłodnicy oleju jest, i kest podłączony jednym kablem... a oryginalny licznik nie miał wyświetlacza temp. oleju... więc by chyba niemiaszczki nadmiarowo nie wkładali... fotki cyknąłem łącznie z fotą sterownika airbaga, jak konsole robiłem i zbiornik wyrównawczy wymieniałem na polift...

zdjęcia licznika wrzuce ja do domu dojade...

---------- Post dopisany at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ----------

jakby mi wytłumaczył ktoś krok po kroku co muszę zrobić, gdzie poprzekładać piny ( o ile trzeba ) co wymienić , gdzie co zmienić w kodowaniu itd to byłbym niezmiernie wdzięczny . no i przede wszystkim czemu nie mam z nim komunikacji ? a ze starym mam .

wyslij an pw adres mailowy to ci podesle rozpiske pinow w 98 i w 2000, różnice wyłapiesz... potem będziemy się brali za kodowanie...

Opublikowano

Ja taka przekładke u siebie robiłem i trzeba kilka kabli przełozyc miedzy innym od abs czy poduszek

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A ja sie w koncu zabralem za reanimacje pamieci mojej drugiej szafy:kox:

wsad znaleziony (dzieki Cwiara jeszcze raz ) wsad juz w pamieci siedzi

i teraz lutowanie pamieci i zobaczymy czy zagada :facepalm::polew::naughty::grin::decayed::banan:

Opublikowano

no i jest do kupenia licznik z polifta a6 2002 r i teraz pytanie czy trzeba wsad zmieniać czy coś , czy wsytarczy dołożyć w moim przypadku szara kostkę zgodnie z rozpiska , żaden alladyn na tym liczniku się nie pokaże czy coś?

Bo szyba coś pisał o canie ze włączony czy wyłączony i nie wiem o co chodzi teraz czy zadziała

Opublikowano
no i jest do kupenia licznik z polifta a6 2002 r i teraz pytanie czy trzeba wsad zmieniać czy coś , czy wsytarczy dołożyć w moim przypadku szara kostkę zgodnie z rozpiska , żaden alladyn na tym liczniku się nie pokaże czy coś?

Bo szyba coś pisał o canie ze włączony czy wyłączony i nie wiem o co chodzi teraz czy zadziała

He he poliftowych szaf z a6 jest tyle ze cholera wie czy bedzie alladyn kubus puchatek czy inny smerf :wink:

moze byc tez crypto z zaszyfrowanym wsadem np :kox:

Opublikowano

no a ja mam problem z moim... :facepalm:

Grześ siedzi napierdala od 17 ten licznik i nie idzie, pamięć ewidentnie uwalona, nowe kości poprogramowane programatorem wlutowane a licznik jak uwalony tak uwalony... :facepalm::facepalm:

Opublikowano

:facepalm:

Pitole szukam z a4

Dobra kto wgra wsad w razie co :banan:

Opublikowano
:facepalm:

Pitole szukam z a4

Dobra kto wgra wsad w razie co :banan:

ten od a6 to benz czy ON? podrzuć link :wink:

Opublikowano

Dobra wyrzezbilem pamiec niby zaprogramowana z dobrym wsadem pb i eu

ide kuknac czy zagada czy du..pa bedzie:kox:

Opublikowano

bronson - wysłałem ci na pw adres mail jakby co . czekam na pomoc :wink:

Opublikowano

Szyba benz z tego samego źródła co ty ;-)

Opublikowano

Dobra szafa nie gada...:kox: ale pewnie wiem o co kaman no nic jutro przetestuje trzeba lupy poszukac... trzymacie sie rezacze :decayed:

Opublikowano
Dobra szafa nie gada...:kox: ale pewnie wiem o co kaman no nic jutro przetestuje trzeba lupy poszukac... trzymacie sie rezacze :decayed:

to o co ? może mnie to w jakis sposób pomoże... :whistling:

Opublikowano

Jakim kablem zczytuje się pin, pewnie zwykłym takim od vaga nie poleci ?

Opublikowano
Jakim kablem zczytuje się pin, pewnie zwykłym takim od vaga nie poleci ?

Co Ty gadasz, ja u siebie korekte przebiegu zrobiłem chińskim kablem, wsad też edytowałem :decayed: kwestia oprogramowania.

---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

Dodam jeszcze, że na tak strasznie niestabilnym systemie dla takich programów, jakim jest W7/64bit... :wink:

Opublikowano

to o co ? może mnie to w jakis sposób pomoże... :whistling:

o to ze ujeb.... jedna nozke od pamieci i kurfa bede musial druga programowac i wlutowywac jeszcze raz

czlowiek slepy a takie cyrki musi odwalac :polew::kox::grin:

Opublikowano

A jakiej firmy pamięci kupiłeś? Bo u mnie coś nie działa. Pamięć programuje lutuje do blatu i zachowuje sie tak jak by jej nie było.

Opublikowano
no a ja mam problem z moim... :facepalm:

Grześ siedzi napierdala od 17 ten licznik i nie idzie, pamięć ewidentnie uwalona, nowe kości poprogramowane programatorem wlutowane a licznik jak uwalony tak uwalony... :facepalm::facepalm:

Ładnieś Ty ten licznik upitolił... może jak tego reksia wrzucałeś w fulHD to jak mu miejsca na kostce zabrakło zaczął wrzucać do pamięci procka. :grin:

---------- Post dopisany at 22:52 ---------- Poprzedni post napisany at 22:50 ----------

Chyba ze to nie od jego braku krzyczy

A poka foto tego fisa i podswietlenia

Nie dałem rady.. wróciłęm właśnie a baterie w aparacie rozładowane do cna... zapodałem w ładowatke, jutro z rana będzie foto, z telefonu to mnie kiszkowate foty wychodzą więc nawet nie próbowałem

Opublikowano
A jakiej firmy pamięci kupiłeś? Bo u mnie coś nie działa. Pamięć programuje lutuje do blatu i zachowuje sie tak jak by jej nie było.

AIMEL948? philipines z drugiej strony wybili

wczesniej jak wlutowalem pusta to darl ryja... a teraz nozka sie ujeb... juz przy samym koncu i dorzezbilem jakis drucik ale chyba nie laczy bo zero na wszystkich wyswietlaczach