Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Proszę o analizę logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Turbo(a dokładniej kierownice) do czyszczenia. Okrutnie się zacinają i przeładowuje :confused4:

Opublikowano

..turbina po regeneracji,n75 nowy,czujnik cisnienia powietrza dolotowego nowy,gruszka nowa,na wtyku do n75 mam 9v układ szczelny.kiedy zdejmuje noge z gazu to strasznie dyszy turbo..

Opublikowano

..turbina po regeneracji,n75 nowy,czujnik cisnienia powietrza dolotowego nowy,gruszka nowa,na wtyku do n75 mam 9v układ szczelny.kiedy zdejmuje noge z gazu to strasznie dyszy turbo..

no to źle złożone.

Opublikowano

masz problem z sama turbina [zle zlozona] badz tez z ukladem podcisnien

ale najpierw to ja bym wrocil do serii bo ten program ktory masz nie wrozyc nic dobrego ...

p.s termostat do wyiany to maly szczegol ...

p.s czujnik cisnienia doladowania sprawdzony ?

jakies wywala błedy .. ?

Opublikowano

jezeli chodzi o turbinę to przed regeneracją było podobnie,nie wiem zbytnio spanky do jakiej serii mam wrócić,czujnik cisnienia jest nowy ale tak naprawde to po założeniu starego jest tak samo,a błedy to 17664 i 17965..a tak poza tym po zdjeciu wężyka z gruszki to autko jedzie całkiem przyzwoicie i lekko,nie sapie,jest wyczuwalna turbo dziura,az w końcu przeładuje.. jedynie co to podciśnienie w ukł.ster.muszę je sprawdzic tylko nie wiem jaka ilosc jest prawidłowa ktos mi napisał powyzej 620 mbara jest dobre..prosze o info

Opublikowano

nie wiem zbytnio spanky do jakiej serii mam wrócić,

do seryjnego programu bo obecnie auto jest po cziptuningu ....

Opublikowano

..widzisz jestem włascicielem b.krotko i nie wiem co z tym autkiem sie działo predzej..dzieki ..czy vag 409.1 da rade zmienic te parametry..i jak to zrobic..

Opublikowano

..widzisz jestem włascicielem b.krotko i nie wiem co z tym autkiem sie działo predzej..dzieki ..czy vag 409.1 da rade zmienic te parametry..i jak to zrobic..

niestety nie ...

musi podjechac do jakies firmy zajmujacej sie chiptuningiem w Twojej okolicy i wgrac seryjny program bo ten co masz teraz wgrany jest fatalny i on wlasnie moze byc [a prawdopodobnie jest] przyczyna Twoich problemow.

Opublikowano

zdrowo chajsu dowalone... :naughty:

Opublikowano

W podpisie masz Kujawsko-pomorskie to zapraszam do gdanska do tune-up. Robert ogarnie Twoja furke.

Opublikowano

a tak poza tym po zdjeciu wężyka z gruszki to autko jedzie całkiem przyzwoicie i lekko,nie sapie,jest wyczuwalna turbo dziura,az w końcu przeładuje..

swiadczy to o tym ze turbo zle zlozone , bo dobrze zlozone to furak by jechal jak sdi i nie zlapal by notlaufa , choc nie wiem jak mozna zle zlozyc gt 1749
Opublikowano

W podpisie masz Kujawsko-pomorskie to zapraszam do gdanska do tune-up. Robert ogarnie Twoja furke.

i to by bylo najlepsze rozwiazanie ... bo sam tutaj duzo nie zdzialasz ...

Opublikowano

a tak poza tym po zdjeciu wężyka z gruszki to autko jedzie całkiem przyzwoicie i lekko,nie sapie,jest wyczuwalna turbo dziura,az w końcu przeładuje..

swiadczy to o tym ze turbo zle zlozone , bo dobrze zlozone to furak by jechal jak sdi i nie zlapal by notlaufa , choc nie wiem jak mozna zle zlozyc gt 1749

U mnie tez tak jest - nie sądze zeby turbo bylo zle złozone.... :)

Opublikowano

..panowie niestety do gdanska mam 1500km na stałe mieszkam w belgii a z autkiem staram sie uporac samodzielnie i mam ograniczone mozliwosci..za wszystkie informacje dotyczace mojego przypadku wielkie dziekii..w ostatecznosci rozwazam zjazd do polski i szybka naprawe..

Opublikowano

nic wiecej przez inetrnet nie jest w stanie pomoc ... [biorac pod uwage co juz wymieniles/zrobiles w aucie]

Opublikowano

U mnie tez tak jest - nie sądze zeby turbo bylo zle złozone.... :)

a niby jak ci sztange podniesie i co jak podcisnienie masz zdjete z gruszki :polew: :polew: :polew: a u ciebie akurat mozna zle zlozyc turbo