maciej_123 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Witam, Mam problem z silnikiem tylnej wycieraczki: mianowicie po wlaczeniu stacyjki tylna wycieraczka wykonuje ruch 2 cm i zatrzymuje sie. Za kazym razem po wlaczeniu zaplonu. Po nacisnieciu przycisku przy kierownicy czasami jest wykonywany ruch 1-2cm i wycieraczka staje w miejscu, slychac tylko pompke, brak wody na wycieraczce... brak ruchu wycieraczki Rozebralem mechanizm, stan b. dobry, ale nie wiem jak sprawdzic czy silniczek lub elektronika w mechanizmie nie nawaliła. Jest rozpiska gniazdka: 15 WW INT 31. Istniej mozliwosc podpiecia 12V na ktores ze zlaczy i sprawdzenie czy silnik dziala ? wypinajac gniazdko z instalacji samochodu ? Nie wiem w czym tkwi problem a chce to zrobic przed zimą. Dziekuje z podpowiedzi Pozdrawiam [br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 21:37_________________________________________________ Panowie czekam na wasze wsparcie
Daimos Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 W silniczku pewnie padła elektronika :gwizdanie: Poczytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_tylniej_wycieraczki_avant-t4698.0.html
endriuu Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 miałem to samo. padły szczotki w silniku. do dzisiaj mam niesprawną. jakos odzwyczailem sie od niej.
Musashi Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 problemem moze byc zle ustawienie kola zebatego z programatorem wewnatrz mechanizmu tylnej wycierczaki.
maciej_123 Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Opublikowano 10 Listopada 2009 a sa tam jakies znaczniki ? wie ktos co oznaczaja symbole ww/31/15/int czy mozna podlaczyc caly mechanizm na zew zasilaczu ?[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 20:10_________________________________________________ chyba bede musiał zapytac na innym forum );
Rekomendowane odpowiedzi