Śmierć z nieba Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 witam wszystkich, proszę o pomoc specjalistów w temacie. Mam b7 BRD z 2007r przebieg 108000, jak wyjeżdżam w długą trasę za granice to auto wpada co 1 tys km w tryb awaryjny, wczoraj odczytałem vagiem bład i zrobiłem logi, testowałem także zawór N75 i mechanik powiedział że ładnie przełączają się łopatki w turbinie, proszę o podpowiedź co może szwankować. Dodam że niedawno czysciłem pompowtryski i zrobiłem program na 190 ps, lecz przed tymi zabiegami auto też potrafiło wpaść w tryb w dłudiej trasie, oto odzyt błędu: naleziono 1 błąd: 000665 - Regulacja ciśnienia doładowania: przekroczona granica regulacji P0299 - 006 - Zwarcie z plusem - Sporadyczny Ramka zamrożona: Stan błędu: 00000001 Priorytet błędu: 5 Częstość błędu: 11 Wew.licznik błędów: 37 Przebieg: 0 km Wskaźnik czasu: 0 Ramka zamrożona: Obroty silnika: 2400 /min Moment obrotowy: 272.0 Nm Prędkość: 129.0 km/h 63.57 % Napięcie: 14.01 V Ciśnienie: 2279.1 mbar Ciśnienie: 1789.2 mbar tu logi:
spanky Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 to turbo strasznie pozno sie budzi .... poza tym zadnego przeladowania nie widac zrobiles soft w niesprawnym aucie ... ? poza tym soft jakis dziwny [moze sie myle] ... ale w BRD turbo seryjnie dmucha 2500 mbar ... a u Ciebie po sofcie tez tak dmucha ... moment podniesiony .. jedz do tjunera ktory grzebal w furmance
Śmierć z nieba Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 auto było sprawne, zrobiłem pełny serwis oraz czyszczenie pompowtryskiwaczy, przed serwisem auto wpadło tylko raz w tryb jak jechałem do chorwacji, na chamowni wszystko było ok i zdecydowałem sie na soft, po sofci aut wpadło w tryb dwa razy jak robiłem trase do paryża i z powrotem ( zawsze w niemczech na autostradzie ), przed softem robiłem próby dynamiczne i wszystko było ok, zresztą teraz po powrocie też ok. a soft miał być delikatny żeby wygładzić wykres momentu czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem[br]Dopisany: 10 Październik 2009, 17:59_________________________________________________kurcze ktoś jeszcze ma jakieś pomysły
spanky Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 musisz zrobic logi w momencie natlauf'a ...
Śmierć z nieba Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 a rozumiem tylko nie wiem kiedy będe jechał za granicę, bo jeżdżąc po polsce jeszcze nigdy mi nie wpadł w tryb awaryjny
Rekomendowane odpowiedzi