badboy99 Opublikowano 23 Października 2009 Autor Opublikowano 23 Października 2009 A powiedzcie mi czy te vagi co sa na allegro za ok 120zl nadaja sie do podlaczenia i wyszukiwania bledow itp??
endriuu Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 dzisiaj przetestowane: silnik po nocy climatronic na LO: nagrzewa sie do 90C na 3km climatronic na 21: nagrzewa sie do 90C na 6km :gwizdanie:
chmielu Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 A powiedzcie mi czy te vagi co sa na allegro za ok 120zl nadaja sie do podlaczenia i wyszukiwania bledow itp?? Do czegoś tam się nadają Jest taki dział na forum zerknij tam.
nebraska11 Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Witam mam pytanie co moze byc przyczyna dlugiego czasu nagrzewania sie silnika 2.5 tdi. Dodam ze nie dzialal mi wskaznik poziomu cieczy chlodzacej i mwymienilem czujnik niby pokazuje temp ale jak przejade jakies 20km to dopiero skoczy na temp 70 stopni. Z góry dzieki też mam ten sam problem.2 miesiące temu w sierpniu wymieniłem chłodnice i wlałem nowy płyn chłodniczy,od tamtego czasu ani razu nie osiągnąłem temp. 90C:((( ani w korku,ani na autostradzie przy wyższych obrotach.na poprzedniej chłodnicy w korku sie nagrzewał do 90 c ale jak ruszyłem to przepływ powietrza spowodował ze temp spadała do ok.80 c. chłodnice musiałem wymienić bo ciekła i żadne żele nie pomagały. Termostat zdaniem mechanika ok. CZY TEN TYP RZECZYWIŚCIE TAK MA ZE SIE NIE DOGRZEWA??CZY ZABAWA Z KARTONEM W CHŁODNICE TO DOBRY POMYSŁ?
spetsnaz Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 DOBRY termostat rozwiąże problem.
chmielu Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 A mechanik wyjmował termostat ? Czy tylko stwierdził że ok ? Myśle że ori termostat i po sprawie. Możesz dać karton na chłodnice zobaczysz czy sie dogrzeje.
badboy99 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 ja przetsowalem sposob z kartonem i jest ok zdal egzamin
CZIKA1979 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 miałem tak samo jak kupiłem swoją cały czas pokazywało mi 70 s. wymieniłem termostat i 90 s mam po przejechaniu ok.3 km przy temp 0 stopni. tak to jest jak przy wymianie rozrządu ktoś nie wie lub nie chce wiedzieć że wymiana rozrządu w 2.5 to nie tylko sam pasek rozrządu .
swirus Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 badboy99 Nie probuj z żadnymi kartonami... to nie jest Nysa, czy Żuk... proszę. - to dobra radamiałem taki numer w moim i to był termostat ( po sprawdzeniu czujnika , itp) warto sie szarpnąć te parę zl na termostat bo jak kupisz tani kit to ugotujesz swe piękne V6 ... (bylem świadkiem takiego numeru) sprawdzałeś sobie średnie spalanie ? (reszty sie domyślasz chyba?) jak dokładnie poczytasz o silnikach AKN to będziesz wiedział co robić... nie oszczędzaj bo to sie zemści
Rekomendowane odpowiedzi