jnx Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 Moje Audi ma 12 lat i przednie drzwi już nie zamykają się z taka sztywnością jak przypuśćmy tylne drzwi których nie trzeba dotrzaskiwać i same pięknie się zamykają. Czy jest jakiś sposób by to poprawić ? Czy to kwestia regulacji na zawiasach czy zamka czy czegoś ? Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi
fayera Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 Możesz spróbować wyregulować-powinno pomóc.Lekko luzujesz śruby,regulujesz i sprawdzasz czy ok.się zamykają,kiedy stwierdzisz,że zamykają się prawidłowo dokręcasz śruby i po sprawie.
iwadrian Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 które to śruby ? Podjedź z tym do kogoś kto się na tym zna i niech ci to wyregulują bo sam możesz pogorszyć sprawę.
Pawlo 2004 Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 zamek moze juz być wyrobiony i ustawianie drzwi nic nie pomoze :gwizdanie:
fayera Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 zamek moze juz być wyrobiony i ustawianie drzwi nic nie pomoze :gwizdanie: Jeżeli zamek to niedobrze,podjedz do jakiegoś mechaniora niech rzuci okiem.
jnx Opublikowano 20 Września 2009 Autor Opublikowano 20 Września 2009 podjade do mechaniora i zdam relacje
Daimos Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 sprawdź też luz na zawiasach, szczególnie dolnym
jnx Opublikowano 25 Września 2009 Autor Opublikowano 25 Września 2009 wiecie co dziś spojrzałem i zobaczyłem że ta tulejka blokująca jest wyrobiona od strony kierowcy i dlatego nie chodzi to tak sztywno jak w pozostałych drzwiach.
alwo76 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 możesz napisać dokładnie o którą tulejke chodzi?
jnx Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 ta taka na zawiasie, może to nie tulejka ale taki walec stalowy, juz wiesz? pozdro
sołtys85 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 A jak podnosisz drzwi do góry to czujesz luz?
alwo76 Opublikowano 6 Października 2009 Opublikowano 6 Października 2009 stalowy walec-to chodzi o trzpien który łączy dwie części zawiasu? sory,że tak dopytuje ale nie wiem o który to chodzi to w dolnym zawiasie??
jnx Opublikowano 6 Października 2009 Autor Opublikowano 6 Października 2009 tak ten trzepień jest już jako część nadwozia a nie drzwi on się tak jakby zagłębił w miejscu gdzie styka się z mocowaniem zawiasu na drzwiach. A drzwi nie mają luzu tylko zamykają się jak w starych samochodach, trzeba mocniej przywalić... z tyłu chodza jak w nowych autach.
alwo76 Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 okey teraz już kojarze.jutro sprawdze jak to u mnie chodzi.WIELKIE DZIEKI za cierpliwość pozdro
Rekomendowane odpowiedzi