erniol Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Witam, panowie mam poważny problem Jednakże zanim zadam pytanie opisze całą sytuację... Sprowadzone mam moje audi z francji... Niestety na moją niekorzyść właściciel miał tylko jeden kluczyk... Do przedwczoraj wszystko było ok ale gdy odkładałem klucz na biurko otworzył mi się (na dwie połówki) i usłyszałem coś odbijającego się od ziemi... Wiedziałem że to coś z wnętrza kluczyka... Teraz już wiem że brakujący element to "transponder", który odblokowuje immo... Próba odnalezienia tego szklanego elementu nie przyniosła efektu i co za tym idzie nie mogę uruchomić auta... Stało mi się to w pracy więc auto stoi na pracowniczym parkingu i do domu musiałem przyjechać komunikacją miejską... Co mam teraz zrobić? Skąd mam wziąć taki transponder który umożliwi odpalenie auta? Czy czeka mnie wizyta w ASO, mimo że te wizyty nie należą do najtańszych? Wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc.
szogun0 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Udaj się do punktu dorabiania kluczy. Powinni ci pomóc.
_Solar_ Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 tak jak kolega wyzej napisał udaj sie do zakladu dorabiania kluczy może tam Ci pomogą.Albo ASO po nr VIN powinni zrobić nowy kluczyk ew zakupić uzywany zestaw ( stacyjka,wszystkie wkładki,kluczyki,puszka z immo )
erniol Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 Aha rozumiem... W poniedziałek uderzę do punktu dorabiania kluczy... Zobaczę co mi tam powiedzą... Jak coś to poinformuje Was co załatwiłem... Dzięki za odpowiedź... Pozdr
szogun0 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Prawda jest taka, że w twoim aucie jeśli znasz kod PIN, to dodasz każdy inny transponder z audi o stałym kodzie. Nawet jeśli będzie z kluczyka kolegi.
scuzz Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Prawda jest taka, że w twoim aucie jeśli znasz kod PIN, to dodasz każdy inny transponder z audi o stałym kodzie. Nawet jeśli będzie z kluczyka kolegi. Czyli jak np zmienię licznik to znając jego PIN mogę ponownie wkodować swoje klucze?
grippen Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Scuzz u ciebie immo jest w liczniku i czyli jeżeli znasz pin to oczywiście bez problemu zaprogramujesz. Erniol piszesz zę ci się zgubił transponder nie wiem czy będzie taka prosta sprawa. Przecież jak pujdzie aby mu klucz dorobili w punkcie to muszą mieć jakąś podstawe (stary kluczyk) bo w punkcie dorabiania kluczy oni poprostu klonują go a jeżeli nie ma tego transpondera to jak go sklonują
Wihajster Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Prawda jest taka, że w twoim aucie jeśli znasz kod PIN, to dodasz każdy inny transponder z audi o stałym kodzie. Nawet jeśli będzie z kluczyka kolegi. Czyli jak np zmienię licznik to znając jego PIN mogę ponownie wkodować swoje klucze? ale ty nie masz pinu w liczniku w modelu 95 :gwizdanie:
grippen Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 ale ty nie masz pinu w liczniku w modelu 95 on ma cały ten badziew po prawej stronie nad pedałem gazu w modelach 95-97 a w modelach końcówki 97 w góre w liczniku. w tych starych modelach (95)może się pokusić aby wywalić to ustrojstwo bo nie wiem ale sądze że mu w punkcie nie dorobią bo z czego jak zgubił pastylke. ewentualnia Aso ale tam ceny zabijają
erniol Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 Chłopaki właśnie wróciłem z punktu dorabiania kluczy... Gość mi powiedział że jeśli miałbym drugi klucz to sklonowanie transpondera i wyrobienie nowego klucza kosztuje 150zł... ale mój przypadek jest cięższy bo gość nie ma z czego sklonować więc musi się podpiąć kompem zczytać i wklepać go na czysty transponder. Ta cała operacja kosztuje mnie 450zł (w tym nowy kluczyk) a każdy dodatkowy klucz 120zł. Dojazd do auta (przypomną stoi mi na parkingu w pracy) kosztuje mnie 60zł więc cała przyjemność na już to 510zł... Znacie kogoś kto robi to znacznie taniej?
grippen Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 tak jak mówiłem wcześniej ktoś na forum umie kodować klucze tak mi się wydaję zapytaj może ludków z okolicy twojwj którzy są na forum może ktoś będzie umiał ściągnąć pin narazie pozostaje ci odłączyć immo masz go po prawej stronie nad pedałem gazu. Spróbuj podjechać do Aso może ci podadzą za nie wielką opłata pin do immo można spróbować
szogun0 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Wyślij klucz do mnie lub do Wihajstra, a wróci do ciebie z transponderem. Tylko jeszcze PIN potrzebujesz, aby zakodować. Jak wyślesz do mnie kluczyk i puszkę Immo to wsadzę ci tam odpowiedni transponder i wyciągnę PIN do kluczy.
Rekomendowane odpowiedzi