Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wyciągnięcie zapalniczki (auta po 2lifcie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak można wyciągnąć zaplniczkę, taką "odwracaną" bezpiecznie żeby dostać się do kabli zasilających? Chyba że macie inne lepsze miejsce wpięcia CB, jakiś stały prąd 12v ;)

Opublikowano

Myślę, że lepszym miejsce będzie klema na AKU

Opublikowano

Zasilanie do CB najlepiej podpiąć do aku. Wtedy z głowy jest problem z ewentualnymi zakłóceniami. Niedługo też się będę z tym bawił u siebie. Już nawet znalazłem nieinwazyjne przejście do kabiny :>

Opublikowano
Już nawet znalazłem nieinwazyjne przejście do kabiny

poka :naughty:

Opublikowano

Kolego pod skrzynką przekaźników masz złącze z dużą ilością czerwonych grubasów na których zawsze masz +12 więc tam śmiało stosując jakiś bezpiecznik oczywiście możesz się wpinać i nie trzeba szukać nieinwazyjnych przejść.

Opublikowano

nie lubię się wpinać w coś takiego, wiem że niby jest to bezpieczne ale ja wolę już poszukać przejścia i to też nie przejścia przez obudowę ECU

Opublikowano

Aju ściągasz ten plastik, który przykrywa akumulator, serwo od hamulców, ecu itp. Zaraz obok serwa hamulców jest przejście do kabiny które seryjnie jest zaślepione gumą w kształcie trójkąta :> Robisz dziurkę w tej gumce i masz przelot kabina-komora silnika. To przejście jest niedaleko aku więc do CB pierwsza klasa. I co ważne nie jest to przelot przez obudowę ecu, a tą drogę też rozważałem ale znalazłem lepszą ścieżkę :cool1: Jeżeli nie znajdziesz to daj znać a postaram się zrobić foto u siebie.

Opublikowano

ok, poszukam jak tylko radio przyjdzie bo coś sie wysyłka opóźnia :disgust: a jak nie znajdę to dam znać :hi:

Opublikowano

więc... znalezłem owy trójkąt gumowy, wsadziłem w niego ze 3metry kabla (więcej nie miałem) i nie ma go nigdzie w kabinie :decayed:

Co ciekawe postawiłem lampke koło trójkąta i też w śrdoku nie widzę nawet małej jasności :mysli:

Opublikowano

A widzisz, zapomniałem napisać że musisz ściągnąć ten plastik pod kierownicą. Tam gdzie jest półeczka i oświetlenie nóg :P To całe trzyma się tylko na kilku śrubkach - kilka minut roboty. Wtedy już zobaczysz przelot światła. :)

Opublikowano
A widzisz, zapomniałem napisać że musisz ściągnąć ten plastik pod kierownicą.

:naughty: no to teraz się zobaczy, żonka wróci zrobię podejście drugie :kox:

Opublikowano

Przelot jest na bank. A żeby było wygodniej to przywiązałem sobie końcówkę kabla do kawałka sztywnego druta żeby nie bawić się w celowanie w tą dziurkę :>

Opublikowano
:kox::good: git pomysl[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 15:53_________________________________________________ :wallbash: dalej nic, nigdzie nie ma tego kabla, rozkręciłem całe podszybie, wsadziłem 3metry kabla, drut około metra, patrzyłem od dołu z rozkręconym plastikiem w którym jest światełko :naughty: po dwóch godzinach dałem sobie spokój :confused4:
Opublikowano

No to już wiem gdzie wypije dzisiejsze piwko ;] Idę do garażu i zrobię foty. Postaram się jeszcze dziś to wrzucić :)[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 19:28_________________________________________________Tak ja obiecałem:

1. Wywalasz przykrywkę od bezpieczników:

2. Wykręcasz 4 śrubki, klucz 8 :P

acda92934c94bd66m.jpg

Tak to wyglądało u mnie:

Kółkiem zaznaczyłem te kabelki, które u mnie lecą przez owy trójkącik:

9979fe1b28c6403cm.jpg

Tu jeszcze jedno foto. Żeby zobaczyć ten przelot musisz się konkretnie wczołgać na wycieraczkę :P Głowa dotykasz tunelu środkowego, patrzysz do góry i widzisz oto:

9b6a356e9d9b07e8m.jpg

A w ogóle to mówimy o tym trójkącie:

a165e8216a7c623cm.jpg

To wszystko. Mam nadzieję, że teraz znajdziesz dziada :) bo jeżeli nie to wyjdzie na to, że mamy inne auta :mysli:

Opublikowano

:notworthy: trochę w złym miejscu patrzyłem pod spodem :embarrassed:

Ale swoją drogą TY masz fajne dojście do tego trójkąta na zewnątrz :shocked:

U mnie te "rurki" między akumulatorem a tym trójkątem są w takiej obudowie plastikowej i ciężko dojść do niego (ale mówimy o tym samym trójkąciku :>

Dzięki wielkie kolego na następnym zlociku stawiam kratkę browarka! idę do garażu :naughty:

Opublikowano

:) Jest dobre dojście od strony silnika bo tego samego dnia robiłem termostat i zapomniałem naciągnąć tej osłony na węże od nagrzewnicy :tongue4:

Ale już jest wszystko cacy :>

Opublikowano
:naughty: pochwalę się jak przeciągnę [br]Dopisany: 26 Wrzesień 2009, 13:33_________________________________________________ :hi: dałem radę, dzięki za pomoc i browarek masz u mnie :hi: