ToXiC Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Witam od pewnego czasu mam problem ze swoją Niunią. Reaguje jak się jej podoba na pedał gazu raz jest tak ze dosyć fajnie wystrzeli nawet z niższych obrotów jak dojdzie do 1600 jest strzał ile wejdzie a czasem strasznie powoli dochodzi mi do tych 1600 rpm tak jak by mi pedal gazu z takim zamuleniem reagowal wciskam 3/4 pedalu w podloge przez chwile nic sie niedzieje po 1-2 sekundach oborty wzrastaja elegancko a czasem bardzo powoli wzrastają. Bedąc jakiś czas temu na kompie, wyskoczył bład położenia czujnika pedału ale mechanik mi mowił ze to w nieznaczym procencie co to moze byc?? dodam ze jest coraz gorzej auto potrafi mi zgasnąć przy ruszaniu jak bym wcisnął mało gazu. są chwile ze jest okej
Musashi Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 po pierwsze moze jednak by sie przyjrzec czujnikowi polozenia podalu gazu. po drgugie zrob pelna diagnostyke. i opisz dokladnie bledy na forum po trzecie, pamietaj ze do 1400 obrotow moment obrotowy jest minimalny, i strzaly ponizej tej wartosci obrotow tylko i wylacznie niszcza silnik, i jego osprzet - zawalasz turbine sadza
spanky Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Bedąc jakiś czas temu na kompie, wyskoczył bład położenia czujnika pedału ja bym tutaj szukal problemu ...
ToXiC Opublikowano 7 Października 2009 Autor Opublikowano 7 Października 2009 Zaryzykowalem i kupilem caly pedal w ASO za 274 pln. jutro go zaloze, podepne kompa raz jesze i napisze Czy cos sie zmienilo. Mechanik ma komputer ktory pokazuje mu odrazu jaki blad z opisem. [br]Dopisany: 02 Październik 2009, 09:43_________________________________________________Wiec było trochę śmiesznie pedal wymieniony, delikatna poprawa dalej sie zamula przy niskich obrotach np. jadę spokojnie 3 bieg ok 1500 rpm dodaje gazu tak delikatnie a on nie reaguje przez chwile, potem obroty wzrastaja i jest to okey dzieje sie tak co jakis czas od 1000rpm do 2000rpm. Dodam ze komp nic nie wykrył. Na dniach mechanior czyścił mi kierowniczki gdy testowałem furke to problem miną na 2 dni dzisiaj znow sie czasami tak przytkał. Wstawilem od kumpla autka nawet przeplywomierz nic nie pomógł dalej to samo.
letallec Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Zaryzykowalem i kupilem caly pedal w ASO za 274 pln. jutro go zaloze, podepne kompa raz jesze i napisze Czy cos sie zmienilo. Mechanik ma komputer ktory pokazuje mu odrazu jaki blad z opisem. [br]Dopisany: 02 Październik 2009, 09:43_________________________________________________Wiec było trochę śmiesznie pedal wymieniony, delikatna poprawa dalej sie zamula przy niskich obrotach np. jadę spokojnie 3 bieg ok 1500 rpm dodaje gazu tak delikatnie a on nie reaguje przez chwile, potem obroty wzrastaja i jest to okey dzieje sie tak co jakis czas od 1000rpm do 2000rpm. Dodam ze komp nic nie wykrył. Na dniach mechanior czyścił mi kierowniczki gdy testowałem furke to problem miną na 2 dni dzisiaj znow sie czasami tak przytkał. Wstawilem od kumpla autka nawet przeplywomierz nic nie pomógł dalej to samo. Zanim zaczniesz znowu wydawać pieniądze, zrób to, co radził Musashi tzn pełną diagnostykę. Tak sie wlasnie dzieje("Zaryzykowalem i kupilem caly pedal w ASO za 274 pln."), jak ktos zaczyna od zakupów, a nie od diagnostyki
ToXiC Opublikowano 8 Października 2009 Autor Opublikowano 8 Października 2009 Diagnostyka będzie na poniedziałek. Mam jeszcze pytanie gdy odłączyłem przepływomierz to nie mulił się tak na wolnych obrotach i było ok, gdy go podłączyłem znów się muli?? Najlepsze jest ze jak mu ostatnio trochę wstawiłem tak po 180 km/h to problem znikł na 2 dni teraz znów się powtarza ;(
ToXiC Opublikowano 14 Października 2009 Autor Opublikowano 14 Października 2009 okazało się że coś z EGR mechanior podmuchał pochuchał i jest juz okey
Rekomendowane odpowiedzi