Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] Objawy utraty mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Ja pie..le nigdy się tak nie naczytałem brd, brd, brd, i wszędzie utrata mocy . od niedawna sam posiadam takie auto i postanowiłem sie dowiedzieć troszkę o nim , teraz widze że trzeba to było zrobić przed zakupem ale nie o to chodzi .

Wszyscy mówią o utracie mocy a ja nie jestem pewien jak powiano się zachowywać 170 km moje poprzednie auto to 130 km w automacie więc teraz to mam rewelacje . chciałem zapytać jak się objawia taka utrata mocy , nie da się tego przegapić czy to tylko będzie widoczne na chamowni mieszkam w Irlandii i takich aut jest tu bardzo mało (tak mi się wydaje ) ale auto sprowadzałem z nagli .

Może tam maja inne poliwko i takie problemy ich nie dotyczą wydaje mi się że autko śmiga ok ale może nie wiem jak to powinno kopać ??

Opublikowano

witaj tez od niedawna jestem posiadaczem BRD, u mnie sprawa była prostsza bo przesiadłem się z 180 ps 1.8t i od początku cos mi nie grało ale potwierdziłem to na chamowni i faktycznie brakował 10 ps i troche momentu, czyszczenie wtrysków pomogło i auto dostało 177 ps dużo lepiej przyspieszało no i spadło spalanie na trasie od 100km/h-120km/h potrafiło mi zejsc do 5,7l obecnie mam program na 190ps i jestem javascript:void(0);

Opublikowano

zeby byc 100

% co do mocy auta pozostaje hamownia ... innej drogi nie ma .. no chyba ze logi ... ale to tylko wstep do hamownii ...

Opublikowano

witaj tez od niedawna jestem posiadaczem BRD, u mnie sprawa była prostsza bo przesiadłem się z 180 ps 1.8t i od początku cos mi nie grało ale potwierdziłem to na chamowni i faktycznie brakował 10 ps i troche momentu, czyszczenie wtrysków pomogło i auto dostało 177 ps dużo lepiej przyspieszało no i spadło spalanie na trasie od 100km/h-120km/h potrafiło mi zejsc do 5,7l obecnie mam program na 190ps i jestem javascript:void(0);

5.7 na trasie :kox: ja nie moge zejść niżej niż 7l ;( fakt że nie oszczędzam i cisne kiedy moge ale jak jade do pracy to silnik jest z rana zimny więc staram sie nie przekraczać 2000 bor i tak średnia wychodzi ok 8l . Nie ma co hamownia mnie czeka :wallbash: .

Opublikowano

ja nie moge zejść niżej niż 7l ;( fakt że nie oszczędzam i cisne kiedy moge ale jak jade do pracy to silnik jest z rana zimny więc staram sie nie przekraczać 2000 bor i tak średnia wychodzi ok 8l . Nie ma co hamownia mnie czeka :wallbash: .

logi zrob, troche sie wyjasni :cool1:

Opublikowano

uważam że nie ma co panikować.

Jeśli nawet by było coś nie tak a Ty tego nie zauważasz to po co się denerwować :> :>

Ważne żeby się przyjemnie jezdziło...

Opublikowano

jak jade do pracy to silnik jest z rana zimny więc staram sie nie przekraczać 2000 bor i tak średnia wychodzi ok 8l

to fajnie ci sie musi jezdzic bo do 2000 tys to auto wogle nie jedzie.Jak jest zimny nie chodzi o to zeby nie krecic silnika ( smialo mozna podciagnac pod 2500-2800 tys. ) tylko o to aby niejezdzic z pelnym obciazeniem , czyli nie wciskac gleboko gazu

Opublikowano

jak jade do pracy to silnik jest z rana zimny więc staram sie nie przekraczać 2000 bor i tak średnia wychodzi ok 8l

to fajnie ci sie musi jeździć bo do 2000 tys to auto wogóle nie jedzie.Jak jest zimny nie chodzi o to zeby nie krecic silnika ( smialo mozna podciagnac pod 2500-2800 tys. ) tylko o to aby niejezdzic z pelnym obciazeniem , czyli nie wciskac gleboko gazu

no nie jest to dynamiczna jazda :cool1: ale i tak nie przekrocze 60 na godzinę bo zawsze cie ktoś wlecze :wallbash: a przez całe miasto musze przejechać więc co mi tam wleke sie ze wszystkimi :disgust:. Ale dzięki za podpowiedź nie wiedziałem