Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Filtr powietrza sportowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym zapytać czy taki filtr by coś dał do audi tdi 130 koni,czy byłby dobry odgłos tego filtra czy wogóle nie opłaca sie tego kupować do tego typu silników

audi 2004rok

Opublikowano

czy byłby dobry odgłos tego filtra

dobry-tzn basowy pomruk mozna osiagnac na stozku,ale tylko w wolnossacych silnikach,w turbodoladowanych,ten efekt sie gubi i jest tlumiony przez intercooler i nie ma juz tego samego efektu,co w wolnossacym silniku,gdzie przepustnica jest blizej filtra

w turbodoladowanym silniku uslyszysz prace zaworu DV i "sykniecie" po odjeciu gazu,ale nie wiem,jak to sie ma do TDIkow

Opublikowano

czy taki filtr by coś dał do audi tdi 130 koni

chodzi ci o przyrost mocy?

jak tak to najlepiej i najprościej zmienić program :kox: bo wątpię zeby filtr dał jakieś odczuwalne zmiany :mysli:

Opublikowano

dokładnie chodzi mi o sam odgłos o moc nie bardzo,ale ile taka zmiana programu kosztuje i jaką moc ona daje?

Poczytaj trochę dział chiptuningu, tam jest wszystko.

Opublikowano

Ja mam taki -wkładka filtra K-N -tylko silnik głośniej pracuje- słychać jak by coś z nim nie było OK :)

Opublikowano

A korzystając z tego filtra/wkładki K&N nie skracamy czasem żywotu przepływomierzowi?

Opublikowano

A korzystając z tego filtra/wkładki K&N nie skracamy czasem żywotu przepływomierzowi?

taka sama prawda,jak stozek ma robic to samo-jezdze na tym ponad rok i w poprzedniej audi tez mialem z rok-nic sie nie dzieje z przeplywka :wink4: mam na mysli stozek-dla scislosci :cool1:
Opublikowano

Odpuść sobie sportowy filtr w TDI, ja miałem stożek w BRE po chipsie i nie dało praktycznie nic a dźwięk był ledwo słyszalny.

Opublikowano

a tak na marginesie fajnie by było zamontowac blow off w tdi tylko czy to mozliwe i efekt traktora nie zagłuszy :mysli:

Opublikowano

a tak na marginesie fajnie by było zamontowac blow off w tdi tylko czy to mozliwe i efekt traktora nie zagłuszy :mysli:

lepiej zrobic wydech :wink4: