Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dla niektórych "tunerów" - niemożliwe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przecież to żadna tajemnica, będzie dla potomnych.

Opublikowano

Rtocki a jak u Ciebie z temperaturą oleju po przegazowaniu mocniejszym w ciepłe dni??

Opublikowano

Robert pochwal sie a zobaczysz, że zyskasz miano kogoś co z niczego zrobił cos wielkiego

kazdy marzy o fmic centralnie a Ty smic o mega rozmiarze :good:

Opublikowano

a możesz napisać dokładnie od jakiego silnika??

będę strzelał, od Alfy :mysli:
Opublikowano
:cicho:
Opublikowano

oki :wink4:
Opublikowano

chyba od AWX'a...

Opublikowano

chyba od AWX'a...

tu jest od awx...704190314
Opublikowano

a ten od AWx'a jest większy niż od AJM'a :mysli:

Opublikowano

a nie widać i to zdecydowanie

Opublikowano

cooler rtockiego wcale nie jest od AWX`a, cooler AWX`a jest prawie kwadratowy i jedynie 13% większy od AJM`a.

Opublikowano

cooler rtockiego wcale nie jest od AWX`a, cooler AWX`a jest prawie kwadratowy i jedynie 13% większy od AJM`a.

jest od Alfy [i to calkiem starej :naughty:]

Opublikowano

jest od Alfy [i to calkiem starej :naughty:]

Opublikowano

2.4 JTD ??

Opublikowano
  • Autor

Tak jest od starej alfy, przynajmniej w tamtych czasach mieli tego samego niemieckiego producenta IC co Audi (wybaczcie posiadacze b6 ale Valeo będący producentem Waszych IC jest dla mnie firmą z równie wielkim doświadczeniem i renomą, co dla Was np. Sonar, kiedyś były to najtańsze zamienniki prawdziwych lamp Helli czy Boscha, a w temacie wycieraczek to nawet się nie wypowiem bo jakość jest tzw. Pol-Gum itp.) Co do pojemności i powierzchni także racja, w B6 praktycznie niczym się nie różni od AHU/AFN więc nie było sensu. Niezdecydowanym polecam cały czas "firmy" tuningowe co zakładają FMIC-e za ok. 2 tys., bo ich kolega/pracownik/fan już chodził na impry tuningowców gawędziarzy a nie chodził na fizykę i mechanikę (przecież to staroświecka nauka dla takich zgredów jak ja) tylko na informatykę i biznes...

Opublikowano

Wiec kto chce fimic za okolo 1tys/zl prosze o PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

rtocki znalazlem chyba taki SMIC jak Ty masz założony o wymiarach 275x204x85, możesz powiedziec czy czegos takiego powinnienem szukac ? ewentualnie zdradź jeśli to nie tajemnica co trzeba zrobić zeby go upchnąc w miejsce fabrycznego.

Opublikowano

te wymiary występują w 2 wersjach alfa romeo :

Romeo Alfa 164 Ladeluftkühler 01/401 2.0 TURBO / SUPER TURBO S/A 1996 05/88- V6 60563877 275X204X85

15:36:27

Alfa Romeo Alfa 164 Ladeluftkühler 01/401 2.5 TD TURBO DIESEL S 2499 05/88- 4 VM 60563877 275X204X85

Opublikowano

Iverson, zgadza sie do tych samych informacji dotarłem, chcialem zeby ewentualnie rtocki potwierdzil/zaprzeczyl ze to ten SMIC i napisal czy trzeba cos podciac zeby sie zmiescil.

Opublikowano
  • Autor

Już pisałem, że gość ze szrotu wiedział tylko tyle, że z jakiejś alfy, a podciąć trzeba mocowanie błotnika - nie mam zdjęcia przed zrobieniem ale po wygląda to tak:

ic643.jpg[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 23:40_________________________________________________o jeszcze taką fotkę znalazłem (chyba zaznaczyłem gdzie trzeba ciąć błotnik) i jeszcze porównanie ori smica z moim.

ic642.jpgic641.jpg