Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Alternatywa dla chip/remappingu w silnikach benzynowych - porady i doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tip fajny .......widziałem linka , poszukam jeszcze w polsze troszkę a jak mi się nie uda to zwrócę się z prośbą do Ciebie Dominiku abys mi zakupił na wyspach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

tip fajny .......widziałem linka , poszukam jeszcze w polsze troszkę a jak mi się nie uda to zwrócę się z prośbą do Ciebie Dominiku abys mi zakupił na wyspach

na wyspie tez ciezko je trafic-moje pochodza z USA,bo w wieszosci przypadkow-modele ,170 konne A4 tam wlasnie szly-otworz konto na ebayu,nawet polskim-nic nie kosztuje utrzymanie konta,a zawsze mozna cos trafic :wink4:[br]Dopisany: 07 Styczeń 2010, 08:20_________________________________________________...wreszcie doszły wtryski :wink4:

179b8d5d1e378fa9m.jpg1fcb2401ece70bfam.jpg9b558bdd9561acf3m.jpg

teraz poczekam na dobrą pogode i zobaczymy,co z tego wyjdzie... :gwizdanie: :wink4:

Opublikowano

Dominik, ty kiedykolwiek wykręcałeś swoje wtryski? :gwizdanie:

Bo te co pokazałeś na zdjęciu to są krótkie wtryski, a z tego co wiem to AVJ ma długie z taką tulejką:gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Bo te co pokazałeś na zdjęciu to są krótkie wtryski, a z tego co wiem to AVJ ma długie z taką tulejką :gwizdanie:

są takie same-sprawdzałem kilkakrotnie :wink4:
Opublikowano

Hhmmmm......., no więc dane internetowe kłamią skoro krótkie wtryski ma AVJ :gwizdanie:

Opublikowano

Kupiłeś takie same wtryskiwacze jakie masz w swoim silniku AVJ. Numer 0280156065 wg. Boscha. Jeśli chcesz więcej paliwka to szukaj 0280156061 od BEX-a. Kupiłem takie do mojego BFB B7 ( oryginalnie mam też 065). Wkrótce będę je montował. Lub kup 0280156063(064) od TT 225KM AMK,BAM... . Moje kosztowały mnie 240,00 PLN z przesyłką :> . Te 065 po przebiegu 105 kkm wkrótce będą na sprzedaż. 200 zł za kpl.

Opublikowano
  • Autor

Hhmmmm......., no więc dane internetowe kłamią skoro krótkie wtryski ma AVJ :gwizdanie:

porównywałem z Etką,nr seryjnym z Vag-cat'em,bosha,dlugosc-nie chce być inaczej... :wink4: niektóre dane podaja, ze w AVJ jest 06b 133 551 M,ale one szły w AMB 170 konnej 282 cc na 3 barach

http://www.usrallyteam.com/content/tech/18t_injectors.html

0280 156 065 - http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm#ITABLE

http://www.fuelinjector.citymaker.com/page/page/4782443.htm

trzy niezależne zródła,pytałem sie Bobra,Pozka i jeszce innego tu w UK-nie chce byc inaczej...[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 01:56_________________________________________________

BFB B7

BFB był w B7? :mysli:
Opublikowano

065 wg. oryginalnego programu Boscha Esitronic szły na 100% do twojego AVJ, mojego BFB i jeszcze paru innych silników. Sa bez tulejki na końcu.

Zastanawiam się tylko, dlaczego zakładasz w miejsce oryginalnych takie same, a nie od BEX ( 320) lub AMK,BAM (380). Ja poszedłem W BEX-a.

[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 02:03_________________________________________________Tak. W B7 2005 1,8 T był montowany silnik BFB. Gwoli wyjaśnienia, 06b 133 551 M = 0280156065 stosowany w BFB AVJ AWT AWM AMB...

