siniak80 Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 Witam wszystkich bylem w piastowie w firmie el-tec założyłem do autka cały układ wydechowy z nierdzewki 2,5 cala na dwóch tłumikach trochę chłopakom zeszło i wracałem w nocy jakże duże było moje rozczarowanie gdy wracałem jak tylko obroty przekroczą 2000 to hałas w aucie staje się nieznośny zadzwoniłem do gościa z el-tec z problemem bo przecież miało być cicho jak seria i tylko przyjemny basik miałem słyszeć proponują mi dołożyć drugi środkowy tłumik czy to wygłuszy układ? czy jak chcę mieć cicho to wrócić do serii?
wrclaguna Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 chciales buczenie z disla ? lepiej zajrzyj tu http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_jaki_wydech_do_zderzaka_s4-t24133.0.html
seba1-2 Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 ile cie kosztował taki wydech?? może jak by dołożyli ten środkowy przelotowy trochę zrobiłoby się ciszej
siniak80 Opublikowano 25 Października 2009 Autor Opublikowano 25 Października 2009 Oj kosztowało ponad dwa klocki. Mam nadzieję że trzeci tłumik pomoże w wyciszeniu
poziek Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Oj kosztowało ponad dwa klocki. Mam nadzieję że trzeci tłumik pomoże w wyciszeniu na pewno pomoże ale nie zniweluje tego dźwięku do serii :gwizdanie:
siniak80 Opublikowano 25 Października 2009 Autor Opublikowano 25 Października 2009 ale może stanie się znośny bo teraz podczas przyśpieszania nie jest fajnie
seba1-2 Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 znam gości co mają przeloty 2.5" bez żadnych tłumików końcowych i mówią że mają cicho... (pojęcie względne ), a plecionkę też dawali inna??
siniak80 Opublikowano 27 Października 2009 Autor Opublikowano 27 Października 2009 plecionkę dali większą ale nie zaraz za turbiną tylko dużo niżej oczywiście kata też nie ma
stempel72 Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 I tak mało zapłaciłeś Tłumik końcowy od Wojtka jest niemal przelotowy, więc ciut głośniej musi być.
siniak80 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 gdyby było tylko ciut głośniej to bym się nie martwił na trasie dźwięk jest uciążliwy teraz myślę co z tym zrobić żeby go wyciszyć na pewno drugi środkowy a może jeszcze drugi końcowy tylko czy coś to da?
wrclaguna Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 plecionkę dali większą ale nie zaraz za turbiną tylko dużo niżej oczywiście kata też nie ma katalizator calkiem wyciales ? czy wstawiles rurke
siniak80 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 katalizator jest całkiem wywalony od turbiny idzie rura 2,5 cala
seba1-2 Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 i jak zdziałałeś coś w temacie wyciszenia układu wydechowego??
siniak80 Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Opublikowano 21 Listopada 2009 w piątek jade do piastowa wstawią jeszcze jeden tłumik środkowy zapewniają mnie ze będzie ciszej
Dev Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 spieprzyli temat panowie z El-tec-a nie potrzeba 3 tłumika, w tych których masz żle jest wyliczono i zrobiono komory rezonansowe i dlatego daje po uszach koszt wydechu niezły biorac pod uwagę koszt 1 metra nierdzewnej rury 63mm - 35 pln brutto zapytam też naiwnie... masz może foto podwozia ???
siniak80 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Opublikowano 23 Listopada 2009 niestety nie mam fotek......czy sugerujesz ze dołożenie trzeciego tłumika nic nie da
Dev Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 trzeci tłumik na pewno cos da ale nie jest potrzebny pod warunkiem ze pozostałe dwa sa zrobione jak nalezy ja jak spawam tłumiki zawsze staram sie mniej wiecej obliczyc komory w tłumikach aby były podobnej pojemnosci i zwykle wychodzi tak ze do 120km/h dudunią a powyzej robi sie cisza :polew: ale nie robie tego na tyle profesjonalnie bo spawam półautomatem ale musze rozejrzec sie za TiG-em
siniak80 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Opublikowano 23 Listopada 2009 na pewno nie są tej samej wielkości środkowy tłumik mam identyczny jak tu http://www.el-tec.pl/pl/wydech_gotowy.html
Dev Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 mi nie chodzi o pojemnosci dwóch tłumików konkretnie chodzi mi o pojemnośc komór w tłumiku powinny byc takie same, wówczas gazy spalinowe nakładaja sie na siebie i tym samym znoszą (tłumią) wzajemnie na pewno na fizyce miałeś cos na temat nakladania sie fal poczytaj w necie na pewno cos znajdziesz na ten temat
Rekomendowane odpowiedzi