Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Badanie techniczne pojazdu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie badania wykonują mechanicy podczas przeglądu technicznego ? Dzisiaj robilem to po raz pierwszy w w zyciu. Sprawdzali mi amortyzatory na trzepakach, swiatla, migacze i popatrzyli na silnik, ponadto wymienili plyn do wspomagania gratis. Pol roku temu stwierdzili, ze mam do wymiany wszystkie amortyzatory, a dzisiaj powiedzieli, ze przod jest OK, a tyl do wymiany :lol:

Auto ma instalację gazową - nic nie było sprawdzane!

Jak jest u Was ? Taka sama fuszerka?

Opublikowano

u mnie sprawdzali:

- hamulce (przód, tył, ręczny)

- amortyzatory

- światła

- skład spalin

- stan wahaczy

Opublikowano
Taka sama fuszerka?

Taka sama :evil:

Opublikowano

no niestety niby przeglad a mi nawet amorkow nie sprawdzili jedynie :

- hamulczyki

- szarpaki

-swiatelka

i do domu :rolleyes: a stacja robi badanie nawet ciezarówkom :rolleyes:

Opublikowano

U mnie tak:

amorki

hamulce

swiatla

luzy

wycieki

reczny

Opublikowano

U nas nic! nie sprawdzaja... :o

Jest jedna stacja w mieście i tak to wygląda.. Mają w uj samochodów zawsze naprane, czy to motocykle, osobówki, dostawczaki, ciągniki siodłowe czy nawet rolnicze!

Tak na moje oko do hal wchodzi ok 20 samochodów, jest ok 8 wind do samochodów, ale co z tego jak badania techniczne są tylko na papierze..

Stanowsika gdzie powinno się robić badania okresowe są zajęte 'prywatnymi' zleceniami..

Może nie do końca nic, są oględziny przed warsztatem, maska w góre, przegląd zawieszenia(optyczny i organoleptyczny ale żadnych szarpaków itp), no i pytania do właściciela kiedy co i jak sie robiło, wymieniało, w poldku jak mieliśmy to rzucali okiem na instalke, sprawdzali czy sie nie ulatnia i jak chodzi na gazie..

'Badanie techniczne' coroczne innych pojazdów w domu kosztuje 20-50PLN i odbywa sie na miejscu :lol:. Oznacza to że nie ma przeglądu a jest wbity.. taka rzeczywistość..

Opublikowano

hamulce, luzy i światła, ogólnie tylko żeby odfajkować :twisted:

Opublikowano

Szkoda słó, i dziwić się , że później wypadki. U mnie przegląd to również fuszera.

Opublikowano

W moim przypadku diagnosta nie sprawdzał zawieszenia w ogóle. Jedynie światła, hamulce i stan ogumienia.

Opublikowano

U mnie

:arrowr: Amorki

:arrowr: Swiatelka

:arrowr: hamulce

Nawet autem nie trzeba w sumie byc :rotfl::rotfl:

Opublikowano

to ja widzę, że praktycznie nikomu nie sprawdzali czy jest katalizator czy go nie ma. (?)

Opublikowano

Ja znam jedną stację obsługi, gdzie nawet nie trzeba przyjeżdżać samochodem. A jak z A4 przyjechałem, to musiałem prosić, żeby mi sprawdzili luzy w zawieszeniu.

Opublikowano
to ja widzę, że praktycznie nikomu nie sprawdzali czy jest katalizator czy go nie ma. (?)
Ja jak bylem to powiedzialem ze nie mam i czy podbija i bez problemu podbili :a4fan:
Opublikowano

Panowie! kolesie jak widzą nasze niunie to od razu myślą " o to jest fura!!!!! tu musi być wszystko w porządku :lol: " a tak wogóle to faktycznie trzeba się prosić żeby co kolwiek sprawdzili żeby wiedzieć co jest do wymiany. Łączę sie z wami w bólu :cry:

Opublikowano

Ja wchodze czesc czesc kłade papiery na biurko kase płace i wychodze.Wszyscy mnie znają tam

Opublikowano

Ja jak ostatnio robiłem przegląd to facet wyszedł popatrzył i mówi do mie żebym mu dowód dał. Ale ja mu kazałem wjechać i posprawdzać wszystko bo mi coś stukało. On stwierdził że wszystko jest ok. Podbił dowód i tyle. Ja po powrocie do domu zdjołem koło i okazało sie że dwa górne wachacze mają taki luz że niedługo to by chyba te jabłuszka powypadały.

Opublikowano

Mojej A4 zrobili:

-badanie spalin

-zawieszenie

-hamulce

-wycieki

Wyglądało to OK nawet wykresik dostałem z badania zawieszenia.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

to moze ktos mi poleci gdzie w W-wie jest "4x4 friendly" stacja diagnostyyczna? konczy mi sie przeglad na Subaru i podjechalem w takie miejsce na Modlinskiej, gdzie nigdy problemow nie robili. A tym razem trafilem na idiote, ktory zaproponowal mi wjazd na rolki z programem dla "oski". Spytalem sie czy wie co to jest wiskoza i czy mi pokryje koszty naprawy, to sie obruszyl, ze Honde kiedys 4x4 tu robil i nic sie nie stalo. Zalamka normalnie :wallbash:

Na szczescie Audi dopiero za rok pojdzie na kontrole :)