przemciotorun Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 witam, od samego poczatku jak kupilem auto na tylnej czasci oparcia widniala plama, jakby niedoczyszczona od farby ktorej nieszlo juz usunac... pozatym bylo tam sporo rys i uszkodzen, nie przeszkadzalo mi to bardzo bo stylu jezdzilo male dziecko ktore robilo "duzy balagan" i na fotele zalozone byly pokrowce, ale nadszedl czas zdiecia tych pokrowcow i...... znowu plama i zly stan...... wiec postanowilem to naprawic... zdiecie jest bardzo proste wystarczy poczylic oparcie na maxa do przodu i nadole sa dwie srubki ktore trzeba odkrecic, i reszta wychodzi sama :> tak to wygladalo: ogolnie jest to cos jakby wyprofilowana plyta pilsniowa obklejona "skora" pierwsze co to zostala zdarta ta skora (schodzi calkiem dobrze) nastepnie do sklepu i proba kupna czegos zeby wygladalo tak samo, oglnie nie udalo mi sie znalesc identycznej "skory" ale znalazlem cos podobnego na dwa oparcia potrzeba ok 1m2 ale ze szerokosc arkusza z jakiego ja kupowalem miala 1,2m kupilem 1mb, i za taki kawalek 1,2x1m zaplacilem 24zl dotego doszedl klej budapren 0,5l koszt ok 10zl teraz wystarczy posmarowac plyte i material, poczekac az przeschnie, jeszcze raz posmarowac, poczekac az przeschnie i przyklajac, (jak posmarowalem tylko jedna warstwa kleju, to klej "wsiakl" i slabo trzymalo po drugiej warstwie kleilo sie tak jak powinno byc) a oto efekt koncowy czas pracy ok 1,5 godziny pozdrawiam
Damiancio24 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 czy skóra którą zastosowałes była naturalna czy ekologiczna??
przemciotorun Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 ???? nie mam pojecia, ogolnie chodzilo mi zeby struktora byla podobna do ori, bo takiej samej jak ori nie udalo mi sie znalesc, a jak poznac czy to naturalna czy ekologiczna?
B3t3x Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Koszt zakupu jednoznacznie wskazuje na skaj (ekoskóre). Skóra naturalna zaczyna swoją cene od ok 50zł za 1m2
tomoli82 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Myslalem o tym samymale w mojej A4 niemoge zdjac tych plastikow.Przygladalem sie uwaznie i niedostrzeglem tam zadnych srubek.Niemam pojecia jak to zdjac ;(
przemciotorun Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 od dolu masz dwie srobki odkrecasz i schodi calosc, jak cos to ja jutro bede zdejmowal u siebie to fotke zrobie
pilus16 Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam Szukałem u siebie ale nie znalazłem tych śrubek( bo ich u mnie nie ma, tak jak u wielu) Poradziłem sobie z tym płaskim śrubokrętem, podważyłem od góry i wszystko zeszło, a wtedy ukazały się dwa zatrzaski. Więc jeśli ktoś nie ma śrubek to ma zatrzaski Fotka tel. Pozdrawiam
mikefoto Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 ja ostatnio się męczyłem aby to ściągnąć i nie miałem śrubek
d4rk Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 A ja mam takie pytanie, czy jak ściągnie się ten tył to jest dostęp do mechanizmów wewnętrznych w fotelu. Ponieważ strzeliła mi regulacja lędźwi.
Rekomendowane odpowiedzi