lmatys Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam.Czy da sie uzyskac taki troche glebszy odglos/warkot silnika jak sie ostro wkreca na obroty ale bez modyfikacji tlumika? Nie chcialbym zmieniac tlumika, bo bole glowy po ulterze w Cinquecento juz przerobilem... Za podpowiedzi dziekuje i pozdrawiam.
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Spróbuj usunąc katalizator jezeli takowy posiadasz u kumpla w Mercu pomogło POZDRAWIAM [ Dodano: 29-04-2007, 23:14 ] Jest Jeszcze Opcja HARD tzn: -Wiertarka -Dobre Wiertło = Mała Dziurka w Wydechu Basik jest tylko napewno nie sportowy.. Raczej jak z ciagnika hahae
adadur Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 próbuj usunąc katalizator glupota jakich malo chesz sie cieszyc fajnym gangiem z silnika to tylko dedykowany wydech moze wymiana jedego z tlumikow pomoze. wszsko inne bedze bledem a przekonasz sie o tym po fakcie kiedy moze byc problem przywrocenia pierwotnego stanu [ Dodano: 30-04-2007, 22:00 ] Mała Dziurka w Wydechu tego tez nie polecam w aucie za 40-50 tys gdze nad niuansami konstrukcyjnymi (akustyki i rezonansu) wydechu pracowal caly szab ludzi
elkrecik Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Spróbuj usunąc katalizator jezeli takowy posiadasz u kumpla w Mercu pomogło POZDRAWIAM [ Dodano: 29-04-2007, 23:14 ] Jest Jeszcze Opcja HARD tzn: -Wiertarka -Dobre Wiertło = Mała Dziurka w Wydechu Basik jest tylko napewno nie sportowy.. Raczej jak z ciagnika hahae Chronic przed takimi wynalazkami Idiotyczne pomysly, chcesz miec fajny wydech to zainwestuj w porzadny tlumik koncowy (polecam Sebringa), przy wiekszych ingerencjach w uklad wydechowy (wymiana calego wydechu) mozna ladne przyrosty mocy uzyskac.
chołek_płock Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Filterek stożkowy daje bardzo ładne brzmienie, ale w przypadku turbo efekty są raczej marne. Dodatkowo przy przepływomierzu czasem pojawiają się problemy z pomiarami przez w/w i potem błędy w ECU. Nie wiem jak to jest w przypadku A4, ale miałem poprzednio FC z silnikiem 2.0 turbo i po założeniu stożka bardzo ładnie silnik zaczął brzmieć. Może popytaj w tą stronę, czy ktoś zamontował i jak to się sprawdza? Mój ojciec ma silnik 2,5 l V6 i po założeniu stożka dźwięk jest po prostu niesamowity!! Ale to V6... Może spróbuj... Powodzenia
kris_lpgcars Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 i bez wymiany mozna miec fajny odglos a mianowicie a A4 srodkowy wydech mi sie skonczyl ale w srodku czyli jest po prostu pusty i jak na razie bardzo mi sie to podoba odglosik w deche i przerabiac nie musialem przebieg zrobil swoje a w mym 7 letnim autku te marne 130tys mil na orginalnym wydechu to i tak niezle
Thomas Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Spróbuj usunąc katalizator jezeli takowy posiadasz u kumpla w Mercu pomogło POZDRAWIAM [ Dodano: 29-04-2007, 23:14 ] Jest Jeszcze Opcja HARD tzn: -Wiertarka -Dobre Wiertło = Mała Dziurka w Wydechu Basik jest tylko napewno nie sportowy.. Raczej jak z ciagnika hahae Chronic przed takimi wynalazkami Idiotyczne pomysly, chcesz miec fajny wydech to zainwestuj w porzadny tlumik koncowy (polecam Sebringa), przy wiekszych ingerencjach w uklad wydechowy (wymiana calego wydechu) mozna ladne przyrosty mocy uzyskac. zgadzam sie calokowicie jezeli ci zalezy naprawde na dobrym brzmieniu zmien uklad wydechowy ,catback , a uslyszysz naprawde piekne brzmienie , jak Ci sie nie pali to poczekaj bo na poczatku czerwca bede go wstawial to zapodam foty i filmik to sobie obejrzysz , rozne sa firmy i rozne brzmienia ja akurat wybralem niski basowy ...ale agresywny poprostu miodzio :biggrin: na tym filmiku gostek wsadzil wydech Borla ten sam ktory ja chce wlozyc http://www.youtube.com/watch?v=xF0XSV93jTU
DieselPower Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Spróbuj usunąc katalizator jezeli takowy posiadasz u kumpla w Mercu pomogło POZDRAWIAM [ Dodano: 29-04-2007, 23:14 ] Jest Jeszcze Opcja HARD tzn: -Wiertarka -Dobre Wiertło = Mała Dziurka w Wydechu Basik jest tylko napewno nie sportowy.. Raczej jak z ciagnika hahae Chronic przed takimi wynalazkami Idiotyczne pomysly, chcesz miec fajny wydech to zainwestuj w porzadny tlumik koncowy (polecam Sebringa), przy wiekszych ingerencjach w uklad wydechowy (wymiana calego wydechu) mozna ladne przyrosty mocy uzyskac. zgadzam sie calokowicie jezeli ci zalezy naprawde na dobrym brzmieniu zmien uklad wydechowy ,catback , a uslyszysz naprawde piekne brzmienie , jak Ci sie nie pali to poczekaj bo na poczatku czerwca bede go wstawial to zapodam foty i filmik to sobie obejrzysz , rozne sa firmy i rozne brzmienia ja akurat wybralem niski basowy ...ale agresywny poprostu miodzio :biggrin: na tym filmiku gostek wsadzil wydech Borla ten sam ktory ja chce wlozyc http://www.youtube.com/watch?v=xF0XSV93jTU Ty dobra o h*** wam chodzi chloopaki ja tylko zartowalem z tym wiertlem to chyba jasne ze nikt by sie nie zdecydowal wywiercic dziury w tylnym tlumiku auta A co do tego katalizatora to powiem ze u mojego kumpla w Mercedesie 600 SEL pomoglo i robilo wrazenie naprawde...
Elberoth Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 Firmowe układy wydechowe - MTM, Milltek - wcale nie są głośne. Wiele osób twierdzi nawet że są za ciche ! Problem lezy oczywiście w pieniądzach - są b. drogie (4-7k zł). Mozesz - sladem Poźka - zrobic sobie wydech na zamówienie w ElTecu. Jest bardzo elegancki i CICHY, z minimalnym basowym pomrukiem. Koszt to ok 2000zł. Co do wywalania kata, to oczywiście wydech będzie głosniejszy, ale musisz liczyć sie z tym, że pojawi ci się Check Engine, jako sygnalizacja defekty katalizatora.
Rekomendowane odpowiedzi