ciapset Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Witam wszystkich mam taki problem poniewaz nie mogłem nigdzie dostac modułu komfortu 8e0 959 433 AL zdecydowałem sie na zakup 8e0 959 433 AJ poniewaz dwie osoby powiedziały mi ze bedzie odpowiednikiem starego chciałbym znac wasze zdanie na ten temat
Bart-S Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 AJ podejdzie - od 01.11.2001 zastępuje AL
ciapset Opublikowano 16 Września 2009 Autor Opublikowano 16 Września 2009 a jak koles napisał mi ze to aj co ja kupiłem nie było w aucie co ma 4 elektryczne szyby i szyberdach tylko dwie elektryczne szyby bez szyberdachu . a ja potrzebuje na 4elek + szyberdach nie wiem co mam robic
Bart-S Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Z tego co widzę moduł komfortu w B6 dzieli się na te z obsługą fabrycznego alaramu i bez niego oraz inną częstotliwością dla zamka centralnego - nie znalazłem innych różnic. To że sterownik był w takim aucie - nie znaczy że nie obsługuje dodatkowych funkcji
ciapset Opublikowano 16 Września 2009 Autor Opublikowano 16 Września 2009 nikt nie chce wysłac mi modułu z mozliwoscia zwrotu . musze na sto procent wiedziec ze bedzie chodziło wszystko [br]Dopisany: 16 Wrzesień 2009, 12:06_________________________________________________nigdzie dosłownie nigdzie nikt nie ma tego modułu co mi potrzeba z koncowka AL
proton2 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Na audizine - konkretnie TUTAJ, też gość potwierdza, że moduł z końcówką AJ zastąpił moduł z końcówką AL. Nie mam teraz dostępu do etki, ale z tego co pamiętam u mnie moduł z końcówką AH też został zastąpiony przez AJ. Mam 4 elektryczne szyby, składane lusterka itd. sądzę więc, że ten z końcówką AJ będzie działał. Kwestia tylko odpowiedniego zakodowania modułu po włożeniu do auta.
Bart-S Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Wszystko się zgadza. AJ zastąpił też AK i AH - skoro w etce przy AL masz jak byk napisane że wycofana i użyć jako części zastępczej AJ to chyba nie ma bata - musi podejść. Teoretycznie powinien podejść także BA który wkładali od rocznika modelowego 2003.
ciapset Opublikowano 24 Września 2009 Autor Opublikowano 24 Września 2009 http://allegro.pl/item744245280_audi_a4_modul_komfortu_2002_rok.html Gość Mowi ze to jest na dwie elektryczne szyby i bez szyberdachu... i ze nie da sie zwrocic jak by nie pasowało ehh[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2009, 10:06_________________________________________________a na forum nikt zupełnie przypadkowo nie ma na handel z koncowka AL :D napewno ktos ma [br]Dopisany: 17 Wrzesień 2009, 10:25_________________________________________________mam ten moduł Aj chodza mi przednie szyby i szyberdach a z tyłu nie chodzą
Bart-S Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 A zakodowałeś moduł po jego instalacji?
ciapset Opublikowano 25 Września 2009 Autor Opublikowano 25 Września 2009 mechanik mowi ze to jest modul na dwie przednie szyby i nie wie czyda sie z nim cos zrobic beda prubowali cos rozkrecac go i cos tam przy nim grzebac ja sie nie znam na tym [br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 08:08_________________________________________________a jak sie koduje moduł ?? spytał bym sie mechanika czy kodował go
Bart-S Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Kurcze no wydaje mi się że tutaj nie ma bata i musi to zatrybić - ewentualnie mogę Ci zaoferować mój moduł z końcówką BA (mam u siebie wszystkie szyby w elektryce). Poszczególne opcje modułu komfortu możesz uaktywnić podpinając się VAG-iem. Niestety nie znam właściwości poszczególnych bloków - jeszcze się tym nie bawiłem.
grzanek85 Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Niech lepiej w nim nic nie grzebią tylko w adaptacji w kanale 61 odejmą 1 od stanu i będziesz mia ł 4 el szybki:)
Bart-S Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 No i jest konkretna odpowiedź Czy gdzieś na naszym forum mamy rozpisane kodowanie funkcji dla modułu komfortu? Mnie też czeka wymiana i zastanawiam się ile rzeczy mi "zniknie" i w jaki sposób je przywrócić...
