Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hmmm miałem okazje kupić tubę do sedana za 70 zł na allegro kurde

Mam w garażu tubę do sedana i 4 głośniki w drzwi oczywiście BOSE :) Jak coś to pw

Głośniki z końcówka B były montowane od 2007 roku, ponoć lepsze, sam nie słyszałem więc nie potwierdzę.

Opublikowano
hmmm miałem okazje kupić tubę do sedana za 70 zł na allegro kurde

---------- Post dopisany at 23:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:56 ----------

to sa te niby lepsze głośniki z bose z literką B?

AUDI A4 B6 B7 01-08r. GŁOŚNIKI W DRZWI FIRMY BOSE (4093870509) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy to nie ma różnicy

ten koles sprzedaje drożej niż w aso... ma fantazje... mistrzem okazji to on nie jest:facepalm:

Opublikowano

haha no niektorzy to szaleja z cenami :facepalm:

Opublikowano

Tego allegrowicza pamietam, on ma wszystko z kosmicznymi cenami :)

Opublikowano

chłopaki a to prawda ze w nagłosnieniu bose nawet wysokotonowe sie roznia? czy jest to naciaganie?

Opublikowano
chłopaki a to prawda ze w nagłosnieniu bose nawet wysokotonowe sie roznia? czy jest to naciaganie?

Wszystko pisze w pierwszym poscie! Różnią się 2 w tylnych drzwiach....

Opublikowano

Jestem właśnie po stage I. Tuba i wzmak wymienione. Miałem odciętą ori wtykę.

Po podłączeniu wszystko hulało tylko z głośników coś szumi. Po przekręceniu zapłonu to nawet pierdziało. Doszukałem się, że trzeba zmostkować 19 z 21 i 20 z 22. Zrobiłem to i pierdzenie przy włączonym zapłonie ustało, niestety szumi cały czas (przy włączony i wyłączonym zapłonie).

Ktoś miał problem ze stykami, ale u mnie wtyka ori i pinów nie ruszałem, a wszystko ładnie zlutowane, cyny nie żałowałem.

Co można jeszcze zrobić?

P.S. Przy hermanie miałem idealną ciszę :kwasny:

Opublikowano

a poprowadziłeś przewód do wzmaka w izolacji w tkzwawnym ekranie?

---------- Post dopisany at 09:10 ---------- Poprzedni post napisany at 09:05 ----------

jakby ktos chciał zanlazłem na allegro ma tez inne boczki

Tapicerka lewa lewy tył AUDI A4 B6 ORYGINAŁ BOSE (4047495433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Ale ja nie prowadziłem żadnych przewodów bo podpinałem tylko tył. Przepiąłem wtyke i wsio.

Opublikowano

bo jezeli założyłes wzmak bose to musisz poprowadzić przewod ekranowy dlatego szumi w tym watku ktoś tak miał gdzies to pisze

Opublikowano

Jak już będę takie rzeczy robił to się zastanowię nad podpięciem przodu od razu, jak rozbierać to po całości :wink:

A jeszcze pytanko do uciszenia 3 piknięć. Po uciszseniu przez zmostkowanie też jest taka różnica w czasie uruchomienia wzmaka z glosnikami tył, czy od razu się załącza? Bo w tej chwili jest opóźnienie kilka sek właśnie przez te piknięcia.

Opublikowano

niestety nie mam pojecia:wink:

Opublikowano

Przemek, to jest nie do ominiecia, tez tak mam ale mi to nie przeszkadza :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile jest warta cała kompletna wiązka do BOSE ? Coś gdzieś wynalazłem i nie wiem czy cena dobra :)

Opublikowano

200-300zl? Jezeli wyzsza kwota to uwazam juz to za zdzierstwo :D

Opublikowano

No właśnie koleś powiedział 300zł z wysyłką, plus jest taki że ona jest taka jaką potrzebuje, dostać ją to rzadkość, a za sama wtyczka też ludzie wołają od 100zł w górę, wiązka idzie prosto z wzmacniacza do radia tylko? czy rozchodzi się do drzwi też? Wiązki w drzwiach pozostają bez zmian? Ogólnie mam komplet już głośników i tube z BOSE założone, poza wzmacniaczem i wiązką.

Opublikowano

Ja kupiłem od A6 za 80 zł :)

szukaj żeby tylko pasowała kostka wzmaka, piny w każdej chwili możesz przełożyć jeśli coś bedzie inne.

T-Rox Wiązka idzie od wzmacniacza, rozchodzi się do tylnych drzwi przy słupkach B, a do przednich drzwi masz przewody przy radiu i tu możesz połączyć. Do tego masa i plus.

Opublikowano
Ja kupiłem od A6 za 80 zł :)

Mówisz o kompletnej wiązce czy wtyczce ?

szukaj żeby tylko pasowała kostka wzmaka, piny w każdej chwili możesz przełożyć jeśli coś bedzie inne.

T-Rox Wiązka idzie od wzmacniacza, rozchodzi się do tylnych drzwi przy słupkach B, a do przednich drzwi masz przewody przy radiu i tu możesz połączyć. Do tego masa i plus.

Dzięki za info, pozostaje mi tylko wynegocjować trochę lepszą cenę.

Opublikowano

Co do rozprowadzenia wiązki, ja u siebie wszystkie przewody doprowadziłem na swoje miejsca (najgorzej było z centralnym) bez łączenia ze starymi. Wszystkie przewody w ori wiązce Bose są grubsze od zwykłego nagłośnienia:wink:

Opublikowano

Jak ktos lubi dlubac sie to nic prostszego jak kupic sporo kabli odpowiedniej grubosci w roznch kolorach i samemu taka wiazke skrecic troche roboty jest ale satysfakcja gwarantowana. Nie wiem tylko jak to wychodzi w ostatecznym rozrachunku do ceny 250-300zl za gotowa ori wiazke z demontazu