Sysiek Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Dzisiaj na spocie zostaly zrobione logi i wyszlo ze turbo dmucha 1.3 do 1.4 bara auto jest calkowita seria nic nie bylo przy niej robione. Moje pytanie, zostawic to tak jak jest czy cos z tym zrobic? Za niedlugi czas bede sie wybieral do Rogala na program. Aha, auto nie wpada w tryb awaryjny.
Grzegorz76 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 No musisz to zrobić inaczej Rogal nawet nie podejmie się zrobienia mapek przy niesprawnej turbince. A sztanga ma pełen ruch, obserwowałeś sztangę przy 011BS? Masz pewność, że układ podciśnienia działa prawidłowo? Jeżeli masz pewność, że to turbinka no to na stolik ją i pucujesz Prawdopodobnie zapieczone kierownice...
Sysiek Opublikowano 16 Września 2009 Autor Opublikowano 16 Września 2009 Nie wydaje mi sie zeby to mogly byc zapieczone kierownice, nie przy moim stylu jazdy. Silnik jak sie tylko dobrze nagrzeje odrazu dostaje buta. Sztangi nie sprawdzalismy.
Piotrek98igo Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 ja cos wiecej napisze,jakies 2miesiace temu robilismy syskowi logi i wszyszly takie jakie ma kazde 2,5tdi jezeli chodzi o doladowanie,nie bylo przeladowan zadnych,sztanga ok...wczoraj tak z ciekawosci zrobilismy i okazuje sie ze trubo pompuje na wymagane 1,12 - daje 1,4bara wiekszej wartosci nie uzyskuje.
Grzegorz76 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Najlepiej by było zrobić komplet logów i wrzucić na forum. Ale wcześniej poobserwuj tą sztangę na 011BS, czy ma pełen ruch. Wg mnie to albo zaworek sterujący turbiną albo kierowniczki w turbince stanęły. Jeżeli dobrze rozumiem to tutaj nie ma przeładowania tylko niedoładowanie bo turbinka powinna osiągać wartości od 1900- ok 2100mbar.
Piotrek98igo Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Najlepiej by było zrobić komplet logów i wrzucić na forum. Ale wcześniej poobserwuj tą sztangę na 011BS, czy ma pełen ruch. Wg mnie to albo zaworek sterujący turbiną albo kierowniczki w turbince stanęły. Jeżeli dobrze rozumiem to tutaj nie ma przeładowania tylko niedoładowanie bo turbinka powinna osiągać wartości od 1900- ok 2100mbar. mowimy o wartosciach rzeczywistych po odjeciu cisnienia atmosferycznego kierownice przy stylu jazdy syska nie maja prawa sie zapiec,chyba ze pada geometria w turbinie
Sysiek Opublikowano 16 Września 2009 Autor Opublikowano 16 Września 2009 Przy nastepnej okazji zrobimy wszystkie logi postaramy sie wrzucic a do tej pory wezme ja zdrowo przegonie ale nie sadze aby to cos dalo bo i tak nie jezdze jak emeryt. Chociazby wczorajsze spotkanie z eSa
Grzegorz76 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Jeżeli nie wyskakują błędy to nie ruszać tego i już Ale lepiej by było przeanalizować całość logów...
Piotrek98igo Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 ale co chcesz analizowac?napisane jest ze przeladowywuje od 2500tys/brt do samego konca daje 1,4bara ...przeplywka sprawna,sztanga chodzi ,luzow na turbo nie ma.
Grzegorz76 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Piotrek, ile Ci koników hasa pod maską? Oglądałem filmik, robi wrażenie
Piotrek98igo Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Piotrek, ile Ci koników hasa pod maską? Oglądałem filmik, robi wrażenie nie sposob ich obliczyc ,mysle ze mniej wiecej tyle co na bitwie pod grunwaldem :decayed:
Grzegorz76 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 No to brawo [br]Dopisany: 16 Wrzesień 2009, 16:57_________________________________________________Przydało by się Quattro do takiej mocy bo chyba troszkę masz problemy z trakcją...
Piotrek98igo Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 no Q wiadomo ;( chwilowo jezdze na 15" zimowkach stad te problemy ,przy wiekszej feldze i szerszej gumie powinno byc lepiej... nie odbiegajmy od tematu bo nas opier... EOT
Rekomendowane odpowiedzi