mirek26 Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 wiem, że temat wałkowany kilka razy ale nic nie pomaga. Oczywiście chodzi o szum w dzwiach kierowcy. na zawiasach nie ma luzu, zaklejałem taśmą górną krawędz drzwi do dachu nic nie pomaga. Bedę wdzięczny za wszelką pomoc
wypsiu Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Masz tak od początku jak kupiłeś auto czy dopiero teraz się to stało ?
mirek26 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 auto mam od 2 lat i chyba było tak cały czas. dzisiaj wymieniłem zawias na nowy ustawiłem ramkę i dalej to samo brak mi już pomysłów
grzesu3 Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Ustawienie drzwi na zawisach to zaje... trudna robota. Osobiście bym pojechał do blacharza.
rikardo Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 auto mam od 2 lat i chyba było tak cały czas. dzisiaj wymieniłem zawias na nowy ustawiłem ramkę i dalej to samo brak mi już pomysłów Dlaczego wymieniałeś zawias jeżeli nie miał luzu? Jeżeli sprawdzałeś luzy na pełnym otwarciu drzwi to błąd ponieważ luz występuje gdy drzwi są w położeniu tuż przed ryglem. Spróbuj w takim położeniu poruszać drzwiami a wymiana jednego zawiasu nic nie daje ponieważ jak jest luz na górnym to i jest na dolnym.
wypsiu Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Nie wiem czy wiesz że takie objawy są jak auto miało dzwona i źle zostało powyciągane i spasowane Jedz do dobrego blacharza niech sprawdzi te drzwi i słupek
_Solar_ Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 było juz sporo wątków na ten temat,wystarczy poszukać.Pobaw sie z ustawieniem zawiasów albo ramki drzwi, powinno pomóc a jak nie to ostatnią deską ratunku zostanie Ci przyklejenie zwykłej uszczelki okiennej
mirek26 Opublikowano 14 Października 2009 Autor Opublikowano 14 Października 2009 okazało się, że zawaias miał duży luz, został wymieniony. uszczelka cyba nic nie pomoże, bo zaklejałem rakę do dachu szeroką taśmą. Zapewne auto miało dzwona. w przyszłym tygodniu oddam do blacharza, może żle ustawiam, mam nadzieję że mi to naprawi. dzięki wszystkim za pomoc
_Solar_ Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 jak będziesz po wizycie u blacharza napisz co było przyczyną na pewno nie jednemu z nas to pomoże
mirek26 Opublikowano 19 Października 2009 Autor Opublikowano 19 Października 2009 wita ponownie. mechanik poustawiał wszystko a szum jak był tak jest. Mówił cos, że brak w błotniku jakieś gąbki. Jak ktoś wie o co chodzi to byłbym wdzięczny. Mechanik nie powiedział, bo chciał 100 zł za nic nie zrobienie Oczywiście coś tam robił ale moim zdaniem powinno się płacić za efekt koncowy a nie za chęci.
rikardo Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 wita ponownie. mechanik poustawiał wszystko a szum jak był tak jest. Mówił cos, że brak w błotniku jakieś gąbki. Jak ktoś wie o co chodzi to byłbym wdzięczny. Mechanik nie powiedział, bo chciał 100 zł za nic nie zrobienie Oczywiście coś tam robił ale moim zdaniem powinno się płacić za efekt koncowy a nie za chęci. Który zawias wymieniłeś?
mirek26 Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 oczywiście dolny bo na górnym luzy można skasować
welek Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 a moga byc te szumy spowodowane tym ze mam listwe dolna naderwana tak ze jest przeswit z 5mm ? bo u mnie tez wieje
rikardo Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 oczywiście dolny bo na górnym luzy można skasować Możesz uchylić rąbka tajemnicy jak to zrobiłeś? Miałem okazje wymienić dwa takie zawiasy i bez dorobienia nowego trzpienia ze stali trudno ścieralnej nie widziałem innej możliwości.
mirek26 Opublikowano 22 Października 2009 Autor Opublikowano 22 Października 2009 górny raczej nie ma luzów, ewentualnie mocniej dokręcasz małą śrubkę. Luzy w zasadzie zawsze są na dolnym zawiasie
rikardo Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 górny raczej nie ma luzów, ewentualnie mocniej dokręcasz małą śrubkę. Luzy w zasadzie zawsze są na dolnym zawiasie To sprawdź sobie ten górny zawias ta śrubka nie służy do kasowania luzu lecz do przykręcenia sworznia ponieważ zawias jest rozłączny. Ja wymieniłem sobie najpierw górny ponieważ dolny jest dwa razy droższy i myślałem, że będzie ok ale nie chciało i musiałem wymienić też dolny i teraz drzwi się dobrze zamykają a szum w ogóle nie występuje. z tego co zauważyłem u siebie i w drugim aucie gdzie wymienialiśmy te zawiasy to jak masz na jednym zawiasie luz to tak samo luz jest na drugim.
Rekomendowane odpowiedzi