grippen Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Panowie chciałem poznać waszą opinie na temat oponki Dębica Frigo Directional 195/65 chodzi o oponę zimową podobno jest o wiele lepsza od Dębicy Frigo 2 czy to prawda Szukałem na furum ale o tej oponie nie ma nic, czy możecie ją polecić
rikardo Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Miałem takie opony w Fiacie Punto i spisywały się bardzo dobrze dlatego też planowałem kupić do audi ale znajomy handlujący częściami powiedział mi, że opony te bardzo dobrze spisują się w małych autach natomiast w większym rozmiarze nie za bardzo i polecił mi kupić frigo 2 na których przejechałem już dwie zimy i wiadomo GOODYEAR UG7+ to nie jest ale na moje potrzeby w zupełności wystarczą. Natomiast jakiejś istotnej różnicy pomiędzy Frigo a frigo2 to nie stwierdziłem.
davidoff82 Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Powiem inaczej jeżdziłem na Frigo Directional w golfie mk4 i były bardzo przyzwoite. Jeździłem na zwykłych Frigo i były zajebiaszcze tylko głośne, aktualnie mam Frigo 2 w Audi i mogę je z czystym sumieniem polecić. Mam w Passacie Barum polaris 2 i powiem Ci że do bani w porównaniu do Dębicy, bierz Frigo 2 , będziesz zadowolony, chyba że jakiś mega rajdowiec z Ciebie lub masz dużo sianka, wtedy Conti :gwizdanie:
bialy986 Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 A ja od siebie powiem tak-w autach które są u mnie w firmie (lanos,ford) są montowane na zime Frigo2 i jezdzi się super.Nie ma problemów z hamowaniem i w zakrętach również w miare dobrze trzymają(dobrze odprowadzaja wode w błocie pośniegowym).Jednak ja do swojej niuni planuje zakupić inne-Nokian WR G2 lub Goodyear Ultra Grip 7+ i mam nadzieje że nie będę żałował .Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi