Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Nowo Nabyte A4 2.8 V6 Avant QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

"Odziedziczyłem" Ten samochód po ojcu. Auto robiło za "woła" roboczego i wizualnie jak i wewnątrz można powiedzieć, że jest skatowane :)

Jednak mam zamiar przywrócić mu dawną werwe :)

Niestety jak dla mnie jest to wersja z automatyczną skrzynią biegów ale jakoś to przeboleje :)

Z jego zalet można wymienić:

Silnik w dobrym stanie

Auto na 100% nigdy nie bite.

Reszte zalet A4 avant sami znacie :)

To że nie bite można potwierdzić tym, że jest w mojej rodzinie juz od 5 lat a wcześniej było skradzione :):)

Rozwijając

Gdy je odzyskano po kradzieży, z przebitymi numerami, i "grzebaną" stacyjka - bodajże w 2001 roku - stało sobie 4 lata na policyjnym parkingu, obijane, rysane, i butwiejące :) Mój ojciec wykupił je w 2004 lub 2005 za "śmieszne" jak na tamte czasy pieniądze z przeznaczeniem na auto dla mojej siostry, na prezent ślubny.

Zrobił niezbędne rzeczy które należało wymienić po 4 latach przestoju (chłodnica, łożyska, lampy itd..) i założył tanią instalacje LPG, która do dizś męczy silnik. Szwagier z siostrą pojeździli 2 lata i stwierdzili, że i tak mają auto służbowe wiec wystawili je na sprzedaż. Jako, że zainteresowanie było małe, mój ojciec odkupił je po raz drugi :D dla siebie :). Jako, że ścigam się na motocyklach Audi robiło za naszego vana: Jeździły narzędzia, koła, opony oleje (które nie raz sie wylały) itd. Do tego jeżdząc po całej polsce ciagneła przeczepe z motocyklem :). Teraz ojciec wkońcu chciałby cos innego ale za Audi w tym stanie i z tym silnikiem raczej dużo nie dostaniemy wiec postanowiłem wziąć je dla siebie, sprzedać swojego starego civica i za pieniądze z sprzedaży "zrobić" to A4.

I to już koniec ten wzruszającej histori xD

Moje postanowienie nie jest jeszcze na 100% pewne ponieważ nie wiem czy około 10 tys zł starczy mi na to co chciałbym zrobić czyli:

Lakierowanie całego nadwozia

Opony + Felgi

Wydech przelotowy i może dolot

Kupno, wszystkich brakujących listew, emblematów i uszczelek.

Do tego oczywiście, próba odratowania wnętrza, może halogeny a'la Rs4.

Teraz fotki

b25dcb4df84750aa.jpg

0808569e0158bb33.jpg

3c3219f9da96e498.jpg

Wyposażenie auta:

2x Air Bag

automat + tiptronic

Climatronic

el. szyby

Co myślicie na ten temat? Opłaca się w to pakować? I z typowego "Hondziarza" stać się fanem audi? Czy z takim budżetem warto zaczynać?

Jakie koszty wydechu?

Pozdrawiam wszystkich!

Ice

Opublikowano

2.8 + Avant + Q - ekstra zestaw.

Blacharsko, optycznie w 10 tysiącach się zmieścisz według mnie.

Pozostaje pytanie, w jakim stanie technicznym jest ten samochód, bo to najwięcej zjada pieniędzy.

Instalację gazową możesz usunąć (jeśli oszczędne jeżdżenie nie jest Ci potrzebne) lub zmodyfikować - zbiornik masz, a to jest chyba jedna z droższych rzeczy.

Wrzuć jeszcze fotki wnętrza i może czystego samochodu - wtedy będzie można wpełni ocenić "zniszczenia" i potrzeby :wink4:

Opublikowano

Oryginalne listwy kosztują między 60-70 zł na Allegro. Trudno stwierdzić w jakim stanie jest środek. Czyszczenie środka ok. 200-300 zł. Ogólnie zewnątrz nie wygląda tak źle. Przydało by się więcej szczegółowych zdjęć :good:.

Opublikowano

Pokaż środek, a tak jak wyżej napisał kolega 2.8 + quattro <3

Opublikowano

Jedna lampa soczewkowa a druga zwykła czy mnie oczy mylą?

Opublikowano
Jedna lampa soczewkowa a druga zwykła czy mnie oczy mylą?

raczej myla cie oczy :wink4:

baza dobra :good: malowanie calego auta w granicach 3-3,5 tys zl

Opublikowano

ja bym ją odpicował, jak kolega pisał malowanie ponad 3tyś i auto jak nowe! środek zawsze jest do ogarnięcia.... myślę że w 5-7tyś zrobisz igłę a chyba warto dla 2,8 + Q :good:

Opublikowano

5-7 bedzie z malowaniem + jakies gadzety typu ladne alu, ciemne szyby (niekoniecznie) i np grill po lifcie. A jesli w srodku jest zaniedbana a zamierzasz wlozyc w nia spora gotowke kupilbym jakas uzywana tapicerke, ew. oddal do tapicera.

Opublikowano

cześć, niezły zestaw, 2.8 w quattro i do tego avant, szkoda ze automat ale nie można mieć wszystkiego :)

Jeżeli zawieszenie i silnik jest ok, pomaluj (popytaj lakiernika może wystarczy polerka jeśli nie jest mocno porysowana), dokup brakujące plastiki (jeśli chcesz zaoszczędzić kase przejrzyj allegro i poszukaj po szrotach można znalezc w niezłym stanie). Jak w środku zniczczona to też nie problem, wszystko można dokupić za rozsądne pieniądze, siedzenia. elementy plastikowe itp. (allegro lub szrot), wrzucisz pare tys. i śmigasz. Moim zdaniem należy przerobić instalacje LPG na sekwencyjną obowiązkowo (jeśli taka nie jest). Jeśli masz na nią 10 tys to spokojnie starczy jeszcze na fele i wydech. Ja też mam motocykl i lubie się powściekać, dlatego uważam że automat zabiera przy tym silniku dużo frajdy, dlatego ja osobiście mając kasę wstrzymałbym się z felgami a pomyślał nad zmianą skrzyni na manualną, wtedy p rzy tym silniku i napędzie quattro jest już fajnie, ale to kwestia gustu :) pzdr

ps. wywal tą piłkę tenisową (lub co to tam jest) z haka ;)

Opublikowano

fajne autko na podstawe do modow :wink4: w 10000zl jesli mechanicznie jest ok to zmiescisz sie bez problemu. pokaz wnetrze. fajnie jest takie autko dostac za free w stanie zkatowanym i wtedy bawic sie :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego co do lakierowania to zastanów się nad tym, ktoś już to wrzucił na forum ale pozwole sobie przytoczyć: :)http://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=13179