Opublikowano
  • Autor

nie od BEX ( 320) lub AMK,BAM (380). Ja poszedłem W BEX-a.

bo 380 zaleja mi silnik-320 nie i nie sa takie same-skoro pochodzą z AWM 170 konnej,której przepływ jest 280cc na 3 barach,a u mnie jest 4 bary na listwie-to ile bedzie przeplyw z tymi wtryskami?bo one na pewno pochodzą z AWM[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 02:09_________________________________________________

BFB AVJ AWT AWM AMB...

o ile na listwie było tyle samo AWT,AWM i AMB mialy 3 bary na listwie,a AVJ i BFB 4 bary, baz powrotu z listwy i filtr paliwa z wbudowanym regulatorem ciśnienia[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 02:11_________________________________________________

0280156061 od BEX-a.

te mają 316cc na 3 barach-ile bedzie na 4?
Opublikowano

AVJ= 0280156065

AWM= JAK WYŻEJ

BFB= JAK WYŻEJ

BEX= 0280156061

Sorry, dlaczego w swoim samochodzie chcesz zamienić 065 na 065? Rozumiem, że jest to prezent i mus z tym związany :cool1:

Opublikowano
  • Autor

to jakie są w AWT,AMB,AUG,AMW,APH?

Opublikowano

AWT= JAK NIŻEJ

AMB= JAK NIŻEJ

AVJ= 0280156065

AMW BRAK TAKIEGO SILNIKA - NAJPRAWDOPODOBNIEJ CHODZI O AWM= JAK WYŻEJ

BFB= JAK WYŻEJ

BEX= 0280156061

AUG - BRAK DANYCH

APH- stosowany tylko W New Beetle 1,8 T 150 KM . Do 07-2000 szly wtryskiwacze 0280155927, a od 08.2000 0280157006

Opublikowano
  • Autor

ja sprawdzałem na 4 różnych zródlach i wedlug nich jest troche inaczej niz piszesz,ale nie bede sie spierał...[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 02:57_________________________________________________wez na logike-jesli cos ma 280cc na 3 barach-to ile bedzie miec na 4 barach?

Opublikowano

Logika tutaj nie ma nic do rzeczy. Siedzę w częściach do aparatury wtryskowej silników Diesl'a juz ponad 12 lat.

Mam oryginalne programy Bosch ESI-tronic. I według nich jest tak jak to opisałem.

Opublikowano

kolego godski skoro siedzisz w częściach to może wyjaśnisz mi o co chodzi z końcówką nr wtrysku EV6?bo w naszych AVJ,BFB jest końcówka EV12?wtryski od BEX których nr podałeś powyżej maja właśnie nr 0 280 156 061 EV6.czy montowałeś już do auta?czy jesteś pewny że podejdą P&P?nie pytam bez powodu :wink4:

Opublikowano

No więc ta strona:

http://www.usrallyteam.com/content/tech/18t_injectors.html

kłamie po prostu, bo jest na niej napisane jak byk, że AVJ miał montowane wtryski EV12 czyli długie z tulejką, a EV6 były krótkie. BEX miał EV6 czyli krótkie tak jak stare AEB.

Na zdjęciu widać jakie to są wtryskiwacze EV12, a jakie EV6

http://www.bosch-motorsport.de/content/language2/html/2659.htm

Opublikowano

Bo te co pokazałeś na zdjęciu to są krótkie wtryski, a z tego co wiem to AVJ ma długie z taką tulejką :gwizdanie:

nie eeee

ma takie krótkie :wink4:

Opublikowano

mam pewien plik PDF dotyczący wymiany wtrysków w A4 B6 1.8T ściągnięty z jakiejś amerykańskiej strony silnik wyglada jak AVJ,BFB i faktycznie wtryski są długie , piszą tam że aby zmienić na krótkie potrzebne sa takie redukcje......zainteresowanym wyślę ma maila ten plik pdf.Gregory dobrze gada chyba

Opublikowano
  • Autor

jedynym gościem,który miał AVJ i wymieniał wtryski ,uczestniczący w tej rozmowie-jest Poziek...wiec niech sam powie jakie są... :wink4:[br]Dopisany: 17 Styczeń 2010, 12:12_________________________________________________no to niech mi teraz to ktoś wytłumaczy- trzy niezależne zródła-kade mówi tak samo....co o tym myślec?

cb5e799cc9720070m.jpg6f606d3862086b0cm.jpgbd954975658138ebm.jpg