Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Nierówne obroty biegu jałowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem od kilku dni jak zaczeły sie mrożniejsze dni gdy odpalam z rana moją audiczke lub po jakims dłuższym odstaniu samochód dostaje takich nierównośći obrotów i pływa po 2-3 minutach jak się zagrzeje falowanie znika silnik pali dobrze na zimnym jak i ciepłym a wręcz bardzo dobrze. Spalanie w granicach 9-10l na obecne warunki pogodowe lekki biały dymek z rury ale to chyba normalne przy takiej pogodzie

Co to może być co z tym robić dalej

* nazywaj prosze watki zgodnie z regulaminem. stosuj wlasciwy prefix. [Musashi]

Opublikowano

byc moze masz uszkodzony czujnik temperatury silnika. podlacz VAG sprawdz bledy i odczyt temperatury.

Opublikowano
  • Autor

Jako tako oprucz tego nic się nie dzieje nie wiem co jest grane

Opublikowano

Jako tako oprucz tego nic się nie dzieje nie wiem co jest grane

:mysli:

Opublikowano
  • Autor

czytałem że może to byc jakis problem od świec ale myśle że był by problem z zapaleniem ale autko pali normalnie a to ze dymi na bialo troszke to chyba normalne przy takich temp

Opublikowano

Ja mam coś podobnego, tuż po odpaleniu obroty wzrastają ponad 900 obr/min i lekko falują. Ale po chwili wszystko wraca do normy, tj. do około 860 obr/min. Taki objaw pojawił mi się kilka dni temu, odkąd mamy te chłodniejsze poranki...

Nie wiem co to może być??? :mysli:

[br]Dopisany: 14 Październik 2009, 18:43_________________________________________________Czy to może być automatyczne ssanie? Dlatego obroty wzrastają na chwile? :mysli:

Opublikowano

Dlatego obroty wzrastają na chwile? :mysli:

ssanie w silniku z wtryskowym zasilaniem paliwem? do tego w dieslu? :cool1:

Opublikowano
ssanie w silniku z wtryskowym zasilaniem paliwem? do tego w dieslu? cool1

pytam bo miałem takie coś w starszym modelu Audi 80 B3 1,6 TD... Z tym że to nie było automatyczne, tylko trzeba było ręcznie włączać...

Opublikowano
ssanie w silniku z wtryskowym zasilaniem paliwem? do tego w dieslu? cool1

pytam bo miałem takie coś w starszym modelu Audi 80 B3 1,6 TD... Z tym że to nie było automatyczne, tylko trzeba było ręcznie włączać...

w b3 to było przyśpieszenie konta wtrysku a nie ssanie...

Opublikowano
  • Autor

Ja mam coś podobnego, tuż po odpaleniu obroty wzrastają ponad 900 obr/min i lekko falują. Ale po chwili wszystko wraca do normy, tj. do około 860 obr/min. Taki objaw pojawił mi się kilka dni temu, odkąd mamy te chłodniejsze poranki...

Nie wiem co to może być??? :mysli:

[br]Dopisany: 14 Październik 2009, 18:43_________________________________________________Czy to może być automatyczne ssanie? Dlatego obroty wzrastają na chwile? :mysli:

Kolego jak się coś dowiesz to odezwij się ja tez odwiedze komputer to może jakieś błedy bedą

Opublikowano

U mnie gdy silnik normalnie pracuje jest 800 obr/min jednak gdy odpalam po nocy obroty są w granicach 1000 jednak gdy silnik pochodzi 2-3 min wszystko wraca do normy potem w dzień gdy odpalam jest 800 normalnie...czy te 1000 z rana to jest jakiś problem? też myślałem ze to może przez ssanie.. :confused4:

Opublikowano

Nie, to nie jest żaden problem, to jest normalne.

Opublikowano

Ok. dzięki kolego... mam jeszcze mały problem z grzaniem silnika ale to już sobie poszukam... i prawdopodobnie termostat jest do wymiany...

Opublikowano

A już myślałem że coś jest nie tak z moim silnikiem :)

Opublikowano

hm... przy obecnych temparaturach rano (nawet w okolicach 0) moj nie ma 1000 rpm ... no i wydaje mi sie ze nie powinien falowac....

Opublikowano

kolego na bank czujnik temperatury ten koło pompy wtryskowej zobacz jak masz kolor podjedz do jakiegos sklepu motoryzacyjnego kup zmien i objawy znikna czujnik nie jest drogi

Opublikowano

na bank to wymiana silnika na nowy pomoże :polew:

U mnie też prze kilka sekund po rozruchu się telepie, potem ok. U mnie winna najprawdopodobniej jest pompa tandem która podcieka. Wymieniłem już świece, łącznie z grzewczymi, termostat czujnik temperatury i nadal jest ten sam problem z odpalanie na zimnym. Może to być też kwestia kiepskiego paliwa, brudnego filtra paliwa niesprawnej pompy itp.... więc z tymi bankami to się wstrzymajcie chyba że chcecie narażać kolegów na wymianę wszystkiego po kolei w silniku :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ya ya ya :decayed: :decayed: :decayed:

też tak mom :kox: - 2-3 minuty i się uspokaja :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

ya ya ya :decayed: :decayed: :decayed:

też tak mom :kox: - 2-3 minuty i się uspokaja :kox: :kox: :kox:

dokładnie ja tez tak mam , moze nie dwie minuty ale przez chwile napewno

Opublikowano

u mnie to samo, ale nie dwie minuty... parę sekund i się uspokaja