PINIOWROCLAW Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 P1601 P1672-Colant Fan Control 1 open or short to ground P1945 kolega podlaczyl kompa i wyswietlily sie takie bledy,wiatrak caly czas pracuje nie chce sie wylaczy i pompa nie podaje paliwa i nie moge uruchomic auta. prosze o analize i ewentualne wskazowki co noze byc przyczyna. Dziekuje i pozdrawiam
maciejek Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 18009 P1601 - Relay for Supply Voltage Terminal 30 (J317): Implausible Signal - to jest przyczyną nie odpalania 18353 P1945 - Control Module 1 for Cooling Fan: Output Short Circuit - wentylator ma zwarcie
PINIOWROCLAW Opublikowano 18 Września 2009 Autor Opublikowano 18 Września 2009 Wiec co moze byc przyczyna,czy te bledy sa z soba powiazane ? Wczoraj wykasowalem bledy ale auto dalej nie pali,jak mam zlokalizowac ten przekaznik.Wyciagnelem wszystkie i zaden nie ma takiego oznaczenia jak napisales. a blad to> 18080 P1672-colant fan control 1 open or short to ground 18009 P1601 - Relay for Supply Voltage Terminal 30 (J317): Implausible Signal 18353 P1945 - Control Module 1 for Cooling Fan: Output Short Circuit Pomocy Panowie,bo jestem uziemiony wlasnie musialem sie przeprosic z rowerem,a wiec co moze byc przyczyna i od czego zaczac?Jakies porady lub plan dzialania.Dzieki[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2009, 09:18_________________________________________________Jeden mechanik powiedzial mi,ze to moze byc padniety pompowtryskiwacz i wtedy tez nie mozna zapalic auta???? Ktos mial taki przypadek???[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2009, 15:23_________________________________________________Problem rozwiazany,okazalo sie,ze woda sie dostala do boxu gdzie znajduje sie ECU i przekazniki.Przekazniki byly zalane woda do polowy,wyniana przekaznikow okazala sie wystarczajaca.pozdrawiam
spanky Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 Problem rozwiazany,okazalo sie,ze woda sie dostala do boxu gdzie znajduje sie ECU i przekazniki.Przekazniki byly zalane woda do polowy,wyniana przekaznikow okazala sie wystarczajaca.pozdrawiam wszystkie wymieniliscie ?
PINIOWROCLAW Opublikowano 20 Września 2009 Autor Opublikowano 20 Września 2009 Wymienilem dwa o nr 395 i chyba 617.Byly kompletnie zalane.Nie wiem jak woda mogla sie dostac do tego plastikowego boxu,przeciez on jest bardzo szczelnie zamkniety.
Rekomendowane odpowiedzi