gaciu Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Coding * +00001 = GB-Alarm (not USA) * +00002 = Confirmation Anti-Theft Warning System (Blink) * +00004 = Selective Central Locking (SCL) * +00008 = Anti-Theft Warning System * +00016 = Rear Lid Release Locking at 5 km/h * +00032 = Central Locking at 15 km/h (or 10 mph) * +00064 = Comfort Function via Remote Control (not USA) * +00128 = Right Hand Drive (RHD) * +00256 = Avant * +00512 = Confirmation Close via Remote (1x Blink) * +01024 = Confirmation Anti-Theft Warning Sytem Horn Activation * +02048 = Door-/Window Regulator Logic * +04096 = Thatcham Anti-Theft Warning (not USA) * +08192 = No Safe-Function * +16384 = Side Windows with Insulated Glass Note: Coding is the sum of the individual options. Not all options apply for all control moduls! Adaptation Channel 021: Remote Control Matching [select] [46 - Comfort System] [Adaptation - 10] Channel 021. [Read] * Choose the memory position you want the new key be matched on by entering it's number (e.g. "3" for memory positon 3). [Test] * Now press any button on the remote you want to match. * The meas. block field above will change from Not Recogn. to Recognized. [save] [Done, Go Back] [Close Controller, Go Back - 06] Note: You can check the current memory positions using Meas. Block 007. Channel 061: Variant Reduction * +1 = Mechanical Window Regulators in Rear (PR-4R5) * +2 = Footwell Lights (PR-QQ1) Note: Adaptation value is the sum of the individual options. Channel 062: Comfort Functions * +001 = Comfort closing via remote for window regulators (not USA) * +002 = Comfort opening via remote for window regulators (not USA) * +004 = Comfort closing via lock cylinder for window regulators * +008 = Comfort opening via lock cylinder for window regulators * +016 = Comfort closing via remote for sunroof (not USA) * +032 = Comfort opening via remote for sunroof (not realized) * +064 = Comfort closing via lock cylinder for sunroof * +128 = Comfort opening via lock cylinder for sunroof (not realized) Note: Adaptation value is the sum of the individual options. W razie potrzeby moge przetłumaczyc.
grzesiek08 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Bardzo proszę o przetłumaczenie , może być na pw
Madbar Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Gaciu, extra opis do kodowania modulu komfortu. Mam tylko jedno pytanie. Ten pierwszy zestaw opcji( tam gdzie jest automatyczne blokowanie drzwi itd) to kodujemy w CODE czy w ADAPTATION? Dzieki
gaciu Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zdecydowanie CODING. Wartość kodowania równa się sumie poszczególnych opcji. Żeby się upewnić, że wszystko dobrze jest zrozumiane można spróbowac samemu wyliczyć wartość kodowania z opcjami jakie uważasz, że masz. Następmnie porównać to z wartością jaka do tej pory była w module. Jeżeli dwie warotści są takie same, znaczy że wiesz co i jak i możesz przystąpić do zmiany. Grzesiek08. Sorry za zwłokę. Przetłumaczę jeszcze dziś.
.Pablo. Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 To ja też poproszę o przetłumaczenie kodowania modułu może być na pw a najlepiej tu wtedy każdemu będzie łatwiej wielkie dzięki :>
Madbar Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Dzieki, co do wartosci to juz przliczylem i wychodzi mi, ze sie zgadza z tym co obserwuje po samochodzie z wyjatkiem jednej rzeczy. Ale jestem teraz ok 2000 km od auta i nie moge sprawdzic. Wroce sprobuje dokodowac automatyzne domykanie drzwi i klapy bagaznika powyzej okreslonej predkosci i dam znac jak to dziala. Pozdro[br]Dopisany: 09 Listopad 2009, 09:06_________________________________________________Dokodowalem automatyczne zamykanie klapy i drzwi powyzej 15km/h. Dziala jak trzeba. Teraz w planach oswietlenie nog, czerwone i biale lampki w drzwiach. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi