aju Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Witam Jak można wyciągnąć zaplniczkę, taką "odwracaną" bezpiecznie żeby dostać się do kabli zasilających? Chyba że macie inne lepsze miejsce wpięcia CB, jakiś stały prąd 12v
pox Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Myślę, że lepszym miejsce będzie klema na AKU
k0za Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Zasilanie do CB najlepiej podpiąć do aku. Wtedy z głowy jest problem z ewentualnymi zakłóceniami. Niedługo też się będę z tym bawił u siebie. Już nawet znalazłem nieinwazyjne przejście do kabiny :>
aju Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Już nawet znalazłem nieinwazyjne przejście do kabiny poka
scuzz Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Kolego pod skrzynką przekaźników masz złącze z dużą ilością czerwonych grubasów na których zawsze masz +12 więc tam śmiało stosując jakiś bezpiecznik oczywiście możesz się wpinać i nie trzeba szukać nieinwazyjnych przejść.
aju Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 nie lubię się wpinać w coś takiego, wiem że niby jest to bezpieczne ale ja wolę już poszukać przejścia i to też nie przejścia przez obudowę ECU
k0za Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Aju ściągasz ten plastik, który przykrywa akumulator, serwo od hamulców, ecu itp. Zaraz obok serwa hamulców jest przejście do kabiny które seryjnie jest zaślepione gumą w kształcie trójkąta :> Robisz dziurkę w tej gumce i masz przelot kabina-komora silnika. To przejście jest niedaleko aku więc do CB pierwsza klasa. I co ważne nie jest to przelot przez obudowę ecu, a tą drogę też rozważałem ale znalazłem lepszą ścieżkę Jeżeli nie znajdziesz to daj znać a postaram się zrobić foto u siebie.
aju Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 ok, poszukam jak tylko radio przyjdzie bo coś sie wysyłka opóźnia a jak nie znajdę to dam znać
aju Opublikowano 24 Września 2009 Autor Opublikowano 24 Września 2009 więc... znalezłem owy trójkąt gumowy, wsadziłem w niego ze 3metry kabla (więcej nie miałem) i nie ma go nigdzie w kabinie Co ciekawe postawiłem lampke koło trójkąta i też w śrdoku nie widzę nawet małej jasności
k0za Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 A widzisz, zapomniałem napisać że musisz ściągnąć ten plastik pod kierownicą. Tam gdzie jest półeczka i oświetlenie nóg To całe trzyma się tylko na kilku śrubkach - kilka minut roboty. Wtedy już zobaczysz przelot światła.
aju Opublikowano 24 Września 2009 Autor Opublikowano 24 Września 2009 A widzisz, zapomniałem napisać że musisz ściągnąć ten plastik pod kierownicą. no to teraz się zobaczy, żonka wróci zrobię podejście drugie
k0za Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 Przelot jest na bank. A żeby było wygodniej to przywiązałem sobie końcówkę kabla do kawałka sztywnego druta żeby nie bawić się w celowanie w tą dziurkę :>
aju Opublikowano 25 Września 2009 Autor Opublikowano 25 Września 2009 git pomysl[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 15:53_________________________________________________ dalej nic, nigdzie nie ma tego kabla, rozkręciłem całe podszybie, wsadziłem 3metry kabla, drut około metra, patrzyłem od dołu z rozkręconym plastikiem w którym jest światełko po dwóch godzinach dałem sobie spokój
k0za Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 No to już wiem gdzie wypije dzisiejsze piwko ;] Idę do garażu i zrobię foty. Postaram się jeszcze dziś to wrzucić [br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 19:28_________________________________________________Tak ja obiecałem: 1. Wywalasz przykrywkę od bezpieczników: 2. Wykręcasz 4 śrubki, klucz 8 Tak to wyglądało u mnie: Kółkiem zaznaczyłem te kabelki, które u mnie lecą przez owy trójkącik: Tu jeszcze jedno foto. Żeby zobaczyć ten przelot musisz się konkretnie wczołgać na wycieraczkę Głowa dotykasz tunelu środkowego, patrzysz do góry i widzisz oto: A w ogóle to mówimy o tym trójkącie: To wszystko. Mam nadzieję, że teraz znajdziesz dziada bo jeżeli nie to wyjdzie na to, że mamy inne auta
aju Opublikowano 26 Września 2009 Autor Opublikowano 26 Września 2009 trochę w złym miejscu patrzyłem pod spodem Ale swoją drogą TY masz fajne dojście do tego trójkąta na zewnątrz U mnie te "rurki" między akumulatorem a tym trójkątem są w takiej obudowie plastikowej i ciężko dojść do niego (ale mówimy o tym samym trójkąciku :> Dzięki wielkie kolego na następnym zlociku stawiam kratkę browarka! idę do garażu
k0za Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Jest dobre dojście od strony silnika bo tego samego dnia robiłem termostat i zapomniałem naciągnąć tej osłony na węże od nagrzewnicy Ale już jest wszystko cacy :>
aju Opublikowano 26 Września 2009 Autor Opublikowano 26 Września 2009 pochwalę się jak przeciągnę [br]Dopisany: 26 Wrzesień 2009, 13:33_________________________________________________ dałem radę, dzięki za pomoc i browarek masz u mnie
swider Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 a ja nie mam takiego 'trójkąta' wejscia pomiedzy aku i musiałem ciągnąc kabel obok podszybia przez błotniik
Rekomendowane odpowiedzi