Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy Sylwestrowej🥂🎇 ​
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jakie sprzęgło ? Turbina AWX ? kilka pyt porady ?...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze na przód i nie chce kombinować więcej, wystarczy mi jednomas Turbo AWX 216 FMIC i dobra mapa paliwowa u Rogala. Tylko chce po prostu kilku jasnych odp

Opublikowano

Zależy jaka to będzie miała być moc ale jak ja byłem na regeneracji u radzikowskiego to mowiliśmy o ok 140-150 km i odradził wzmacniania, powiedział że najwyżej wytrzyma 80 tys zamiast 100 tys. Na wzmocnienie sprzegła czeka się u radzia ok 2 tyg. Pozdro

Opublikowano

Zależy jaka to będzie miała być moc ale jak ja byłem na regeneracji u radzikowskiego to mowiliśmy o ok 140-150 km i odradził wzmacniania, powiedział że najwyżej wytrzyma 80 tys zamiast 100 tys. Na wzmocnienie sprzegła czeka się u radzia ok 2 tyg. Pozdro

przy takich mocach zdrowe seryjne obsłuży :gwizdanie:

Opublikowano

zagadaj do kolegi z forum,sprzedaje sprzegla robione przez radzikowskiego(wzmocnione)ludzie jezdza i chwala

Opublikowano

Można jakiś namiar do kolegi ? ja tam wielkich mocy nie chce bez kata/rec zamknięty/jedno mas ? jaki z czego/216/AWX dmuch/FMIC/prog rogal

Opublikowano

Kolego wystarczy poszukać na forum wszystko masz jak na dłoni, gdzie kupić wtryski, turbo, jak byś przejrzał projekty na tym forum to bys wszystko wiedział :gwizdanie:

Wzmocnione sprzegła sprzedawał użytkownik Rtocki

Opublikowano

Przeglądam szukam :) jeśli o to chodzi. Tylko czasem łatwiej jak ktoś zrobił i miał trochę do czytania i napisze w 3 sec to i to niż szukać wertować i pytać jak ja bo nie wiem. Chodziło mi o Nazwę użytkownika i dzięki śliczne :)[br]Dopisany: 20 Październik 2009, 13:05_________________________________________________Mam jeszcze dylemat czy 216 czy 230 Fratelli Bosio tylko czy turbo wystarczy bo pompy tak szybko nie zmienię. Lepiej zostawić 216/10/AWX/soft i mieć Nm przy niższych obr czy kombinować coś więcej gdyby apetyt wzrósł ?

Opublikowano

Zalezy jak pokaźną masz kieszeń :naughty: pamietaj tunning kosztuje i ma bardzo duzo niespodziewanych wydatków :wink4:

Opublikowano

Wiem o tym doskonale, ale jestem na etapie remonciku silnika bo pękł tłok więc za jednym razem chce zrobić coś więcej niż tylko trzeba. Robie remont kap silnika wiec chce dać to co trzeba. Zdjęcia będą jak w końcu wyjadę z garażu bo jak na razie 5 mies stoi sobie ;/ autko widział tylko Marcin87 i Xkris w trakcie robienia i raczej tak pozostanie do wyjazdu.W końcu każdy wie jak wygląda Audi :) Proszę o wyrozumiałość bo czytałem wiele na naszym forum jak i vw etc... Szukam konkretnych odpowiedzi bo zbyt długo ciągnie sie mi to autko :(

Opublikowano

W sprawie sprzęgła zobacz to działu moja A4 do uzytkownika Mekto własnie wrzucił wzmocnione sprzegło, mozesz sie popytać na PW co i jak i za ile. Wtryski na forum sprzedaje użytkownik godski na sztuki, musisz poszukać wątku o 216kach, a jesli nie to na forum golfa jest uzytkownik Cowboy, turbiny to różnie ja kupowałem u Rob555(gdańsk), ewentualnie użytkownik Alegro - karambol albo mirage.., a najlepiej to ogarnąć u któregoś "czipmajstra" z polecanych na forum :good: Fmic to na własną ręke mozesz szukac, jest dosć pokaźny wątek na temat montazu na forum :good: ewentualnie pójsć drogą wiekszego SMIC jak kolega Rtocki, do pełni szczescia wymień przewody, kolektor ssący na AWX i EGR usuń i mozesz jechać na program :gwizdanie:

Chyba wsio :decayed:

Opublikowano

Wielkie dzięki, zaraz będę próbował sie coś więcej dowiedzieć. Marcin87 handluje takimi końcówkami :)

Dowiedziałem sie co chciałem i stwierdziłem że pozostanę przy seria tylko dam 0.216 z czasem FMIC i tylko poprawić mapę jaką mam. Szkoda silnika a większe moce wiążą się z pewnymi kosztami i problemami. Wątek przyda sie nie jednej osobie. Dziękuje :hi: