Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czarne klekoczące padło by xxxSzYbAxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
źle zrobiłeś ze nie sprawdziłes ogólnodostepnych parametrów ori felg

Jasne, że źle zrobiłem nie sprawdzając dokładnie tematu ale skoro dostałem zapewnienie, że są oryginalne to uwierzyłem.

+1, dwa, jak możesz kupować towar z obiorem osobistym i na miejscu nie spojrzeć, czy rzeczywiście są ori? Ja postąpiłbym tak samo jak Maciek i za cholere ich nie przyjął. Ciesz się, że chce być na tyle uczciwy, że chce Ci dać jakąś rekompensate, bo inny dawno by Ci grzecznie (bądź też mniej grzecznie) powiedział, że masz po prostu sp***dalać.

:facepalm:

To możecie sobie dłonie uścisnąć, bo jesteście na tym samym poziomie przyzwoitości.

Trochę obiektywności nie zaszkodzi...

Opublikowano

A po drugie dlaczego piszesz to tutaj na forum skoro kupiles te felgi z Tablicy.

Opublikowano
A po drugie dlaczego piszesz to tutaj na forum skoro kupiles te felgi z Tablicy.

Ostrzegam przed nieuczciwością, to chyba normalne? Na Tablicy tego nie zrobię.

Widzę, że sami koledzy... :wink:

Tutaj obowiązującej w Polsce prawo:

Reklamacja - jakie prawa ma klient?

Opublikowano

Wódki z nim nie piłem, więc na pewno nie koledzy... Patrzę na to z boku, a że mam subskrypcję tematu to głos zabrałem. Na ro też jest jakiś przepis? EOT :hi:

Opublikowano

Co do nie przyjecia towaru to klw ma racje powinni sie miedzy sobą inaczej dogadać, jak ja sprzedawałem swoje felgi koleś dał mi ultimatum w sensie sprawdzenia felg czy sa proste, powiedział że jak są krzywe to jest spowrotem drugiego dnia i oddaje felgi ja oddaje hajs i zgodziłem sie na to, dostałem smsa tylko że są proste. A to czy kupione na tablicy, przez forum czy na gębe to nie jest istotne. Tutaj troche klw dał d*py bo uwierzył na słowo obejrzał co bierze, zapakował i pojechał, pozatym wątek do takich smierdzących tematów jest tu

http://a4-klub.pl/kazdy-temat-20/czytaj-to-zanim-cos-kupisz-forum-lista-nierzetelnych-sprzedawcow-216962/

Opublikowano

Ma i nie ma racji, kwestia dogadania między nimi teraz, Maciek zaproponował rekompensate, więc chce jakoś załatwić. Tyle z mojej strony, bo zaraz znowu będzie, że "kolegi" bronie :wink: BTW fura była fajna, ale już nie istnieje, Kowi, wypadałoby zamknąć temat :hi:

Opublikowano
Ma i nie ma racji, kwestia dogadania między nimi teraz, Maciek zaproponował rekompensate, więc chce jakoś załatwić. Tyle z mojej strony, bo zaraz znowu będzie, że "kolegi" bronie :wink: BTW fura była fajna, ale już nie istnieje, Kowi, wypadałoby zamknąć temat :hi:

Nie ma racji bo? W ramach dogadania się, zaproponowałem cenę 600 zł za te felgi - xxxSzYbAxxx się nie zgodził. Naprawa rantu i malowanie zostało wycenione na 600 zł, a nowe repliki na allegro to 1500 zł. Zresztą oryginalne też można w tej cenie znaleźć.

Zresztą tu nie chodzi o rekompensatę, powinien przyjąć zwrot i koniec tematu.

Proszę na razie nie zamykać tematu do wypowiedzi xxxSzYbAxxx. Chciałbym wiedzieć czy będzie jakaś refleksja...

Opublikowano

szczerze jak ktos by mi mówił że to jest ori(byłbym laikiem), kupiłbym to i przy wyważaniu opon ktos by mi udowodnił ze to nie jest ori felga, to też bym domagał sie zwrotu, bo "nie to chciałem kupić, a swiadomie zostałem oszukany" podróbka nie ma znaczków audi i nie ma tym bardziej numeru, tak wiec definitywnie mozna powiedzieć że sprzedajacy wie co sprzedaje:wink: zwrot towaru bez podania przyczyny obowiazuje:wink:

przenieście sie na watek który wkleiłem :hi:

Opublikowano

Tylko jest jedno Ale. Sprzedający nie jest przedsiębiorcą a osobą prywatną. Jeśeli towar był sprzedany prywatnie a nie "na firme" to prawo rezygnacji z zakupu bez powodu nie przysługuje. Jeżeli transakcja była realizowana osobiście a nie na odległość to chyba mogłeś sprawdzić czy są ori. Ty popełniłeś błąd i kropka. A jak Wy sobie to załatwicie to już nie moja sprawa.

Opublikowano

Tylko jest jedno Ale. Sprzedający nie jest przedsiębiorcą a osobą prywatną. Jeśeli towar był sprzedany prywatnie a nie "na firme" to prawo rezygnacji z zakupu bez powodu nie przysługuje. Jeżeli transakcja była realizowana osobiście a nie na odległość to chyba mogłeś sprawdzić czy są ori. Ty popełniłeś błąd i kropka. A jak Wy sobie to załatwicie to już nie moja sprawa.

Oczywiście, że sądowo nic tutaj nie zdziałam ale przyjęcie zwrotu to przecież zwykła przyzwoitość. Mogłem ale uwierzyłem na słowo, że są oryginalne i tutaj był mój błąd, za duże zaufanie.

Chciałem to normalnie załatwić i mam nadzieję, że tak się jeszcze stanie. Piłeczka po stronie xxxSzYbAxxx.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...