rao Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Witam Mam problemik z gazem LPG Założyłem niedawno (2 mies.) sekwencję. Przechodzi sam z gazu na benzynę. Przy wymuszeniu ręcznym pochodzi chwilę na gazie (czasem 1 s., czasem kilkanaście s.) i wraca na paliwo. Czy siadła elektronika, a może coś innego ? [ Komentarz dodany przez: hack: 30-04-2007, 14:29 ] Poprawiłem nazwę tematu
Wihajster Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 WitamMam problemik z gazem LPG Założyłem niedawno (2 mies.) sekwencję. Przechodzi sam z gazu na benzynę. Przy wymuszeniu ręcznym pochodzi chwilę na gazie (czasem 1 s., czasem kilkanaście s.) i wraca na paliwo. Czy siadła elektronika, a może coś innego ? 2 miesiace to masz gwarancje jedz tam o po sprawie
adamq Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Po prostu instalacja sekwencyjna LPG ma samodiagnozę i jeżeli jest coś nie tak z instalacją, to przerzuca na benzynę, żeby w silniku nie było błędów (w OBD2) i innych problemów. 2 miesiace to masz gwarancje jedz tam o po sprawie Piotr dobrze mówi!
Gość cloo Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Kolego mialem podobny problem, U mnie siadl czujnik cisnienia gazu, no i komputerowi wydawalo sie ze jest pusto w zbiorniku, wtedy przelanczal na bezyne, jedz poprostu zeby podlaczyli sterownik pod diag. bedziesz wszystko wiedzial.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Czy siadła elektronika, a może coś innego ? jedź do gazownika i się dowiesz. Najmniejsza usterka sprawia, że komp uniemożliwia przejście na LPG. Przyczyn może być tysiąc.
oneneo_2005 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 hey wymien czujnik temperatury w mieszalniku , mi sie to samo robilo koszt okolo 80 zl
Bogumił Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 A u mnie okazało się, że instalator za pierwszym razem źle podłączył reduktor pod listwę wtryskową, po poprawie zniknęły problemy z przełączaniem.
daemon Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Witam Mialem identyczne objawy i do wymiany byl reduktor i regeneracja listwy wtryskowej
michuNS Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Witam Mialem identyczne objawy i do wymiany byl reduktor i regeneracja listwy wtryskowej hmmm... po 2 miesiącach ? moze by tak czytac ze zrozumieniem
dritzdeurden Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Miałem to samo i okazało że siadł czujnik ciśnienia gazu w zbiorniku. Zakład wymienił za free bo mam jeszcze na gwarancji
Rekomendowane odpowiedzi