Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pali w pupe-podgrzewanie foteli!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczęło mi od wczoraj w jednym miejscu dosłownie palić w dupe podgrzewanie fotela kierowcy, obojetnei na jakiej pozycji na potensjometrze bo on dziala tak, ze grzeje tak samo mocno w kazdej pozycji tylko w zaleznosci czy jest na 1 czy 2 czy 4 czy 6 wyłącza się i włacza czesciej lub rzadziej. W jedym punkcie grzeje nie miłosiernie. Miał ktoś z Was już cos takiego? o poprzerywanych przewodach sie juz naczytalem ale nic nie znalazlem o paleniu w tylek

Opublikowano

być moze wysypała sie regulacja dlatego w kazdej pozycji tak samo Ci grzeje

Opublikowano

Widzę, że sezon grzewczy rozpoczęty :D

Swoją drogą ja miałem w ex audi, że fotel pasażera lepiej grzał niż kierowcy :chytry:

Opublikowano

zacznij od potencjometra :good:

Widzę, że sezon grzewczy rozpoczęty grin

u mnie już od kilku dni :>

Opublikowano

hmm, to dziwne , ze pali mnei w dupe tylko w jednym miejscu tak jakby na jakiejs złączce, taki jeden punkcik, pali jakby fajką przypalał :) . Chyba mnie :evil: przypala zebym szybciej jezdzil :wink4:[br]Dopisany: 10 Październik 2009, 07:16_________________________________________________no i niestety cos poszlo w fotelu, teraz grzeje sie tylko dół i to słabiej a na nerki juz nie grzeje :( czy gdzies to naprawiają na dolnym ślasku ?

Opublikowano

Najprawdopodobniej popaliło łączenia mat, one palą się pierwsze, maty są wytrzymałe. Naprawić możesz samemu jeżeli masz dość samozaparcia, ściągasz tapicerkę fotela i poprawiasz połączenia, w dziale Warsztat jest fotostory jak to zrobić.

Opublikowano

no to fajnie ze jest fotostory :) zara lookne.pozdro[br]Dopisany: 16 Październik 2009, 22:13_________________________________________________fotostory pewnie i jest, ale jakos nie moge znalezc :(

Opublikowano

Wpisz w szukajce naprawa podgrzewania foteli i wyskoczy temat Kolegi czaki 22.

Opublikowano

tez miałem ten problem jak sciagnełem tapicerkę to zobaczyłem zjarany fotel:) i miałem oderwany ten kabel czy drut nie wiem jak to nazwac:)

Opublikowano

Panowie - ja od paru dni też mam coś podobnego w B6, dlatego staram się nie włączać ogrzewania.

Hajcuje mnie strasznie w lewym boczku siedziska, niezależnie, czy dam ogrzewanie na 1, czy na 101 :wink4:

Czy w takim wypadku też nie obędzie się bez ściągania tapicerki, czy można to jakoś organoleptycznie sprawdzić ??

Opublikowano

Witam wszystkich. Podepnę się do tego tematu z moim problemem.

Niestety włączyłem po okresie letnim ogrzewanie foteli i poszedł mały swąd... Na początku nic nie zauważyłem ale po jakimś czasie zorientowałem się że mam wypaloną dziurę (ok 2cm) na fotelu kierowcy z lewej strony. Okazało się że popalona jest gąbka i widać przez tą dziurę żywy drut od podgrzewania. Czy ktoś może mi doradzić gdzie coś takiego w Warszawie naprawić? Czy myślicie że to coś poważnego? Czy każdy tapicer samochodowy sobie z tym poradzi?

Opublikowano

zaczęło mi od wczoraj w jednym miejscu dosłownie palić w dupe podgrzewanie fotela kierowcy, obojetnei na jakiej pozycji na potensjometrze bo on dziala tak, ze grzeje tak samo mocno w kazdej pozycji tylko w zaleznosci czy jest na 1 czy 2 czy 4 czy 6 wyłącza się i włacza czesciej lub rzadziej. W jedym punkcie grzeje nie miłosiernie. Miał ktoś z Was już cos takiego? o poprzerywanych przewodach sie juz naczytalem ale nic nie znalazlem o paleniu w tylek

Miałem to samo grzało w pupe ale tylko w jednym miejscu,

aż któregoś dnia sie przepaliło. Rozebrać stołek i lutowanie nie ma filozofii

Opublikowano

Mam to samo mata do wymiany :kox: I raczej nie używaj tego fotela można spalić auto :shocked: