olorob2 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Witam wszystkich.przechodze do setna a mianowicie zaczela mi sie od wtorku zapalac wykrzyknik od hamulcow i co za tym idzie zapala mi sie kontrolka od ABS-u,pali sie ale tez i potrafi na momet zgasnac i sie spowrotem zapalic.Ale jest i tak ze gdy zgasnie to i zapala sie kontrolka od ASr-u z chwila gdy sie zatrzymam i odpale auto to juz bledy i zadna sie kontrolka juz nie poali.Ale to jest jeszcze dziwne ze gdy przekrece kluczyk to sie zapala wykrzyknik i Abs ale terz potrafi zgasnac a i tez swieci sie caly czas a powiem ze nic nie bylo robione przy hamulcach. Bylem na Vagu i pokazalo ze czujniki sa dobre tylko byl blad ze niby zla komunikacja sterownika ABS-u z Licznikiem,blad zostal wykasowany ale usterka nie zanikla i po jezdzie zapalilo sie spowrotem.Przy drugim vagowaniu wyskoczyl blad ze niby niskie napiecie z akumulatora a aku jest nowe i auto pali na dotyk. prosze o jakies rady lub o wskazowki co to moze byc.Z gory dziekuje za pomoc.
bohen432 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Ma ten sam problem, lecz różni się on tym, że (wykrzyknik i kontrolka ABS' u )zapala się tylko wtedy, gdy skręca w lewo i to nie za każdym razem, lecz na niektórych zakrętach, spod STOP'u jak muszę się zatrzymać i ruszyć ( np. spod mojego garażu na drogę zawsze ) jak zgaszę i odpalę auto to jest ok. Gdzieś czytałem , że jest jakiś czujnik obrotu koła czy coś, i on szfankuje, nie dawno zauważyłem jak przy skręcie da się usłyszeć dźwięk, przeskoku jakby ząb o ząb wadził... Czy to może być ten czujnik i jak temu zaradzić...?
zen64 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Prawdopodobnie przeguby się kłaniają
olorob2 Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 Co????? maja przegoby do hamulcow[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2009, 18:32_________________________________________________Jak sie okazalo to jeden z pinow w kostce od Sterownika ABS-u nie laczyl i wyskakiwal przez to blad( Brak Polaczenie Pomy ABS-u a zegarami Licznika) I tu juz mam problem rozwiazany.
bohen432 Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 w jaki magiczny sposób zamierzasz sie dostac do tego cholerstwa..?
Rekomendowane odpowiedzi