Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jakość dzwięku nagłośnienia NOKIA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, jakiej jakości jest dźwięk z nagłośnienia NOKIA. Mam fabrycznie taki zestaw, czyli cztery głośniki + dwa wysokotonowe + subwoofer w bagażniku i do tego radio fabryczne concert z wyłącznikiem na środku radia i gra to raczej słabo. Czy mam coś nie tak z tym nagłośnieniem, czy może to po prostu gra tak słabo. Koleszka z pracy kupił jakieś dwa głośniki Magnata i wzmacniacz w sumie za 400 zł i gra mu to o niebo lepiej od mojego nagłośnienia. Proszę o opinie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Gra lepiej od seryjnych nagłosnień w konkurencyjnych samochodach, ale szału kompletnie nie robi :gwizdanie:

Opublikowano

to mowisz,ze lipa te naglosnienie? bo nie wiem czy kupowac ten adapter do podlaczenia glosnikow i suba z tylu.. pozdrawiam!

Opublikowano

Nie no jak masz to nagłosnienie zamontowane ale radio nie podłączone to grzechem było by nie sprawdzic, te głosniki nawet jakos tam graja na nie ori radiu nawet może lepiej niz na ori, ja mam zamiar zamienic na nie ori radio własnie :good:

Opublikowano

Elo :) chłopaczki ja mam podobny zestaw jak pierwszy opisany kolega :) tylko wymienilem sobie radyjko bo u mnie szfankowal potensjometr wsadzilem JVC-r401 i wyglada pieknie :) a co do glosnikow seryjnych nokii duzo ludzi nie wierzylo ze one potrafia tak grac!!! kazdy sie dziwil co wsiadal czy jakas skrzynka jest w bagazniku bo niemozliwe zeby takie małe pierdziawki dawaly taki bass

Opublikowano

Mam taki sam zestaw 4 + 2 wysokotonowe i po zmianie radia Concert na Pionka zaczęło to troche grać , na ori była tragedia :thumbdown:

Reasumując szału nie ma ale na nie ori gra o niebo lepiej[br]Dopisany: 13 Październik 2009, 12:40_________________________________________________

mnie szfankowal potensjometr

to nie potencjometr tylko procesor

Opublikowano

to powiedz moskal jak to podlaczyles ,ze tyl gra? adapterem? jak tak to ktorym? lista adapterow pokazalem w tym watku: http://www.a4-klub.pl/smf/od_czego_sa_te_wtyczki_foto_plus_adapter_foto-t98223.0.html

ja nie mam Suba , mam tylko głosniki w przednich i tylnych drzwiach , wyjąłem stare radio i włożyłem nowe , wszystko pasiło P&P

Opublikowano

Szczerze mówiąc zastanawiałem się, czy to nie przez te fabryczne radio tak słabo gra ten zestaw. Mam w domu radio sony z CD z poprzedniego auta i chciałem sprawdzić czy będzie lepiej grać, ale musiał bym kupić na sprawdzenie ten adapter a na próbę się nie opłaca kupować więc odpuściłem. Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, z tyłu w radiu są różne gniazdka i na samej górze można chyba wpiąć trzy wtyczki, mam tylko jedną i jest wpięta po prawej stronie patrząc na panel radia. Czy ta wtyczka jest od wzmacniacza który jest ponoć w subwooferze i czy jest dobrze podłączona?

Opublikowano

Szczerze mówiąc zastanawiałem się, czy to nie przez te fabryczne radio tak słabo gra ten zestaw. Mam w domu radio sony z CD z poprzedniego auta i chciałem sprawdzić czy będzie lepiej grać, ale musiał bym kupić na sprawdzenie ten adapter a na próbę się nie opłaca kupować więc odpuściłem. Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, z tyłu w radiu są różne gniazdka i na samej górze można chyba wpiąć trzy wtyczki, mam tylko jedną i jest wpięta po prawej stronie patrząc na panel radia. Czy ta wtyczka jest od wzmacniacza który jest ponoć w subwooferze i czy jest dobrze podłączona?

Witam ta wtyczka jest żółta (ja mam taką) i zrobiłem adapter sam. W tej wtyczce są 4 kabelki dwa plusy do głośników jeden plus do wzbudzania wzmacniacza i masawspólna dla obu głośników. Mi potrzebne były 2 czincze 4 kabelki po 20 cm i końcówki (blaszki) które można wsadzić do teh żółtej wtyczki. To połączyłem i gra ok.

7c5c58a0afdcde75m.jpg