Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Falujace obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pojawił mi się dziwny problem. Wczoraj przyjechałem z pracy, umylem autko a dzisiaj rano chce jechać do pracy a tu 1600-1800 obrotów nie zależnie czy zimny czy ciepły. Dodam ze czy na LPG czy na PETROL dzieje się tak samo. Gasilem zapalalem i dalej to samo. czytałem wiele n forum ale nic tu na temat silnika ABC dlatego wystawiam wątek. Jeżeli proponujecie zaadoptowac przepustnice to jak to zrobić w ABC ponieważ chyba jest na linie. Pozdrawiam i liczę na pomoc. [br]Dopisany: 18 Wrzesień 2009, 09:16_________________________________________________Dziwna sytacja wczoraj gdy jechalem z pracy problem wciaz byl lecz gdy stalem w korku wlaczyl mi die wentylator . Zgasilem auto, zapalilem I problem zniknal. Zapomnialem napisac ze juz of okolo 2 miesiecy mam tak ze jak wrzuce na Luz to obroty nie schodza od razu na 800 tylko najpierw jest 1200 a gdzies po 20 sekundach schodzi na 800 ale nie przeszkadzalo mi to Teraz jest dalej tak samo I podejrzewam ze cos zaczyna sie objawiac tylko skad??

Opublikowano

dołączam się do tematu po uruchomieniu silnika obroty 1200 po 20-30 sek spadają na 850 silnik AVJ to chyba nie normalne.Co może być tego przyczyną?

Opublikowano

na pewno coś było :wink4:

ja stawiam na silniczek krokowy...

Opublikowano

Trzeba wyczyścić krokowy.

Przy okazji można przepustnice wyczyścić i sprawdzić czy nie ma gdzieś nieszczelnośći w dolocie powietrza.

Opublikowano

jak juz było pisane w podobnych tematach po czyszczeniu wyzerować nastawy, nastepnie adaptacja wolnych obrotów, i przepustnicy i powinno hulać.. :good:

Opublikowano
  • Autor

Dobrze ale jak zrobić adaptację jak mam linkę a nie elektronike

Opublikowano

Dobrze ale jak zrobić adaptację jak mam linkę a nie elektronike

No kolego nie ładnie :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/faq_forum_silniki_pb-t5137.0.html

Opublikowano

Nastawy się wyzerują po odłączeniu akumulatora.

W tym czasie wyczyścisz krokowca.

Potem pojeździsz.

Samo się zadaptuje.

Ja tak zawsze robię i jest git

Opublikowano

W tym silniku nie robi się adaptacji.

Nastawy się wyzerują po odłączeniu akumulatora.

W tym czasie wyczyścisz krokowca.

Potem pojeździsz i będzie git.

gdzie jest ten silnik krokowy w AVJ?

mile widziane foto

Opublikowano

Sorki ale wątek jest do ABC

ale na pewno jest w przepustnicy :wink4:

Opublikowano

Dołacze sie do tematu. Moj problem polega na tym ze jak odpalam z rana samochód to obroty tuz po zapaleniu wedruja do 500 i pozniej wracaja do normy.Dodam ze przepustnice czyscilem i adaptowalem.Co to moze byc?

Opublikowano
  • Autor

Panowie co dzis wkrylem to masakra siedze w aucie i ta wajcha od otwierania maski jak ja lekko wcisne , a nie pociagne to zamyka mi się auto ( fabryczny zamek chydrauliczny) czy jakieś zwrarcie się robi czy jakieś to awaryjne zamykanie auta :) jutro biorę się za czyszczenie silniczka i przepustnicy. Dzięki za odpowiedz w sprawie adaptacji. :) pozdrawiam

Opublikowano

jak silnik zimny 1200 bedzie nawet dłuzej niz 20 s, nastepnie spadaja

Opublikowano
  • Autor

Kolego nie rób ze mnie jakiegoś zacofanego tu jest cały czas mowa w temp 90 stopni

Opublikowano

silnik krokowy na 100 miałem to samo w swoim wymieniłem krokowca i jest git

Opublikowano
  • Autor

operacja czyszczenie przepustnicy zrobiona, przy okazji odłączony akumulator na 1 godz . Efekt : bez zmian 1200 obr. wciąż jest. Pytanko gdzie jest silniczek krokowy ?? I co to jest kolo filtra powietrza wchodzą do tego 3 wężyki i kostka na 2 bolce. Jak zapale auto strasznie coś w tym cyka.

Opublikowano

I co to jest kolo filtra powietrza wchodzą do tego 3 wężyki i kostka na 2 bolce. Jak zapale auto strasznie coś w tym cyka.

Przepływomierz.

Przeczyść go, on również może być przyczyną nierównej pracy silnika.

Najlepiej jakimś płynem typu Contact. W Warsztacie jest opis.

Opublikowano

I co to jest kolo filtra powietrza wchodzą do tego 3 wężyki i kostka na 2 bolce. Jak zapale auto strasznie coś w tym cyka.

Przepływomierz

to auto nie ma przepływki

Opublikowano
  • Autor

dokładnie to auto nie ma przepływomierza w Audi 80 miałem ale tu ni ma :)

Opublikowano

operacja czyszczenie przepustnicy zrobiona, przy okazji odłączony akumulator na 1 godz . Efekt : bez zmian 1200 obr. wciąż jest. Pytanko gdzie jest silniczek krokowy ?? I co to jest kolo filtra powietrza wchodzą do tego 3 wężyki i kostka na 2 bolce. Jak zapale auto strasznie coś w tym cyka.

to jest zaworek , ale dokładnie jaki to ci napisze jak znajdę i ma tak cykać właśnie.

ile zrobiłeś km po czyszczeniu, musisz zrobić około 20km żeby się unormowało.